2. marts 2016

Fuglebesøg i haven.

Der står forår på kalenderen, men vejrguderne byder skiftevis på kulde, regn, sne og sjap.
Vinter og vår kæmper i disse dage om magten. Der er ingen tvivl om hvem der vinder, spørgsmålet er kampens længde.
 

Fasanerne besøger dagligt gårdhaven.
De er da flotte.........og der er hyggeligt, når de sidder på plankeværket og tager imod, når vi kommer hjem :-)
Det er ikke kun fasanerne, der besøger os.
Solsorte og mange forskellige småfugle har vi i stort antal.

 
Skovskaderne kommer også jævnligt på lynvisit, men ved den mindste bevægelse bag rudern letter de igen.
 19 kommentarer:

 1. Kære Vivi,
  Hvor er i heldige at få så fint besøg i haven. Fasaner en meget flot og stolt fugl - Jeg ville kunne sidde længe og se på dem, fordi de bare er så flotte når de sådan spankulerer rundt.
  tak for de dejlige billeder af store og små fugle.
  Og det er foråret der vinder :-)
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig vinder foråret, og jo før jo bedre :-)
   Jeg kan også sidde lang tid og både fasaner og fuglene :-)

   Slet
 2. Ja der er et dejligt fugleliv herude på landet. Fasanerne sover i træerne til stor fortrydelse for Schippo, da den var mindre, nu har den accepteret det :)
  Flotte billeder af fuglene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også mange flere forskellige fugle her ude på landet, end vi havde da vi boede inde i byen. Det er en fornøjelse :-)
   Zita farer stadig rundt og tror, hun kan nå fuglene bare hun springer højt nok - skøre hund ;-)
   Vi tør slet ikke slippe hende løs, når fasanerne er lige uden for døren, for så er der ingen tvivl om, at hun hopper over hegnet, i et forsøg på at fange dem, når de letter. Håber hun engang bliver mere voksen og fornuftig på det punkt...........tror det har lange udsigter ;-)

   Slet
 3. Sikke smukke billeder - knivskarpe! Sikke farver de stolte fasaner har!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja fasanerne har flotte skinnende farver, hvis lyset falder rigtigt på dem :-)

   Slet
 4. Det er sjovt at jeg de sidste dage har læst om kampen mellem vår og vinter, sådan har jeg aldrig tænkt det før, men vældig sigende:-)
  Flotte fugle billeder, og sjovt at man næsten kan føle dem som en del af familien:-) Vores hund er også skør efter fugle, specielt skovskaden og solsorten, også selvfølgelig de f... råger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja fuglene hører til, jeg ser dem også som vores fugle selv om de er vilde ;-)Vi ser ikke noget til råger hos os, men jeg kan forestille mig, at vi får problemer med fiskehejren, når vi engang får lavet bassin, hvis vi vælger at sætte guldfisk ud.

   Slet
 5. Dejlige gæster du har i haven. Her går de lige udenfor men det er jo nok fordi vi har tråd om haven at de ikke kommer helt tæt på. Skovskaden ser vi kun i haven når det er rigtig koldt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg troede fasanerne fløj over tråden, hvis der var noget godt på den anden side, her flyver de jo bare over plankeværket.
   Vi ser skovskaderne næsten dagligt i vinterperioden, og de kommer helt tæt på huset, hvor vi fodrer fuglene.

   Slet
 6. Fantastiske billeder du har taget. Syntes selv det er vildt svært at fange vildfugle med kameraet, så er meget fascineret.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er H.J. der skal have rosen for billederne i dette indlæg. Jeg har ikke taget fuglebilleder denne vinter. Det er kun de vintre, hvor jeg har været vinterfyret, jeg har brugt tid på det, for det kan nemt tage en halv dag, at få en god billedserie af fugle i kameraet.

   Det er lidt udfordrende at fange nogle gode billeder af fuglene, fordi de er så hurtige, men ved at iagttage de forskellige fugles adfærd, så kan man indstille sin billedjagt efter det. Skovskaderne kommer som oftest 2 af gangen, selv om de for det meste kun er nede på foderbrættet en af gangen. Når de ses i haven, er det bare med at stille sig helt stille bag vinduet med kameraet rettet mod foderbrættet, så det kun er at trykke, når den sidder helt perfekt, for den letter ved den mindste bevægelse.
   Sumpmejsen er lynhurtigt nede og lynhurtigt væk igen, så der skal man være hurtig på knappen. Solsort, musvit, skovspurv og blåmejser er ret nemme, for de bliver siddende længe og er ikke så sky.
   Det handler altså om god tid og tålmodighed, når der skal tages gode fuglebilleder.

   Slet
 7. Superflotte fuglebilleder Vivi, det kan du hilse H.J. og sige:-) Og flotte fugle får I også besøg af. Jeg ville elske at der kom en fasan forbi, men jeg bor for langt væk fra markerne. Skovskaden er også en smuk fugl. Godt at der er noget at nyde derude selvom det ikke er så sjovt at opholde sig i haven når det er så koldt og gråt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der bliver sat mange fasaner ud til jagt herude. I år har vi heldigvis ikke været helt invaderet af dem, som vi var de første par år vi boede her, hvor der var alt for mange. Det er hyggeligt, når der kommer et par fasaner ind til foderbrættet, men ikke sjovt når der letter 20-25 stykker, når man kommer ud i haven.

   Slet
 8. Hej Vivi.Flotte billeder af fasanen.........tænker på min svigerfar når jeg ser sådan en.Han var jæger,og også en rigtig god kok.Så vi har fået fasaner nogle gange.
  Her må vi nøjes med en lille mejse der er flyttet ind i vores lille fuglehus.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Fasan smager godt, men det er ikke så tit vi får den spise, for ingen af os er jægere, og havde vi været det, måtte vi alligevel ikke skyde noget her på matriklen. Jeg mener, en grund skal være 1 hk eller derover for at man må gå på jagt.
   Vi har mange forskellige småfugle lige udenfor døren, musvitter, blåmejser, sumpmejser, skovspurve, bogfinker og grønirisk ser vi dagligt, og en gang imellem er der også besøg af andre. Blåmejserne er slet ikke bange. Jeg var ude med lidt brød på foderbrættet i dag, og en blåmejse sad og spiste af fedtkuglerne kun 2 meter væk. Det er da en fornøjelse :-)

   Slet
 9. Skønne fuglefotos :)
  Fasaner er kønne ja, men de er godt nok snotdumme i trafikken...jeg hader at møde dem...især når jeg kommer på mc...for man ved aldrig hvor de vil løbe hen...bortset fra at det vil give en så meget gene som muligt.. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Fasanen er flot, men du har ret, de er virkelig dumme. Der bliver også kørt mange ned på den vej vi bor ved. Kan godt forstå du ikke er vild med dem, når du kommer på motorcykel.

   Slet
 10. Hyggelig blog - fede billeder
  God påske

  SvarSlet