26. marts 2011

Det spirer og gror.

Det har været en kold nat, temperaturen var helt nede på -6 grader. Solen har dog været fremme hele dagen, så selvom det har været lidt småkoldt, kunne der sagtens være blevet ordnet en masse i haven. Sådan skulle det dog ikke være, da jeg har været på arbejde en stor del af dagen.

Hjemme igen måtte jeg lige en tur rundt for at se, hvad der rører sig i haven. Der sker meget nu, og rigtig mange planter titter frem af jorden, og både glæden og forventningens glæde er stor.

Jeg er vild med krokus, og elsker de lilla farvenuancer.

Påskeliljerne er godt på vej, og der er allerede rigtig mange synlige blomsterknopper.

Akelejer.

Dagliljer.

Denne geranium købte jeg på et plantemarked sidste år, syntes den har de skønneste bladfarver. Ved ikke hvad den hedder.

Det spiselige er også godt på vej, og inden længe kan jeg gå ud og klippe et friskt grønt drys purløg til madpakken eller til en æggekage. Glæder mig, det smager jo meget bedre end det man køber.

Rababerne stikker deres røde hoveder op af jorden nu, og leder tankerne hen mod nybagt rabarberkage og hjemmelavet rababerkompot. UHM !!!

10 kommentarer:

 1. Hej Vivik.
  Er det ikke bare den skønneste tid lige nu hvor alt pibler frem ... Syns jeg går rundt med et fjollet forårs smil på, her i solskinnet :-)
  Forsat god weekend.
  Kh Lone

  SvarSlet
 2. Flotte krokus. Det er en dejlig tid lige nu, hvor der hver dag sker en helt masse i haven ;-)

  Ha' en god lørdag aften
  Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 3. Hvor er den lækre den geranium. Den gad jeg godt eje.

  Mine vækster er lige så langt fremme som dine.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 4. Ja, jeg når heller ikke i haven denne week-end, men har lige været en aftenrunde for at checke div. spirer, og det går jo heldigvis fremad. Men sikke langt din nye geranium er, der kan mine sandelig ikke være med.

  SvarSlet
 5. Det er så livsbekræftende, at det spirer og gror i haven. Jeg har heller ikke nået i haven idag grundet kursus, men nåede en smut omkring inden mørket faldt på.
  Men fra imorgen får vi heldigvis en time foræret om aftenen - den må vi kunne udnytte i haven :-)

  SvarSlet
 6. Ja foråret er en dejlig tid.
  Her var det frostvejr ved 20 tiden, men nu er temperaturen heldigvis steget til + grader, det er jeg glad for.
  Sådan nogle geranier har jeg mange af, faktisk for mange, så hvis I er interesserede kan I få et par planter for forsendelsens pris.
  Bare sig til, så finder vi ud af det.

  SvarSlet
 7. Så deilige bilder! Våren er den beste tiden, når alt våkner til liv i hagen! Her har de såvidt begynt å dukke opp, krokusene, påskeliljene og snøklokkene! Dicentra spectabilis er også på vei, så jeg, før den siste snøen kom! Nå vil jeg ha vår, og ikke vinter!
  Ha en fin forårstid!

  SvarSlet
 8. Sikke dejlige forårsbilleder - især rabarberøjnene, som minder mig om, at jeg helt har glemt at kigge til mine de sidste mange dage. Jeg bliver simpelthen så glad, når jeg ser rabarberne vågne efter en lang vinter - så er sommeren på vej - og alle rabarberkagerne.
  God søndag i haven.
  Hilsen Dorthe Christina

  SvarSlet
 9. Herlige bilder:) Blir i godt humør av slikt! Fikk vann i munnen av dine rabarbraplaner;) Ha en fin søndag:) Cathrine

  SvarSlet
 10. Tak til alle for kommentarer :-)

  Lone, godt at læse, at jeg ikke er den eneste der er forårsfjollet ;-)

  Nu er vi jo gået over til sommertid, så vi kan alle glæde os til lidt længere aftener.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet