31. marts 2016

Harekillinger i haven

De sidste par dages havearbejde er foregået inden døre, med at sætte frø til forspiring. I dag var vejret igen velegnet til at smutte ud og tage et par timer i haven efter fyraften.


Det er meget afslappende at kravle rundt og luge, og mens jeg kravlede der i mine egne tanker, havde jeg nær stukket hænderne  ned i........


.............disse to små skønne væsner.
 Helt inde under nogle lavendler mellem visne blade, lå to små harekillinger og varmede hinanden. Hvor er de søde, så små og fine :-)

For et par dage siden opdagede jeg helt tilfældigt en stor hare sidde under bordet i bålpladshaven. Vi var kun et par meter fra hinanden, og den hoppede først lidt væk, da jeg trådte yderligere et skridt frem, efter vi havde kigget lidt på hinanden. Det har sikkert været moderen til de to harekillinger jeg fandt i dag.

Åh hvor jeg elsker at bo her ude på landet, hvor der både er dyre- og fugleliv lige uden for døren :-)

22 kommentarer:

 1. Ja der er gang i harerne nu, hele vinteren ser vi ikke noget til dem, men nu løber de rundt og leger. Jeg har ikke set harekillinger her endnu. Ja vi er enige, der er mange glæder med dyrelivet her ude på landet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Min oplevelse er, at der er blevet betydelig flere harer de senere år, end der har været længe. Jeg ser dem ofte, og så i vinterperioden.
   Vi nyder dyrene, men det er selvfølgelig også lidt træls ind imellem, når de gnaver i nyplantede buske.........., men det må vi jo tage med.

   Slet
 2. Åh... jeg har aldrig set harekillinger - og du har dem i haven, hvor sjovt og finurligt. Haremor har nok luret lidt på om du kom for tæt på afkommet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke første år vi har harekillinger i haven, det er lidt sjovt.
   I dag så jeg ikke haremor, men hun har sikkert været et sted i nærheden ;-)

   Slet
 3. Åh det er så søde. Som barn havde jeg en harekilling som naboens hund havde haft fat i. Vi havde den hele vinteren og om foråret blev den sluppet fri. Når vi så den og kaldte på den kom den lidt nærmere men aldrig helt hen til os.

  SvarSlet
  Svar
  1. H.J. var lige kommet ud i haven sammen med Zita, da jeg opdagede de to små harekillinger. Zita er (heldigvis i dette tilfælde) altid i snor, da hun ellers løber efter alt der er spændende, og hun blev holdt på behørig afstand, så hun ikke fik færten af dem, for så havde hun jo jaget dem væk.

   Slet
 4. Det er bare så søde, harekillinger. Vi plejer også at have dem og nogen gange kommer de også ind i haven, så der skal jeg bare lige passe på Jack for han gør det han mener han skal at jagte dem og det er vi slet ikke enige om.
  Men hvor skønt at have dem sådan og billedet er bare blevet så godt.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. H.J. skyndte sig ind efter kameraet, og de blev heldigvis liggende, så han kunne få taget billedet :-) På et eller andet tidspunkt må de have fået nok af vores rumsteren, for da jeg senere vendte tilbage til det sted, hvor de opholdt sig, var de smuttet væk.
   Zita har heldigvis ikke muligheden for at jage dyrene da hun ikke går fri. Det er ikke kun dyr der interesserer hende. Hun kan ikke stå for lyse børne- eller kvindestemmer, og vi kan ikke lade hende løbe efter cyklister og andre forbipasserende, selv om hun aldrig bevist kunne drømme om at gøre nogen noget ondt. Folk der kommer forbi, kan jo ikke vide, at hun ikke bider, men bare gerne vil lege og snakkes med. Der er jo også altid en risiko for, at hun kan vælte en cyklist eller selv blive påkørt af en bil, så det er helt udelukket, at hun skal løbe frit omkring.
   Vi havde ellers drømt om en hund, der bare kunne gå løs udenfor sammen med os, men sådan skulle det ikke være, selv om hun er godheden selv.

   Slet
 5. Hvor er de da søde! Jeg har aldrig mødt harekillinger i haven, for et par år siden var her faktisk næsten ingen harer, men de er heldigvis vendt tilbage, og vi ser dem dagligt. Sidste år havde vi en rå med lam i kanten af haven - en morgen så jeg råen jage en kat rundt i haven i fuld galop, så græs og jord stod om ørerne på dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjov historie du fortæller med råen og katten :-)
   Der skal også nok være harekillinger hos jer, men de er meget svære at få øje på, og havde jeg ikke kravlet rundt, havde jeg aldrig opdaget dem.

   Slet
 6. Ja hvor er de søde. Det er dejligt når dyr vælger at være i haven, måske koster det lidt blomster... Men det skønne syn er det værd, synes jeg.
  Jeg følger dit arbejde med stor beundring, det er spændende at følge udviklingen i din have. Et kæmpe arbejde, men dejligt når du skriver du nyder at ligge og luge. Tankerne og drømme kan få frit spil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Harerne kan være lidt hårde ved planterne, men det må jeg jo leve med, når vi bor på landet ;-)

   Slet
 7. Sagde du undskyld til de små harekillinger? Det gjorde Søren engang, hvor han kom til at forstyrre en fuglerede med unger i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det gjorde jeg ikke, men valgte at vente med mere roden ved de planter som de gemte sig ved.

   Slet
 8. De er altså søde di harekillinger, men de har også en forsmag for sommerblomster - især kornblomster, så hav øjne i nakken Vivi ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er søde, og så må jeg leve med, hvis de spiser lidt planter. Ind til videre har det ikke været et problem i køkken- og snithaven, det er mere små nye buske de ikke kan holde sig fra.

   Slet
 9. Hvor er det skønt at man nu kan være udenfor noget længere og det var da en dejlig oplevelse du havde med di små harer killinger.
  Det var godt det ikke var Zita der fandt dem.
  Rigtig dejlig weekend fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er da sjovt med sådanne opleveler :-)
   Jeg ville være meget ked af det, hvis det var Zita der havde opdaget dem, men den plejer mest at reagere på det der bevæger sig, og det gjorde de bestemt ikke. De lå helt stille de små pus.

   Slet
 10. Nåååhr...hvor er de søde og nuttede at se på.

  SvarSlet
 11. De var kjempesøte, savner kaninen vår som jeg har hatt hoppende rundt i hagen her de siste ti årene.:)
  Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt jeres hare ikke er der mere.

   Slet