28. marts 2016

Nye planter og blomster i krukker.

Med det temmelig omskiftelige vejr påsken har budt på i år, er det vigtigt at få timet tingene rigtigt, hvis man skal nå noget i haven.
Min søster Gitte fortalte mig, der var nogle vinterglans i hendes kærestes have, der skulle væk, var jeg interesseret ? Ja helt klart, jeg vil gerne have vinterglas som bunddække i nogle steder i skovhaven.
Søndag blev der meldt regn, så det var helt klart den dag turen skulle gå til Ringkøbing, når jeg frit kunne vælge hvilken dag jeg kom - ville jo nødigt gå glip af en tørvejrdag i haven ;-)
 

Det blev ikke kun vinterglans jeg kom hjem med.
Primula, erantis, snepryd og spanske scilla fandt også vej op i min kasse :-)
De spanske scilla er blevet sat i en potte, til jeg kan se blomsternes farve. Jeg håber de er blå, for jeg har et område i skovhaven, hvor jeg gerne vil have et tæppe af de blå spanske scilla.
De plejer at brede sig lystigt, så få løg kan hurtigt blive til en del, så man skal lige være opmærksom på, hvor man planter dem, hvis de ikke skal være over det meste af haven.


Flere vinterglans.
De kan komme til at fylde et pænt område, når de bliver delt.
Jeg skal dog lige have gjort rent, hvor de skal være, før de kan komme i jorden.


Erantisknoldene blev plantet her i læhegnet, hvor jeg havde 4 i forvejen - så mon ikke jeg får mere end en enkelt erantis i blomst næste år :-)


Primulaerne blev delt og plantet ud flere steder i skovbedene.


Ovre i den østlige ende af haven, langs det nye stykke skovsti som er på vej, fik jeg plantet snepryd. De plejer også et brede sig godt, så de skal også være i et område, hvor det er i orden de gør det.


Som "krukker" bruger jeg mange forskellige gamle ting.
Her en gammel jerngryde.


Mælkespanden kan også bruges.


I min lille bod står der også forårsblomster og lyser op.
I dag måtte jeg dog pakke sammen midt på eftermiddagen, fordi det regner og blæser en halv pelikan - lige voldsom nok til små blomsterdekorationer.
Jeg har planer om at bygge en overdækket bod, så vejret ikke har indflydelse på, hvad jeg kan have stående, men så langt er jeg ikke lige nået endnu.
Hvor kunne jeg ofte ønske mig nogle flere timer i døgnet ;-)

16 kommentarer:

 1. Ja med alle de projekter du har gang i, kan jeg godt forstå, du ønsker dig flere timer i døgnet. Det kunne jeg nu også sagtens bruge, jeg er ikke så hurtig som dig :) Godt at finde et sted hvor man kan få masser af planter, ikke så langt fra os er der en hel skovbund med krokus, der har jeg hentet mange af mine. Du kan se dem i mit næste indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror vi er mange der let kunne noget ekstra tid, når der er en hobby man gerne vil bruge masser af tid på ;-)
   Ja det er altid godt, når man kan få nogle planter, som man gerne vil have :-)

   Slet
 2. ja det med en halv pelikan kan jeg også skrive under på, for hold da op hvor det har blæst, til tider nærmest storm, så jeg kunne være helt bekymret for alle violernes hoveder, som jeg var været igang med at plante i formiddag, så jeg opgav også ved frokost tid - det begyndte da også at regne.
  Hvor dejligt at få en masse planter foræret - snepryd vil gerne sprede deres skønhed over det hele, så det er rigtig at man skal placerer dem hvor man gerne vil have dem, primula er herlige, skønt med flere erantis, jo flere jo bedre og vinterglans pynter med dens grøne løv og fine lille blomst.
  Er spændt på den anden scilla du satte i krukke, så jeg håber at du viser et par billeder når den blomstrer.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ærgerligt, hvis vinden ødelægger planterne. Jeg tror også min krokus ude ved vejen bliver noget medtaget af vinden.
   Du kender helt sikkert godt de spanske scilla, når du ser dem. Det er en helt almindelig løgplante, som gerne vil brede sig. Jeg har bare besluttet mig for, at det er de blå jeg vil have, og ikke de lyserøde eller hvide.

   Slet
 3. Skønt med nye planter til haven.
  Her nyder jeg mine æbletræer som står lige, trods kraftig blæst i dag. Takket være dig søde Vivi.
  Ellers prøver jeg at planlægge dette års projekter i haven. Men det er ikke let for mig, da jeg ikke er lige frem er noget have geni. Så det bliver spændende hvad det ender ud med ;-)
  Så fint du har det med forårs blomster i krukker og ja alt kan jo bruges.
  Det kunne være hyggeligt snart at ses igen.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt dine æbletræer står som de skal nu, men det var jo også meningen :-)
   Haven er en legeplads, så du behøves bestemt ikke være noget havegeni for at lave gode projekter. Har du brug for råd eller vejledning så spørg. Jeg kan ikke svare på alt, men ved da lidt om mange forskellige ting.
   Ja det kunne være meget hyggeligt at mødes igen, vi må se at få lavet en aftale :-)

   Slet
 4. Hej Vivi
  Jeg synes ellers det er helt fantastisk hvad du kan nå, så mon ikke det er fordi du igangsætte med stort i, at du sagtens kan bruge mange flere timer i døgnet.
  Sikke dejligt med alle de gratis løgplanter og primula. Det kommer du til at glæde dig over hvert forår. Sikke dejligt:-)
  Hos mig må løgplanterne gerne brede sig over hele haven. Der er ikke noget smukkere end spansk skilla fx i tusindvis. Men det er der vist mange der har en anden mening om.
  Søde forårskrukker. Især gryden. Jeg kan rigtig godt lide, når der er lidt nostalgi i det.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Malene jeg skriver mest, om det jeg når, men "glemmer" lige at fortælle om alle de ting jeg ikke når (det er sikkert også særdeles uinteressant) ;-)

   Jeg synes også, de spanske scilla er flotte, men jeg kan bedst li dem, hvis de er på et afgrænset område, men vi er heldigvis alle forskellige og har forskellig smag :-)

   Slet
 5. Ja, flere timer i døgnet ville sørme være en god ting her i foråret. Alrpil og maj er jo også meget travle måneder på mit job. "Heldigvis" kan jeg højst risikere at skulle have et hold op i tysk i år...men det kræver så lige planlægning af prøven...og det tager tid...tid jeg må tage af min sparsomme forberedelsestid. (Jeg har "sparet" lidt tid op, men ikke nok).
  Så, jeg HÅBER de ikke skal op i mundtlig tysk i år :)
  Tillykke med nyerhvervelserne - det er så skønt når man kan få planter gratis :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt med gratis planter :-)

   Slet
 6. Tillykke med de nye skønne planter. Jeg holder i den grad af at følge med i det du planter og laver. Jeg pakkede også det hele sammen i mandags, for sikke et vejr alt blæste rundt, selv bænkene i haven væltede. Det bliver spændende med dit nye tiltag med tilplantede krukker ved vejen, sådan begyndte mit også;-) og den tid altså, når man har så mange ideer, heldigvis render de ingen steder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig du kan li at læse med :-)
   Ideer har jeg masser af, og håber da også på, at de med tiden bliver realiseret, men de bliver nødt til at blive "søsat" lidt hen af vejen, for det er umuligt, at nå alt for mange nye tiltage på en´ gang.

   Slet
 7. Hej Vivi.Det er da skønt sådan at kunne arve nogle planter.......og du har jo masser af plads til plante dem i.
  Nu kan vi håbe på lidt godt vejr i weekenden.
  Det ser bare godt ud med dine blomster i både den gamle gryde og mælkejungen.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber virkelig også på godt vejr (ikke alt for meget vind) i weekenden, for der skal helst plastik på drivhuset snarest muligt.

   Slet
 8. Dejligt at du fik så mange fine planter med hjem, du kan jo bruge en masse rundt om i skovbunden og bedene. Jeg synes altså også at du når en masse, du er sikkert også glad for at vi er gået over til sommertid og der nu er længere lyst - det er en dejlig tid. Meget smukke krukker og gryder og imponerende at du også har et lille vej-salg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er plads til rigtig, rigtig mange planter i skovbunden, og en hel del skal være forskelligt bunddække, for jeg kan godt li de store flader med ens beplantning.
   Jeg sætter meget stor pris på sommertiden, for nu har jeg for alvor mulighed for at nå noget efter fyraften, i dag blev det til 2½ time i haven, selv om jeg først kan komme i haven omkring kl. 16.30.
   Vi synes begge, det er hyggeligt med boden, og der er jo ikke det helt store arbejde med det. Jeg sætter det ud om morgenen og pakker sammen igen til aften, og så skal der naturligvis laves lidt nye ting ind imellem, så der er et fornuftigt udvalg, men det hele kører på et meget overkommeligt plan.

   Slet