3. januar 2014

Granflis til rhododendronerne.

Jeg følger dagligt med i den lokale vejrudsigt, fordi vejret er så afgørende for, hvordan jeg planlægger havearbejdet. I dag var der meldt tørvejr i formiddag og regn her i eftermiddag, altså var det med at komme ud først på dagen. Det viste sig at være et ret fornuftigt valg, omkring middagstid begyndte det at regne.


H.J. har haft gang i at køre rester af juletræer og pyntegrønt gennem kompostkværnen :-)


Jeg fik gravet resten af køkken- og snithaven. Skønt at det er klaret, så bliver der måske tid til endnu en udvidelse til foråret :-)


I går fik jeg jævnet muldvarpeskud, men det lille bæst af en muldvarp havde været i gang igen hen over natten. Et par fælder blev sat, selvom der plejer at være størst held med fangst i efterårsmånederne. Om vinteren plejer muldvarpene at gå længere ned i jorden, men jeg håber det milde vejr gør, at muldvarpene stadig ikke er kravlet for langt ned. Mens vi gik ude i haven, kom yderligere et par skud til - hvor er den muldvarp fræk ;-) Jeg satte en 3. fælde op !! Håber Hr. Mulde sidder i en af saksene i morgen.


Den flis der bliver lavet af gran og pyntegrønt bliver lagt ud under rhododendronerne i skovbedet. Jeg er sikker på, planterne synes rigtig godt om det :-)

10 kommentarer:

 1. Hold fest, hvor er I effektive! Der foregår intet arbejde i min have for tiden - ud over fjernelsen af 2 1/2 sæk fyrværkeriaffald...Jeg har dog været derude og lure lidt i dag - der sker jo ting og sager.
  Fortsat god arbejdslyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det begynder at røre på sig derude :-)
   Der er ikke fordi vi har haft travlt, men et stille og roligt tempo nogle timer, så sker der som end også noget ;-) Jeg kan godt også godt li at være i haven her om vinteren, når vejret er til det, og vi har en hel del projekter, som sagtens kan klares om vinteren. Det vi når nu, skal der jo ikke bruges energi på, når vækstsæsonen starter :-)

   Slet
 2. Sikke da en fræk muldvarp. Jeg håber, at I slipper af med den. Jeres skovbed ser rigtig godt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg håber jeg får fat i den muldvarp uden alt for meget kamp !!

   Slet
 3. Jeg syntes jo at muldvarpen er den sødeste lille fætter at kigge på, men må dog medgive dig at det er brandærgeligt når han graver i ens egen have. Især når du har så rigelige marker omkring dig hvor han kan boltrer sig.
  Det ser effektivt ud med granflisen, god måde at bruge juletræet på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det også lidt dobbelt med muldvarpe. De er er så fine og bløde i pelsen, og jeg beundrer de små dyr for deres hurtighed og de kræfter, de har til at flytte rundt med store mængder af jord. Modsat vil jeg ikke acceptere, at de forvandler min have til et månelandskab. Det koster dem livet, hvis de ikke forsvinder ud på markerne.

   Slet
 4. Hej Vivi.Kan godt forstå at du ikke vil acceptere at muldvarpene ødelægger hele din have...........har også set det hos min søster.
  Imponerende at du har energi til ag grave i din have.
  Og fint at i kan udnytte grantræerne til flis under rhodoerne.
  God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Muldvarpen er fanget, den var i en af saksene her til morgen :-)

   Slet
 5. Så dyktige dere har vært! Og så bra du til slutt fikk fanget den muldvarpen. Kjedelig når de graver opp hele plenen deres!
  Ja, prosjekter vi gjør i hagen nå gir oss jo så avgjort noe annet vi kan drive med til sommeren! :-) Ha en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var godt at få fanget den muldvarp :-) Det pynter ikke når den endevender plænen.

   Slet