2. juli 2014

Omkring den vestvendte terrasse


Her er et kig ind på vores vestvendte terrasse. Det runde bed i forgrunden var et der var her, da vi overtog stedet. Bedet har altid været lidt af et vildnæs, og i år er ingen undtagelse.
Jeg har ikke fået gjort noget seriøst ved bedet, og har aldrig haft bund i ukrudtet (Bedet skal laves helt om, men pil, magnolie og troldhassel skal blive). 
I foråret blev der fjernet et par buske og gravet rødder op, og de værste vildskud fik jeg fjernet i weekenden, så nu er der da mulighed for at få ryddet op. Det kommer dog til at tage noget tid, for der er en del store gamle efeu planter, der skal graves op. Bedet har ikke første prioritet, så nu må jeg se, hvornår jeg får taget mig sammen til at gøre noget alvorligt ved det ;-)


Selv om der er en del ukrudt i bedet er der nu meget hyggeligt i hjørnet mellem stald- og stuehusgavlene.


Cafesættet og en blomst kan gøre meget for at bortlede opmærksomheden fra det der er knap så yndigt i baggrunden ;-)
Ovre ved staldgavlen står mine tomater.


Et lille arrangement med blomster er også med til at pryde.

14 kommentarer:

 1. Det er godt nok et kæmpearbejde I er gået i gang med! Men det bliver helt sikkert godt og jeg tager hatten af for jeres gå på mod :-)

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja det er et stort projekt at få omdannet grunden til en frodig have, men det er også et projekt, som gerne må tage mange år.
   Jeg er godt tilfreds, med det vi har nået ind til videre - det der skulle fjernes er væk, og de nye rammer plantet, nu kan vi bygge videre på haven i det tempo der passer os. Nogle år vil der sikkert ske meget, andre knap så meget.

   Slet
 2. Der ser utrolig hyggeligt ud på alle billederne!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det kan jo sagtens være hyggeligt, selvom alt ikke er veltrimmet :-)

   Slet
 3. Ja det ser utroligt hyggeligt ud, skøn terrasse:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en hyggelig krog vi har der :-)
   Planen er, at der skal laves et lille gårdhavemiljø i firkanten ud fra gavlene, men mere om det engang til efteråret, når den sidste indre hæk forhåbentlig skal plantes ;-)

   Slet
 4. Ting tager tid, men jeg er overrasket over, at der et bed som er nedprioriteret. Det forstår jeg nu godt, for der er nok at tage fat på, så det skal nok komme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det hele handler om prioritering, og jeg har valgt at bruge min energi, på alt det nye vi har lagt an (tror jeg har gang i omkring 2000 m2 nyanlæg). Det runde bed skal ikke leve videre som et rundt bed, men indgå på en helt anden måde i haven. Alt undtagen de 3 nævnte træer og buske skal fjernes eller flyttes engang. Bedet blev i sin tid anlagt meget uhensigtsmæssig. Træer og buske var plantet alt for tæt og en flagstang stod op midt i pilen. Derfor blev der fjernet nogle planter fra bedet med rod i foråret, i forbindelse med alle de andre rødder der skulle trækkes op, og soklen til flagstangen blev også trukket op. Mange glemmer åbenbart at små søde planter kan vokse sig store i løbet af forholdsvis få år.........
   Der ud over er bedet fyldt med en blanding af stauder og efeu. Efeu overtager det hele og kvæler de mere sarte stauder, når de er anvendt som her. Når jeg har ordnet lidt i bedet har jeg fundet mange marksten mellem planterne/under den øveste jord, så der har helt sikkert også været små stier kantet med sten inde i bedet.
   D.v.s. at det er et større stykke arbejde at ordne det bed (den er samtidig og har altid været godt fyldt med ukrudt, tæt højt græs og selvsåede vækster). Altså har jeg valgt kun at tage det værste væk hvert år, istedet for at bruge mange timer på noget som alligevel ikke skal være der på sigt.
   Når jeg engang når helt over til huset/terrassen med mine nyanlæg skal jeg nok få styr på bedet ;-)

   Slet
 5. Hej Vivi. Det var interessant at se hvor meget dit lille cafébord pyntede ved bedet. Jeg synes nu ikke det bed ser så slemt ud. Men jeg er slet ikke i tvivl om, at du knokler på og slider i haven. Det er allerede meget flot og jeg er også sikker på, at du nok får et rigtig pænt bed ud af dette også, når du kommer til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Billeder er heldigvis taknemmelige, et nærbillede ville virkelig vise hvor slemt det står til ;-)
   Selvfølgelig bliver det godt, når jeg når så langt :-)

   Slet
 6. Hej Vivi.Jeg synes der ser godt ud på jeres vest vente terrasse.Og et lille cafe sæt og nogle krukker kan gøre meget.Og bedet løber jo ingen vegne.........det skal du nok få has på når du får tiden til det.God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej bedet løber ingen steder, men ukrudtet strækker sig ;-)
   Det er lige det med tiden, men jeg glæder mig over det, der ser pænt ud, og det bliver der heldigvis mere og mere af :-)

   Slet
 7. Hej Vivi, skønne sommerbilleder fra terrassen, og med et tørre græs som vidne om langvarig periode uden vand.....fra oven (slangevognen ses i baggrunden). Selv om I har mange projekter endnu, så synes jeg nu godt man kan se I har fået mere skik og has på haven, kiggede da lige lidt tilbage i tiden.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja græsset er tørt, men heldigvis fik vi omkring 20 mm vand i går og i nat. Landmanden vander kornet bag vores have jævnligt - ærgerligt han har stillet vanderen så godt ind, at den sjældent sprøjter ind over vores grund.
   Vi har projekter nok til mange år, men der er en pæn del af grunden (vil tro omkring et par tusind m2), vi er ved at have så meget styr på, at man kan begynde at se en mening med det vi laver.

   Slet