24. juli 2014

Sommerhygge og nye siddepladser


Vi går og sveder i sommervarmen som så mange andre.
Vi nyder ferien, haven og hygger os med småprojekter.


Jeg er vild med stokrosernes blomster :-)
Vi sidder i skyggen og nyder lidt is..............


...................og aftensmaden bliver ofte hurtige og lette anretninger.


Skalotte- og salatløg er lagt til tørre.

De sidste par dage er der blevet lavet et par nye siddepladser - små projekter som vi kan gå fra og til.


Her er det i hjørnet ved Zitas hundegård.
FØR


EFTER


FØR


EFTER


EFTER


Den anden siddeplads er lavet for enden af plænen ude ved vejen.


Meget enkelt - et bord med bænke og en skraldespand.
Der kommer rigtig mange cyklister forbi om sommeren, så hvis nogen har lyst, er de meget velkomne til at sidde her,  tage et lille hvil, drikke en kop kaffe eller spise deres madpakke. 
Efter billedet er taget, har jeg pyntet op med en buket blomster :-)


Fra bænken er der udsigt over engen.


16 kommentarer:

 1. Der er ikke langt fra tanke til handling hos jer - selv ikke i denne varme! Det ser supergodt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, siddepladsen ude ved vejen var en pludselig indskydelse, og nu er den der ;-)
   Der har længe været planer om en siddeplads ved Zitas hundegård, men udformningen har jeg ikke haft helt styr på. Rionettet ved brændeburet gjorde, at jeg fik lyst til at lave noget allerede nu, selvom belægningen er lidt ujævn, men det kan jeg ændre på et senere tidspunkt. Bordet er også bare et par bukke og en plade (hvad jeg lige kunne finde på lageret), sådan skal det ikke blive ved med at være, men det fungerer :-)

   Slet
 2. Hej. Sikke nogle hyggelige siddepladser, det pyntede godt nok gevaldigt ved Zita! Jeg synes også dine stokroser er rigtig fine, især den gule.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de gule stokroser har en yndig farve :-)
   Det var meget tiltrængt, at få luget fliserne omme foran Zitas hundegård ;-)

   Slet
 3. Jeg er så imponeret over, hvor langt I er nået med haven Vivi. Det er i den grad en fornøjelse at få lov til at følge med her på bloggen :-)
  Nu bliver det også snart min tur til at tage hul på en helt ny have. Jeg tvivler nu på, at jeg kan præstere samme tempo som jer, men mon ikke det også nok skal blive fint med årene :-)
  Knus
  Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver spændende for dig at komme i gang i din nye have. Du har faktisk også nået at sætte stor præg på din nuværende have i de forholdsvis få år du har haft den, og husk det handler ikke om at præstere og om hvor hurtigt det går, når man laver have, men om hvilket tempo der passer til en selv. Det skal være lysten der driver værket !!
   Hos os kommer der også til at gå mange år, før hele grunden er omdannet til den have jeg gerne vil have, men jeg vil glæde mig over hver en lille ting undervejs. I år glæder jeg mig over, de ydre rammer er kommet på plads, og jeg har fået noget have igen, som ikke kun er klippet græs(mark) :-)

   Slet
 4. Dejlige siddepladser. Og smuk tanke med cyklisterne. Hvad med et lille velkommen skilt, så de kan se, de gerne må være der? Men måske er det bare københavneren i mig, som ikke ville tro bænken var til fri afbenyttelse for værdigt trængende :-)
  mvh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Det handler vist ikke om at være jyde eller københavner, det med tanken om, om det er ok at benytte et sted. Jeg ville ha det på samme måde, derfor har vi valgt at sætte et skilt på skraldespanden, hvor der står "Benyt venligst skraldespanden". Håber det fortæller folk, at det er ok at benytte stedet, hvis de rydder op efter sig. Vi må se, om der er andre end os selv, der har lyst til at sidde og nyde udsigten ud over engen fra bænken - det er som end bare et gratis tilbud.

   Slet
 5. Skønne billeder... Disse uger hvor det er så tørt giver heldigvis go tid til at nyde (ukrudt og græs gror jo ikke så stærkt)
  Super ide med bænket ved vejen i det smukke landskab.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej ukrudt og græs gror ikke så hurtigt, men især ukrudt kan godt finde vej alligevel, når jeg jævnligt har vanderen på, men pyt..........nu har jeg ferie, så får det hele en ordentlig tur igen, når det bliver hverdag, og varmegraderne falder til mere tålelige arbejdstemperatur.

   Slet
 6. Hej Vivi
  Ja det er de små lette projekters tur i denne varme. Det ser rigtigt skønt ud med jeres nye hyggeplads, det syntes Zita sikkert også ;)
  Skønne stokroser den lysegule passer perfekt til jeres smukke hus.
  Hjælper det på al den spam vi får, at sætte filter/kode (eller hvad det hedder) på ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Zita kan selvfølgelig godt li, når vi sidder tæt på hende :-)
   Det er ærgerligt hun ikke kan gå løs, men det går ikke, for ser hun noget, hun synes er spændende, er hun stadig både døv og blind...........
   Zita er godheden selv, og kunne ikke drømme om bevidst at gøre nogen noget ondt, men vi kan ikke byde forbipasserende, at der kommer en stor hund farende efter dem eller i værste fald vælter dem af cyklerne, eller løber ud foran en bil.
   Fugle og dyr er også meget spændende, og dem skal hun heller ikke jagte ned over markerne.

   Jeg har valgt at sætte ordbekræftigelse på min blog en periode, for det vælter ind med spam kommentarer. De fleste ryger direkte over i spam mappen, men det irriterer mig alligevel, det er over hundrede om dagen. Når der er ordbekræftigelse på, er det kun ganske få spammail, der slipper igennem.
   Det er også helt vildt, som der bliver klikket ind på bloggen lige for tiden, først var det fra USA en periode, og nu er det flest fra Frankrig. Det er altid nogle bestemte indlæg der bliver "overfaldet". Tidligere har jeg prøvet at slette de indlæg, der konstant bliver klikker ind på (det har givet lidt ro), men i denne omgang er det spredt ud over 5-6 indlæg, og jeg ønsker ikke at slette en masse indlæg, for det bliver vist skruen uden ende. Jeg forstår ikke, hvad folk får ud af at sætte deres computere op til at klikke løs på tilfældige haveblogs ?????

   Slet
 7. Super billeder, hvor ser det bare godt ud, billedet af frokosten oser langt væk af ferie, uhmmm:-) og utrolig dejlig gestus til de forbipasserende. Fortsat god ferie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren :-)
   Tiden flyver afsted, og på mandag har jeg 2 ugers brugt ferie billigt til salg ;-)

   Slet
 8. Hej Vivi.Altid dejligt med nye siddepladser.......................og det var jo oplagt der ved Zitas hundegård.Det er blevet et rigtig hyggeligt sted.
  Her står den også på let aftensmad...............har bare ingen appetit her i varmen.
  Smukke stokroser du har...........mine står et lidt forkert sted.Og bladene er meget grimme.
  Nu håber vi bare på lidt regn her i weekenden.For vi trænger da helt vildt .
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er frygtelig tørt i haven og alt sukker efter vand.
   Du har ret appetitten svinder voldsomt ind i den her hede, så de sidste par aftener har jeg først spist lidt aftensmad ved 21 tiden, hvor temperaturen begynder at blive lidt mere tålelig.

   Slet