12. marts 2011

Mere kompost og et rent bed.


Jeg har tilbragt 3½ time ude i haven i dag, og sikke dog et dejligt havevejr det har været.

Isen er langt om længe ved at forsvinde fra havebassinet, og til min store glæde kunne jeg se, at der stadig er levende guldfisk under den resterende is.

Glæder mig til, at det hele bliver grønt og frodigt, men i dag handler det mest om jord, så billederne er mere sorte end grønne, men inden længe er det farverne der kommer til at fylde  :-)


Før


Før

Det første jeg gik i gang med var komposten, jeg mangler jo pladsen til nyt affald. Vil lige sige, at det giver varmen at stå og rode med komposten - pyha - tror det er godt i kampen mod kalorierne ;-)

5 kvarter senere
 Det rykkede en hel del, men der er desværre stadig noget der er frossen.
5 kvarter senere

Jeg er inde ved bagbeklædningen, men det der er tilbage
er frossen. Det er den klump, jeg har hakket i mindre
stykker, og forventer er optøet i morgen.
For nogle dage siden kom jeg en vintermåtte over en af kompostbunkerne i håb om, at det ville tø hurtigere op, men det har ikke været tilfældet, nærmere det modsatte. Altså vil jeg have det til at virke, skal det over før frosten bider sig fast.

Den nysiede kompost fylder rigtig meget, men hvor er
det dejligt, at kunne køre det ud i haven, når bedene er
pudset af.
Her sidst på eftermiddagen har jeg dog fået hakket meget af den frosne kompost i en af bunkerne i mindre stykker, og håber dermed at kunne få tømt en bunke helt i morgen :-)

Den anden dag kom jeg kompost på en af mine højbede, i dag har jeg fået gjort det andet højbed rent, så den er klar til at få fyldt kompost på i morgen, så det går stille og roligt fremad.


Bedet før rengøring og kantning.
Det kribler virkeligt i fingrene nu, når vejret er blevet så lunt, så selvom frosten satte en stopper for arbejdet med komposten, følte jeg ikke trang til at rykke indendøre. Det bed jeg har udsigt til inde fra stuen, ville jeg have gjort rent. Jeg var ikke så flittig i haven sidste efterår, hvilket hævner sig nu.

Bedet efter rengøring og kantning. Det begynder virkeligt at minde om forår nu.
Bedet blev luget, der var en hel del ukrudt at fjerne, men fordelen er da, at jeg kan se hvor langt jeg kommer. Kan dog godt mærke, det er lidt tidligt på sæsonen, for selv om luften er blevet lunere, er det faktisk ret koldt for fingrene at sidde og pille ukrudt.


Hvor ser det godt ud med et rent nykrattet bed, men, men......... kanterne på plænen, de var lange. Ind efter min kantskærer, så nu står kanterne skarpe mod det bed. Resten af plænen må vente med at få tur til en anden dag.

7 kommentarer:

 1. Hei. Så heldig du er som er kommet så langt. Det bed er blitt ryddig og fint, kan godt tenke meg hvor flott det blir når det det er sommer. Ønsker deg en fortsatt fin helg.

  SvarSlet
 2. hvor er du dog flittig og det bliver rigtig fin, jeg håber jeg kan komme ud i haven i morgen og luge lidt, det vil bare være godt.
  Forsat go week-end

  SvarSlet
 3. Hvor har du dog været flittig. Man må jo "lide" lidt, for sådan en bunke frossen kompost kan da ikke forhindre én i at lege forår - vel? :)

  SvarSlet
 4. Det er da i øvrigt en stor fejl, at jeg havde glemt at føje dig til min læseliste, og blive fast læser.
  Det har jeg nu rådet bod på :)

  SvarSlet
 5. Ja, det var skønt havevejr i dag - gad vist om du er lidt øm i ryggen i morgen - det var en ordentlig omgang du der fik gjort! Jeg nåede også lige et par timer i staudebedet og så op på 3.sal til kaffe og lidt haveblogging - så bliver en lørdag ikke meget bedre her hos mig.
  Fortsat god weekend.

  SvarSlet
 6. Tak for kommentarerne.

  Lene, du er meget velkommen som fast læser :-)

  Berit, kan ikke forestille mig, at jeg er øm i ryggen i morgen. Tænk på, at jeg arbejder som gartner til daglig, så der skal som regel en hel del mere til, før kroppen værker ;-)

  SvarSlet
 7. Ja det er spennende å se om fiskene har overlevd vinter og is.Har også dam med gullfisk og 2 koi,har funnet en død gullfisk foreløbig.Her er det snø og frost i bakken ennu.
  Ha ei fortsatt god helg :-)

  SvarSlet