19. juli 2014

Sommer i haven

Sol, sommer og ferietid. 
Den første uge af vores ferie har været skøn :-)
Vi har været ovre og nyde den fynske natur et par dage. Henrik og børnebørnene har passet hus og hund for os mens vi var væk :-)
Det er godt at være ude, men bestemt også dejligt at komme hjem  i haven igen.


Drejeblomsterne er ved at springe ud.


Det samme er de hvide floks.


De gule kongelys har længe stået med blomster.


Tomat høsten er gået i gang.


Henrik og børnene blev her et par dage ekstra, og gav en hjælpende hånd med at få styr på et par hængepartier :-)
Alle hjalp til :-)


Oprydningen betyder en noget pænere udsigt fra mit arbejdsværelse over mod køkken- og snithaven :-)


Nu mangler jeg kun at få kløvet det sidste træ, før de sidste spor af alt vores fælden træ er væk, men det bliver ikke her i sommerheden ;-)


Køkken- og snithaven står frodig og farverig :-)


Det er første men ikke sidste gang, jeg sår frøkenhat.


De er da helt fantastiske.
Morgenfruer og dild.


Georginer.


Kornblomster.


Sommerasters er også kommet i blomst :-)De første små squash rådnede i den ende hvor blomsten sad, men det problem er ophørt af sig selv, og nu kan jeg høste de fineste squash endda mange flere, end vi selv kan nå at spise :-)  


Her bliver en af H.J.´s store ønsker opfyldt.
Henrik hjalp med at få soklen til flagstangen sat på plads.
Flagstangen stod oprindelig i bedet omme ved terrassen, men var placeret så tæt på piletræet, at den ikke kunne bruges.


Vask og ny flagsnor pynter...........


..............og H.J. har en flagstang, der kan bruges :-)


Igen i år har vi en lille bod ved vejen med blomster og grønsager fra haven.


Her i sommerheden er det begrænset, hvad vi laver, men plukke lidt solbær i vores nyetablerede læhegn kan jeg lige holde til ;-) Høsten er naturligvis ikke så stor i år, men lidt har også ret :-)

27 kommentarer:

 1. Det må være fedt at få ekspederet de sidste hængepartier. Køkkenhaven bugner, kan man se. Kød er næsten ikke nødvendigt, når man kan hente friske urter og bær og grøntsager derude.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid dejligt at få styr på nogle hængepartier, men hver gang nogen af dem bliver ordnet, kommer nye til ;-)
   Vi spiser meget grønt, og det er skønt at hente det direkte fra haven her om sommeren, nogle dage glemmer jeg næsten, at der også er serveret kød til alt det lækre smagfulde grønne på tallerkenen.

   Slet
 2. Hej Vivi. Det hjalp på det, at der blev ryddet op. Det må være dejligt at det store arbejde I har haft med at fælde træer er ved at være slut. Tillykke med flagstangen, det ser pænt ud dér hvor den står nu, sådan én skal man da have glæde af, når man har den! Jeg plukkede rigtig mange solbær i går, vi har kun en busk, men jeg har plukket en stor skålfuld, som jeg vil lave marmelade af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er så glad for, at alt det træ næsten er "væk" :-) Nu trænger jeg til at komme videre med noget andet. Der vil selvfølgelig blive ved med at komme grene og lidt træ, efterhånden som vi skal have ryddet op ovre i de gamle læhegn, men det vil aldrig blive i samme omfang, som det vi har ordnet de sidste par vintre.
   H.J. er meget glad for flagstangen, og den står fint på sin nye plads :-)
   Jeg forventer også, at der kommer mange flere solbær på vores buske til næste år, men er glad for, at de allerede her første år giver lidt.

   Slet
 3. Dejligt med ferie og hjælp til oprydning. I er nået langt, det ser godt ud og tillykke med flagstangen.
  Dine Zinniaer er fantastiske, smukke farver. Mine tomater er ikke modne endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var fint med lidt hjælp :-)
   Ja de Frøkenhatte er flotte både ude i haven men også i buketter.
   Det er vist en uge siden vi spiste vores første tomat, og nu modner der et par tomater næsten dagligt :-)

   Slet
 4. Så fin effekt det gir å så samme type blomster i rader

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det der er sået direkte i havejorden er i rækker, og de blomster jeg såede indenfor er plantet ud i store grupper.

   Slet
 5. Hej Vivi, som jeg vist sagde sidst, det ser virkelig ud af noget nu, og hækken ser da umiddelbart ud til at have det fint, kan forestille mig lidt hvordan det bliver allerede om 3-4 år med hækken som ramme, også om vinteren.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den vestlige del af haven begynder at tage form, og jeg tror de fleste hækplanter klarer sig, selvom det har været meget tørt i år (vi har vandet en del). Om 4 år forventer jeg, at hækkene for alvor begynder at træde i karakter, og det gode ved bøgehæk er, at den er køn hele året. I mine overvejelser omkring haven er jeg meget bevidst om, at der skal være noget smukt at se på, ikke kun om sommeren men på alle 4 årstider :-)


   Slet
 6. Du har vist også justeret på layoutet af bloggen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er kun det øverste billede, jeg har fjernet, ellers er alt som det plejer at være ;-)

   Slet
 7. Ej, for en snittehave! Jeg er grøn af misundelse (altså på den gode måde ;-)). Jeg vil altså prøve at anlægge et snittebed til næste år. Og der skal være zinnia i!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser godt ud med snitblomsterne, men det er heldigvis nem at lave sådan et bed - et stykke rent jord og nogle poser frø, så er den hjemme i løbet af få måneder :-)
   Zinnia er jo helt fantastiske, dem vil jeg bestemt også have igen til næste år.

   Slet
 8. Hej Vivi!
  Hvor ser jeres køkken og snithave bare fantastisk ud, frodigt og farverigt, Faktisk ser det hele super godt ud, og dejligt at squashen selv løste problemet;-) Såede også zennia i kummer i foråret, men de gad ikke komme, så såede jeg i staudehaven, og der kommer de, dog ikke så langt fremme endnu. Tror jeg kopier lidt af din køkkenhave næste år, i forhold til at så forskellige blomster:-)
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kopier endelig. Jeg holder meget af, at der også er nogle blomster/farver mellem alt det grønne udé i køkkenhaven. Det får det hele til at se så frodigt og indbydende ud :-)

   Slet
 9. Køkkenhaven ser skøn ud, og meget flotte zinniaer. Jeg har også lidt zinnier i en krukke jeg selv har sået. De er dejlig nemme. Godt med en flagstang, det er nu hyggeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Zeniaerne er virkelig flotte :-)

   Slet
 10. Hej.
  Dejlig køkkenhave du har med mange skønne farver og meget frodigt ser det også ud.

  Hilsen Bente.

  SvarSlet
 11. Hvor er din køkkenhave flot med alle de smukke blomster - smukt syn! Jeg bliver nysgerrig i forhold til buketterne - kan I sælge nogen fra boden, og hvordan klarer de sig i varmen? Ser superhyggeligt ud med boden ved vejen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja køkken- og snithaven ser godt ud lige nu :-)
   Vi har lige åbnet boden for 4 dage siden, så det hele er meget nyt. Jeg tror kun, jeg vil have buketter stående fredag og lørdag (ret til ændringer forbeholdes ;-)), men nu må vi se. Jeg har ikke solgt den første buket endnu, men folk skal jo også lige finde ud af, hvad vi har.
   Nogle blomster kan godt holde sig i varmen, men stolte kavaler og mamelukærmer falder sammen i den skarpe sol, så de kan ikke stå derude, når det er så varmt som nu. Der skal jo ikke stå noget som ser kedeligt ud, men buketterne med de nævnte blomster har rejst sig igen, da de kom om i skyggen i haven, så nu nyder vi selv godt af dem :-)

   Slet
 12. Hvor ser det godt ud, der er styr på det hele, fantastisk række zenia, der kan da blive til et par buketter i boden..
  Jeg kan se, at min drejeblomst er bagefter, men den skal måske helst stå i fuld sol?
  Det er befriende at du også viser et enkelt hængeparti, for hvem har ikke det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Her i sommervarmen/sommerferien har jeg valgt at slække lidt på ukrudtbekæmpelsen, så helt styr på det hele er der ikke, men det indhenter jeg igen, når det bliver hverdag.
   Drejeblomsterne er nye for mig, de står i et planteskolebedene, men de har det fint derovre, hvor de står i fuld sol. Jeg har endnu ikke fået læst nærmere om, hvordan de trives bedst.
   Jeg tror, mange mennesker har nogle hængepartier, større eller mindre, og jeg er bestemt ingen undtagelse. Hver gang jeg får sat et flueben ved noget, er der jo bare noget andet, der trænger til at blive ordnet eller gjort færdig, sådan skal det vist være ;-)

   Slet
 13. Hej Vivi.Hvor ser din køkkenhave og snitbed bare godt ud.
  Har også sået Zinnia..............og har sat dem i bedene hvor de lige passede ind.
  Dejligt med lidt hjælp til det sidste rod.
  Og dejligt med en flagstang..............vi har flagdage her på vores vej.
  God dag Jette

  SvarSlet
 14. Hvor er det spændende at følge med og opleve den forvandling jeres dejlige sted gennemgår :0)
  køkken/snithaven da fantastisk! Og meget misundelsesværdig. Jeg må sande at det heller ikke bliver i år, køkkenhaven kommer til at stå flot og frodig, men det kan heller ikke forventes når den ikke har fået topprioritering. det er tilgengæld andre steder i haven, der har fået og så må vi nyde dem i stedet ;0) Imens må jeg kigge lidt med på dine smukke billeder og drømme mig hen..
  Ha en dejlig dag
  KH.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja i år er vores køkkenhave kommet godt på vej, selvom jeg ikke er helt færdig med at vende græs derinde endnu.
   Jeg har også steder i haven der ikke har fået høj prioritering endnu, men ingen kan jo overkomme alt på en´ gang. Der er jo også job og andre ting der skal passes. På et eller andet tidspunkt, når du jo også til køkkenhaven :-)

   Slet