12. marts 2016

Stor indkøb og dekorationer

Der er fart på lige for tiden både på jobbet (har også været på arbejde i dag) og hjemme. Det er begrænset, hvad jeg fik ordnet i egen have i løbet af ugen, ud over at hente et læs hestemøg og få det gravet ned - håber der bliver tid til at hente et læs eller to mere i morgen, da det er ved at være sidste udkald, for inden længe kan de første frø sås i køkken- og snithaven.
 

Det er måske begrænset, hvad det er blevet til i haven, men der er blevet købt stort ind.
Masser af hornvioler, tete a tete, primulaer, dahliaknolde, læggekartofler og en pose bark.


Flere dahlia, og..........


...........en længe ønsket bog.
Jeg er aldrig kommet i gang med at så stauder, men som i sikkert kan gætte, skal der eksperimenteres med det på et tidspunkt, først vil jeg dog læse noget om emnet.
 
Whiskytønderne i indkørslen og nogle krukker i gårdhaven er blevet plantet til med hornvioler (ingen billeder af det i dag).
Vores ældste barnebarn er lige flyttet i ny lejlighed, så der blev kreeret en forårskurv til hende, hun kunne få i indflyttergave.
 

Påsken nærmer sig med hastige skridt, så der kom også lige et gåseæg i kurven.


For første gang forsøger jeg mig med forårs-/påskedekorationer i min lille bod, så jeg var spændt på, om der var nogen interesse for det. Havde egentlig ikke forventet der ville ske noget her den første dag, men helt tosset har det ikke været, for jeg måtte i værkstedet igen, da jeg kom hjem fra arbejde.
20 kommentarer:

 1. det er nu også nogle fine sager du har stående på bordet i din bod, så jeg ville også stoppe op hvis jeg kom forbi, kære Vivi.
  Du har da vist været på shopping af den store slags. Spændende sager, fede kurve, er de også ny indkøbte. Har nemlig kig efter flere af slagsen, men de er bare svære at finde. har fundet tre i forskellige størrelser, men kunne nu godt bruge flere, så de kan dække de spande jeg planter i.

  Blomsterdekorationen til barnebarnet er flot, og hun bliver sikkert glad for dem, at den kan give lidt forårs fornemmelser i hendes nye bolig. Og kan den jo også minde hende om hendes mormor/bedste :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. De store kurve er nogen jeg fik forærende af vores nabo sidste år, de skulle have endt deres dage på genbrugspladsen, men havnede i stedet hos os :-)
   Anne Kathrine blev meget glad for kurven med blomster. Det er jo også dejligt med lidt til terrassen.

   Slet
 2. Hej Vivi
  Nej det er ikke altid let at nå alt det man gerne vil, men du får nu altid noget fra hånden. Super fine forårs beplantninger du har lavet, jeg kan godt forstå du måtte igang med at lave flere ;)
  Dejligt at få lov at shoppe igennem ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kniber lidt med at nå det hele her hjemme om foråret, men det er der jo ikke noget nyt i ;-)Der er jo lige så stor travlhed på arbejdet på denne årstid, men lige pludselig er vi jo med igen, så sådan skal det sikkert være.
   Jeg prøver så vidt mulig, at tage lidt i haven hver dag, og så når jeg alligevel noget i løbet af en uge, selvom jeg ikke altid synes det er nok.

   Slet
 3. Hej Vivi.Godt at få købt ind til haven..........og violer er da slet ikke til at undvære.Og nu kan vi gå og glæde os over når vi kan få nyopgravede kartofler.
  Fine påskedekorationer du har lavet..........de skal nok blive solgt.
  Rigitg god søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er meget at glæde sig til i haverne. Jeg er godt i gang med at gøre køkkenhaven klar til den kommende sæson, og selv om den ser meget bar ud lige nu, varer det jo ikke længe inden den bugner af grønt og nye kartofler :-)

   Slet
 4. Ja, nogle gange tager det der job alt for meget af ens fritid.... ;)
  Det ser ud til at være nogle fine indkøb du har gjort dig. Hav en dejlig søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jobbet tager meget af ens fritid, men havde man ikke jobbet, var det også svært at få råd til at dyrke sin hobby, så noget for noget ;-)

   Slet
 5. Bare din energi kunn smitte gennem skærmen:-) Det må være en sjov nebengesjæft med den lille vejbod, især når der bliver taget fra.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er nu ikke lige meget energi hver dag. I dag føler jeg mig godt brugt efter en meget travl arbejdsdag med hårdt og ensformigt arbejde, men det kan jo ikke være lige sjovt hver dag.
   Lidt havearbejde blev det dog til herhjemme, men kun fordi H.J. tog sig af aftensmaden i dag.

   Slet
 6. Dejligt som det står til hos dig. God ide med påskedekorationer i vejboden det frister når man ser sådan nogle og jeg forstår godt at der er nogle der vil have så fin en dekoration med hjem:-)
  Tillykke med staudefrøbogen, jeg vil følge spændt med, jeg har ikke succes med staudesåning, så det er droppet her. Måske kan jeg få fif af dig når du kommer igang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lidt hyggeligt med boden :-)
   Tror ikke det bliver i år, jeg kommer i gang med at så stauder, men jeg vil helt klart skrive om det, når jeg engang kommer i gang med det.

   Slet
 7. Fedt, at der er gang i boden, og jeg håber, du har nydt det fine vejr, vi har haft de seneste dage - selvom noget af det har været på job! Jeg har haft en travl uge og weekend, men der er dog også blevet til et par timer i haven, heldigvis!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nyder bestemt det gode vejr både på jobbet og herhjemme, og i dag har det da været særdeles fint vejr :-)
   Efter et par meget travle uger på jobbet, glæder jeg mig til en weekend, hvor jeg forhåbentlig får god tid til at hygge rundt hjemme i haven.

   Slet
 8. Kære Vivi Du er da gået all in ;-) det er så skønt at gøre den slags indkøb. Jeg føler mig helt som barn igen juleaften. Vidunderlige farver. Det er godt det snart er påske så vi kan få et par fridage. Håber også, at der er tid til at du kan holde fri. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. PS super ide med påskedekorationerne ;-)

   Slet
  2. Ja det er skønt at være på blomsterindkøb :-)
   Jeg forventer at have fri hele påsken, men H.J. skal arbejde, så jeg får masser af tid til haven, som det ser ud lige nu ;-)

   Slet
 9. Det er dejligt med forårsbebuderne i krukker og sommerfest i knolde! Som altid er forventningerne høje. Dejligt at der er kunder i bixen. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en fornøjelse, at få nogle farvestrålende blomster i krukkerne her i foråret, for så er festen for alvor begyndt :-)

   Slet