2. januar 2014

Havearbejde i januar


Jeg havde egentlig planlagt en dag i havens tegn, men det fugtige vejr først på dagen var ikke specielt indbydende til havearbejde, så jeg valgte at blive indedøre. Hen på eftermiddagen blev det tørvejr, så på med overtøj og arbejdssko :-)


I den østlige ende af haven har en muldvarp hygget sig.


Muldvarpens skud blev jævnet ud. Selvom der var en del skud, er det ingenting i forhold til, hvad der har været de foregående år, hvor hele plænen nærmest har lignet et månelandskab. 
Jeg skulle nok have fortsat jagten på de små bæster i dette område 14 dage mere i efteråret !!


I resten af haven har jeg været ret flittig med fælderne. Det har åbenbart været ret effektivt, for der er ikke et eneste muldvarpeskud :-)


I efteråret fik jeg vendt jorden i en pæn del af køkken- og snithaven, men kom ikke helt i mål.
Det fik jeg gjort lidt ved i dag, men inden jeg fik set mig om, sænkede mørket sig. Håber vejret er med mig i morgen, så jeg kan få den lille opgave gjort færdig.


H.J. var også en tur i haven. Han fik findelt juletræerne, så 
de er klar til kompostkværnen :-)

Der er nok vi gå og rode med udenfor, selvom kalenderen kun skriver januar.

16 kommentarer:

 1. Mit forestående arbejdsprojekt er såning af stauder og løg, som skal ud og have frost - et fysisk set noget mindre krævende job end det, du har haft gang i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja her kommer det til at handle om noget fysisk i en del år endnu, men på et eller andet tidspunkt, når jeg vel frem til en have der er knap så fysisk krævende. Godt jeg har mit gode helbred endnu ;-)

   Slet
 2. Herligt med havearbejde i januar, nu får jeg også helt lyst til at komme igang med et stenbed, jeg skal have lavet! Godt nytår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Ja det er godt at komme ud og få lidt luft samtidig med, at vi får lavet lidt fornuftigt :-)
   Du må i gang med dit stenbed, så længe der ikke er frost i jorden, kan der jo laves mange ting, som vi senere kommer til at sætte pris på er klaret :-)

   Slet
 3. Hej Vivi.Ja jeg kan kun gentage hvad jeg sagde dit forrige indlæg.
  Du er bare så flittig............men der er også meget at gå i gang med.
  Kan godt misunde dig al den plads........men er ikke sikker på at jeg ville have kræfterne til det.Men glæder mig til at se dine bede til foråret.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har vi lavet ingenting (bortset fra at overspise) en hel uge mellem jul og nytår, så nu er det vist godt at komme ud og få kroppen rørt igen ;-)
   Jeg er simpelthen også så glad for alle vores m2, men det kommer til at tage mange år endnu inden der er rigtig have i det hele - gætter på 8-10 år inden det kommer til at handle mere om detaljer end hårdt arbejde ;-)

   Slet
 4. Det er rarest med tørvejr og lidt mere lys, når man skal i haven, men du har da nået meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vådt vejr er ikke mit yndlingsvejr, derfor blev det også kun til en times tid sidst på eftermiddagen i dag, men det rykker jo lidt for hver eneste time der bliver brugt derude :-)

   Slet
 5. Der er godt nok sket meget i din have i det forløbne år - glæder mig til fortsat at følge tilblivelsen af din drømmehave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det begynder så småt at blive synligt, hvad jeg har gang i.
   Det glæder mig, at du har lyst til at læse med :-)

   Slet
 6. Tænk at man kan grave have i januar! Det er da nærmest et under. Jeg kan ikke huske, at vi har haft så mild en vinter. Der sker noget, når du går i gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt, at det er så mildt nu, at jeg kan få gravet det sidste af køkkenhaven. Det jeg får fra hånden nu, skal jo ikke klares til foråret, hvor der altid er nok andet at se til.
   Vi har før haft milde vintre. Jeg kan huske et år, hvor vi også kunne komme i jorden, og fik lavet en masse anlægsarbejde på kirkegården hen over en vinter :-)

   Slet
 7. Hej Vivi!
  Spændende at følge udviklingen af din have, har fulgt med en stund, og det er en inspirerende fornøjelse, tak for at du deler!
  Begyndte selv at lave have i foråret, har også en del grave-projekter, men de må vente lidt.
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak det glæder mig, hvis du kan hente lidt inspiration :-)
   Det er altid spændende at anlægge have, så held og lykke med dit haveprojekt :-)

   Slet
 8. Vi er sgu' heldige med den vinter indtil nu, især i forhold til de sidste par år :), og jeg går også fortsat i haven hvis vejret og tiden tillader dette på denne årstid - herligt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er helt fantastisk med den milde vinter vi ind til nu har haft. Det er er skønt at komme ud og ordne lidt og få noget frisk luft. Det er sundt for både krop og sjæl :-)

   Slet