30. januar 2014

Fugle i haven - rødhals


Rødhalsen kan man slet ikke undgå at få øje på, når den kommer ned til foderpladserne i haven.
Med de rustrøde kinder, pande og brystparti, skiller den sig farvemæssigt meget ud fra de andre småfugle.


Den ser både sød og fræk ud med de store mørke øjne.
Rødhalsen ses mest ved jorden, når den samler mad.


Der er altid kun en´ rødhals ved foderpladsen. Det skyldes, at rødhalse er meget hidsige og aggressive, og virkelig forsvarer deres territorium.
 Jeg har læst, at skulle det komme til kamp mellem to rødhalse, er det med livet som indsats, da de åbenbart ikke er blege for at hakke modstanderen ihjel.
Det er ikke til at forstå, at så sød og køn en lille fugl har så voldsomt et temperament.


21 kommentarer:

 1. Uwielbiam te śliczne ptaszki, to moi ulubieńcy. Nie wiedziałam jednak, że są takie agresywne. Zdjęcia zrobiłaś śliczne . Pozdrawiam.
  Jeg elsker disse smukke fugle er mine favoritter. Jeg vidste dog ikke ved,, der er aggressive. Billeder gjorde smukt. Yours.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rødhalsen er meget smuk :-) Jeg har aldrig oplevet en aggresiv adfærd hos rødhalsen, men kun læst at den er det.

   Slet
 2. Endnu et skønt fugleportræt - TAK :)

  SvarSlet
 3. En gang imellem har jeg haft 2 ved foderbrædtet, men på skift og hurtigt retur i hver sin retning. Måske har det været en af hvert køn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg ikke svare på, men det kan måske også være fordi der er to fugle, der har territoreier tæt på hinanden, og dit foderbræt er i grænselandet.........jeg ved det ikke.

   Slet
 4. Åh den er så sød med sine små perleøjne, men det er bestemt en enspænder. Har du lagt mærke til at når man ser have- eller naturfilm fra England, så viser de "altid" billeder af en Rødhals. De må elske den derovre... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er da rigtig sød :-)
   Jeg må tilstå, at det ikke lige er engelske have- og naturfilm jeg ser mest af (ser i det hele taget ikke ret meget tv), så det har jeg aldrig hæftet mig ved.

   Slet
 5. Dette er nok min yndlingsfugl ved foderbrættet.

  Der hvor jeg boede før, fik jeg troligt besøg af en rødhals næsten hver eneste dag i de 7½ år jeg boede der. Her hvor jeg bor nu har det været meget småt med fodring af fugle, efter kattene fik adgang til haven.

  I denne vinter har jeg så endelig fået etableret en minifoderplads i min forhave bl.a. med et foderhus. Det er først siden i mandags, at jeg er begyndt at få besøg af fugle derude, de har lige skullet vænne sig til foderhuset, tror jeg...og i dag opdagede jeg så, til min store glæde, at der sørme sad en rødhals i mit japanske ahorntræ :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også rødhalsen er sød, men har svært ved at finde en´ yndling, for hver fugleart har sin charme.
   Katte og fugle er ikke den bedste sammenblanding, men håber du også får lidt glæde af fuglene, nu hvor du har et sted kattene ikke kommer.

   Slet
 6. Pragtfulde billeder, af den lille hidsigprop ;)

  SvarSlet
 7. Vivi - hvor er det noget vildt smukke billeder du har fanget af rødhalsen.
  Især det første er helt vildt smukt! og ja - jeg nyder også rødhalsens besøg. man kan slet ikke undgå at få øje på den disse dage hvor verden er hvid. man fanger den ud af øjenkrogen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja rødhalsene er meget synlige mellem de andre fugle.

   Slet
 8. Tænk at rødhalsen er sådan en hidsigprop. Det vidste jeg ikke. Jeg havde også besøg af en forleden dag og den var ganske rigtigt alene blandt gråspurve og musvitter.
  Som du skriver, den er let at få øje på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er slet ikke til at forstå, at den yndige lille fugl, som er så let at tage billeder af, kan udvise et voldsomt temperament.

   Slet
 9. Dejlige billeder, hvor er den fin den lille fugl.

  SvarSlet
 10. Det er fuglene der står for underholdningen i haven nu og fuglebillederne er dejlige:) Jeg var ikke klar over at det var arrigskab der er skyld i at man ser rødhalsen alene. Tænk at I invaderes af fasaner jeg er jo benovet over at I har så dejligt besøg, men det er fordi jeg bor i byen og fasaner ikke færdes her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var også meget begejstrede for fasanerne det første år, men jeg må tilstå begejstringen er falmet lidt, selvom det er flotte fugle.
   Der letter ofte et par stykker, når vi træder ud af døren, de sidder på plankeværket i gårdhaven, og i baghaven er 8 - 10 - 12 stykker under foderbrættet mere reglen end undtagelsen.

   Slet
 11. Hej Vivi.Den er bare så smuk den fine rødkælk..............har besøg af den en gang imellem.
  Og vidste da heller ikke at den var sådan en hidsigprop.
  Hvor må det være dejligt med sådan et fugleliv.
  God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker de mange forskellige fugle, vi dagligt kan følge :-)

   Slet