6. marts 2011

Træer og buske om vinteren, beskæring og plejeplan.

I januar hed det igen kursus. Denne gang et 4 ugers kursus "Træer og buske om vinteren, beskæring og plejeplan".

Så skulpturelt kan et træ tage sig ud om vinteren.

Igen et spændende kursus. Vi skulle lære at identificere træer og buske i vintertilstand. Det kunne ind imellem være noget af en opgave!!!
Vi fik udleveret nogle grene, og skulle så finde frem til hvilken træ eller busk grenen var fra. Vi brugte bl.a. en lille bog "Træer og buske i vintertilstand", til at nøgle os frem efter. Når man sidder og arbejder med planterne på den måde, kommer man virkelig til at nærstudere grene og knopper, meget spændende, men uha, hvor kan man blive træt i hovedet.

På et tidspunkt i forløbet, var vi en tur i Geografisk have i Kolding, interessant at gå dernede sammen med andre, der også har interesse for planterne. Rigtig god dag :-)

Kurset indeholdt også en hel del om beskæring. Det er selvfølgelig ikke uden grund, man skal kende forskellige planter i vintertilstand, da plantekendskab er vigtigt, når der skal træffes en beslutning om beskæring af en plante. Ikke alt skal jo beskærers ens, eller på samme årstid.
Vi fik også lært noget om, hvordan man kan laver etableringsbeskæring af træer, så de kommer til at udvikle sig flot og harmonisk.

Til sidst arbejdede vi med plejeplaner; som gartner er det vigtigt, at man har styr på, hvad man skal gøre for at holde forskellige elementer i et anlæg, og hvor ofte man skal gøre forskellige ting, for at opnå et bestemt plejeniveau.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar