30. marts 2011

1½ time i haven

Det har været skønt vejr i dag. Det er godt for både sjæl og krop, så jeg havde stadig energi til overs, da jeg kom hjem, og det blev brugt i haven. Der er jo tusind ting, der skal laves her om foråret.

Roserne i baghaven fik gødning, og derefter en gang grundvanding.


Den gamle jord i drivhuset blev kørt ud, så nu er står bedene i huset klar til at blive fyldt op med frisk forsyning :-) Vi plejer at komme hestemøg i bunden, og derover kommer der jord fra plantesække. Det har indtil videre fungeret super perfekt. Vi må snart en tur hjem til mine forældre og få hentet noget hestemøg.


Jorden blev fyldt på bedet nede bag i haven. Det sidste stykke dernede fik lidt kompost, så nu er det bed forårsklart. Nåede også lige at få gødet mine rhododendroner inden regnvejet kom, så det må siges at være perfekt timet :-) Vanderen er dog også sat på dernede, for det trænger virkelig til en ordenlig gennemvanding. Jorden er meget tør "her ude midt på heden", og de store egetræer tager jo også deres andel. 


Der skulle selvfølgelig også være tid til at sidde og nyde haven lidt, det gjorde vi inde fra drivhuset, hvor der var udsigt til en regnvåd have. Skønt især når jeg nåede det, jeg havde planlagt inden regnen kom. .Inde i huset har vi nogle små påskeliljer, som vi kan sidde og glæde os over.

7 kommentarer:

 1. Lyder som en herlig eftermiddag :o)

  SvarSlet
 2. Det er dejligt at føle, at man når noget - der er jo nok at gå i gang med!
  Hej fra Line

  SvarSlet
 3. Det har nemlig været det skønneste vejr i dag... vi har fået farve i kinderne på trods af at solen ikke har været fremme ret meget...
  Regnvejret er perfekt for vores nyplantede rhododendron, så det tages også imod med kyshånd her ;o)... jo mindre vand skal der slæbes til..

  SvarSlet
 4. Skjønt å se hvor langt våren er kommet i Danmark, og hvor dyktig du har vært! :D

  SvarSlet
 5. Det er en dejlig tid nu med lange lyse eftermiddage - det giver mere energi synes jeg:) Skønt at du nåede så meget! Jeg har læst at hvis man hakker og graver plantedelene fra tomatplanter godt ned i jorden i efteråret så har de en rensende effekt og man behøver ikke udskifte jorden! Og næste års tomater skulle blive endnu bedre! Det vil jeg prøve i år.

  SvarSlet
 6. Faktycznie miło jest po tak ciężkim dniu popatrzeć na kwiaty i wiedzieć, ze będzie ich niedługo dużo. Pozdrawiam

  SvarSlet
 7. Sikke meget du nåede på 1½ time. Jeg nåede 2 timer inden regnen kom.
  Det har også været dejlig mildt i vejret i dag, rigtig godt til havearbejde ;-)

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet