27. januar 2014

Fugle i haven - solsort.

Solsorten er en af vores mest almindelige fugle, men bestemt en sjov "lille fætter" at iagttage :-)


Hunnen er mørkebrun med en lidt lysere plettet strube.
Hannen er næsten sort med gult næb og gule ringe omkring øjnene.


Solsortene hopper for det meste rundt på jorden og samler føde, men kan også sagtens finde op i foderbrættet. Ind imellem har jeg indtryk af, at de har mere travlt med at jage både mindre fugle og artsfæller væk, end at koncentrere sig om at spise ;-)

Om sommeren er solsorten også en sjov og festlig fugl. Den er ret tam, og det er ikke ualmindeligt, at den nærmest går i hælene på en og samler føde, når man kratter eller luger i haven :-)


8 kommentarer:

 1. Skønt portræt af solsorten, som virkelig er en skøn fugl. Hvor har du ret når du skriver at den sommetider har mest travlt med at jage de andre fugle væk, den er en rigtig "bestemmer" ved madstedet. Om sommeren, når jeg stiller en skål tørkost ud til katten ved døren, så kommer solsorten også hen og spiser - de er virkelig tamme. Allerskønnest er dog deres sang en sommeraften, når de sidder i toppen af træerne. Det glæder jeg mig til igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor sjovt, at solsorten kommer helt op til døren og spiser af kattens skål, men det lyder også som en livsfarlig situation solsorten sætter sig i, tænk hvis katten kom..........

   Slet
 2. Solsorten er fast bestanddel i haven, ham kan vi ikke undvære. Selv om han virker lidt humørsvingende engang imellem... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Solsortene hører helt bestemt til i haven, hvis de ikke var der, ville jeg savne dem.

   Slet
 3. Sådan nogle dejlige billeder du har taget, det kan jeg slet ikke. Ja den er sjov, ser ud som den driller hunden:-) i går kom spætte, den elsker solsorten at rydde op efter, så kom skovskaden, og solsorten måtte vige pladsen en smule, den sad i passende afstand og så lidt fornærmet ud. Tak for skønne fuglebilleder

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt at iagttage de forskellige fugles adfærd :-)
   Vi har endnu ikke set spætten ved foderbrættet i år, sidste år var den på besøg flere gange.

   Slet
 4. Ja og så synger den så dejligt, når foråret kommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt at komme ud en forårsmorgen og høre solsortens sang :-)

   Slet