23. juli 2012

Vi har fået hund.


Vi har hentet den dejligste lille schæferhvalp hjem i dag :-)
Her er det første billede, der er taget af den, få km kørsel fra det sted hvor vi hentede den.
Den stakkels lille pus gik helt i panik, da den kom ind i transportburet, men da den havde været ude en tur, var det som om den fandt ud af, at det kunne lade sig gøre at komme ud igen, og derefter tog den det noget mere afslappet.


Vel hjemme var den selvfølgelig rundt og se sig omkring i sit nye hjem, og overskud til lidt leg var der også :-)
Endnu kan jeg bære den, men det varer nok ikke længe inden den bliver for tung.


Hundekurven er taget i brug. Kun 2 gange måtte den ligges ind i kurven da vi skulle spise, så blev den der. Den er vist også allerede ved at forstå, at stuen er forbudt område for den, den virker virkelig til at være lærenem :-)


Det har været en hård dag for Zita med mange nye indtryk, så meget forståeligt at den er træt.


Søvnen var dog ikke dybere end at den reagerede, da der kom nogen cyklende forbi. Den skal lige finde ud af, hvad det er for en masse nye lyde, den skal forholde sig til.


I aften var vi en lille tur ude hos Susanne og Thomas på Øst Trøgelborg. De ville gerne se vores lille ny hund.
Zita fik hilst på og leget med deres gode gamle Sally :-)
Zita blev hurtigt glad for vores ældste barnebarn Anne Kathrine, men hun kunne selvfølgelig heller ikke stå for den.


Pludselig var al energi brugt, og hvad gør man så ligger sig og sover.
Lige nu ligger Zita og sover sødt nede i sin kurv. Vi er noget spændt på, om hun kan opføre sig pænt hele natten.

41 kommentarer:

 1. NÅÅÅÅEEEEEE...... hvor er hun sød!!! Herlige billeder af en træt og lidt betuttet hund, men mon ikke hurtigt det går over! Kan I nu have en god og rolig nat og stort tillykke med det nye familiemedlem :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Hun er bare så sød og dejlig. Hun er en lille glad hund, der tumler rundt (når hun altså ikke lige sover), logrer med halen, kommer gerne hen til os og virker meget rolig og afslappet, når vi tænker på, at hun lige er kommet fra sin mor og søskende.
   Jeg tror vi kan få en rigtig god hund ud af hende :-)

   Slet
 2. Tillykke med den lille Prinsesse. Det er efter min mening verdens bedste race. Jeg har min tredje schæfer nu. Hvor er hun fra??

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er hentet oppe i nærheden af Farsø nord for Viborg. Det er ikke en hund med stamtavle, da vi ikke har noget at bruge den til. Faderen er med stamtavle, moderen er uden.
   Begge forældre synes vi er flotte hunde, og Zitas mor, som vi mødte havde et dejligt roligt væsen.

   Slet
 3. Åhhhh hvor er hun fin, stort tillykke med familie forøgelsen. Det bliver sjovt at følge hende i sit nye skønne hjem, sikke en drømme tilværelse for en nysgerrig lille hund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Nysgerrig er hun i hvert tilfælde, følger interesseret med i alt det nye der foregår omkring hende :-)

   Slet
 4. Tillykke med Zita - hvor er hun SKØN :) Det bliver dejligt med lidt liv i huset, så I rigtig kan blive aktiveret :)

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)Ingen tvivl om, at der vil blive noget at se til med en hvalp i huset, men nu har vi heldigvis 3 ugers ferie, hvor vi kan vænne os til hinanden, og Zita forhåbentlig stille og roligt kan får lært lidt om, hvordan vi gerne vil have hun skal opføre sig. Hun virker til at være meget lærenem, så der er ingen grænser for al den ros hun har fået allerede i dag :-)

   Slet
 5. Tillykke med hundehvalpen.
  Hvor ser den sød ud..

  SvarSlet
 6. Ved ikke om I har haft hund før, så jeg vil ikke undlade det råd om, at give hende en masse social træning i hendes første måneder. Det er guld værd i sidste ende :o))

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har før haft en rigtig dejlig schæfer :-)
   Hun skal helt sikkert i kontakt med både mennesker og andre hunde. Vi har også planer om at gå til hvalpetræning med hende, lige netop for at hun skal lære at omgås andre hunde.

   Slet
  2. Husk også miljøtræning. Det er lige så vigtig som den sociale del. På min hundeblog har jeg skrevet om det ting vi har brugt til min Danny.

   Slet
  3. Den vil ofte komme med, når vi skal noget, så den skal nok lære at der sker mange ting ude i den store verden. På fredag skal den med en tur i lufthaven og tage imod vores søn, svigerdatter og børnebørn som kommer hjem fra ferie.

   Slet
 7. Til lykke med deres nye familiemedlem :) Hun er bare skjønn! Jeg er sikker på hun vil storkose seg med livet på landet:)

  SvarSlet
 8. Stort tillykke med hende, hun er godt nok sød. Ha en dejlig sommerdag

  SvarSlet
 9. Hvor er hun skøn og charmerende. Sikke en heldig lille vovse hun er at komme ud og bo hos jer i de skønne omgivelser.
  Håber både hun og jer har sovet godt.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Zita har sovet fint i nat. Hun pev lidt da jeg skulle i seng, 3 gange indfor 20 min var jeg nede og snakke lidt med og putte hende i kurven, så accepterede hun og lagde sig til at sove. Hun har været rolig og sovet hele natten, kun en lille tissetår på gulvet var der kommet.

   Slet
 10. Tillykke!!! Hun er da overhovedet ikke til at stå for :-)
  I får da nok at se til, med sådan en lille størrelse i huset - og masser at glæde jer over :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er bestemt ikke til at stå for, rigtig sød og dejlig :-)

   Slet
 11. Tillykke med søde Zita, håber hun har sovet godt i nat. Hun er vel nok kær.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun har sovet fint i nat, og forholdt sig også roligt de par gange vi var nede :-)

   Slet
 12. Det glæder mig, at natten er gået godt, selv om hun har været adskilt fra sin flok. Den adskillelsen for mig til at tænke på, om I har læst bogen af Anders Hallgren Alfasyndromet. Ellers kan jeg varm anbefalde den. Den er hurtig læst, og beskriver vigtigheden af floksammenholdet.

  Man skal naturligvis gøre, hvad man føler for, men jeg ville aldrig selv lade en nyankomne hvalp ligge alene den første tid. I givet fald ville jeg ligge en madras på hvalpens sted og sove sammen med den der. Den vil selv senere trække sig væk, hvis den ikke ønsker at være sammen med flokken.

  Vi gjorde det, at vi lod Danny (nu 16 mdr schæfer) sove i et bur ved siden af sengen den første tid. Også så vi kunne høre, hvis han skulle ud om natten. Det letter renligheden :-) Senere kunne han selv vælge om han ville sove i buret, og senere igen sov han efter eget ønske i stuen og gangen. Han er aldrig blevet påduttet et bestemt sted, hvilket også giver en selstændig hund.

  Det her er blot ment som orientering og absolut ingen kritik.

  SvarSlet
  Svar
  1. Er helt klar over, at nogen vælger at sove hos hvalpen den første tid, men jeg har det nu helt fint med at den sov alene, når den ikke var bundulykkelig.

   Grunden til, at den ikke fik sit bur med op i soveværelset er, at vi kun vil have den skal være i gang og køkkenalrum. Derfor skal den ikke vænnes til at være i de andre rum nu, for så senere at skulle vænnes fra det igen.

   I løbet af natten var den også rykket ud på ganggulvet for at sove, det er helt fint med os, det er egentlig kun når vi spiser og har gæster, jeg vil have den skal lære at ligge sig ind i sin kurv. Så kan vi komme rundt uden at "falde" over den, og den kan få lov at være i fred på sin plads.

   Slet
 13. Neeeej altså Vivi, hvor er den dog kær jeres nye lille vovse :-D
  Mit hjerte smelter helt når jeg ser et så bedårende væsen. Ingen tvivl om at den er kvik i hovedet.
  Jeg har selv haft en for mange år siden, og skulle jeg have hund igen ville jeg nok vælge en Schæfer igen.
  Stort tillykke, og held og lykke med det nye familiemedlem :-D

  Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Vi har tidligere haft en skøn schæfer, som vi havde meget glæde af, derfor var der ingen tvivl om, at det skulle være en schæfer igen.

   Slet
 14. Åh hun er da for nuttet - pøj pøj med hende :0)
  KH.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)Tror hun bliver en rigtig god hund.

   Slet
 15. Nåååååhr, hvor er hun fin. Tillykke med hende, hun ser god ud - har rare øjne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er så dejlig, og vi tror også hun har et godt sind, som sin mor. Vil så gerne lære, ufatteligt hvad hun begynder at forstå allerede her inden for de første 1½ døgn, vi har haft hende :-))

   Begynder at reagere på sit navn, ved det giver godbider at sætte sig når hun kommer hen til mig, og at det giver godbider når hun tisser udenfor. Kunne ikke lade være med at more mig lidt her i eftermiddag. Hun var med på besøg hos et par af vores venner.
   Vi havde gået en lille tur også står min veninde og jeg og ser på planter i hendes have, og er ikke opmærksomme på hunden.

   Pludselig hopper hun op til lommen med godbider. Da vi vender os, kan vi se en lille pyt på fliserne, så hun har altså forstået det giver godbider at tisse udenfor - havde dog ikke forstået det skulle være på græsset og ikke på fliserne, men bare det at hun ved at det udløser godbider at besørge udenfor er da fint :-))
   Ville ikke snydes belønning bare fordi jeg var uopmærksom ;-)

   Hun har også accepteret halsbånd og hundesnor, selvom hun var dybt utilfreds i går, da hun fik den på for første gang, og går ret pænt ved siden af mig, når det tages i betragtning, at det hele er så nyt for hende.

   Slet
 16. Nååååhr hvor er hun sød. Hun ser så rolig og skøn ud :-)
  Kh Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun er sød, dejlig rolig men også meget nysgerrig :-)

   Slet
 17. Tillykke med den søde lille vovse. Den er godt nok kær. Har du virkelig så store børnebørn!?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Det er H.J.´s børnebørn, men jeg har været en del af deres liv altid, og er altid blevet kaldt bedstemor af dem.
   Jeg har kendt H.J. siden hans børn var 5 og 10 år, så jeg opfatter bestemt deres børn som mine børnebørn :-)

   Slet
 18. Nnneeejjjj hvor er hun SKØN !!!! Stort tillykke. Klogt racevalg !!! ;))) Lyder som en meget lærenem lille tæve. Dejligt. Vores er også meget hurtigopfattende. Kunne dog aldrig nøjes med at have ham i gang og køkken. Katten ligger i sengen og hunden ved siden af.. Altså på gulvet ;)) Nok også nemmere at vænne dem til det fra starten af.. Glæder mig meget til at følge hendes videre færd, den lille hjerteknuser... :)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Scæfere er meget kloge hunde, men skønt når man så får et pragteksemplar af slagsen :-) Ind til videre har vi kun positivt at sige om vores, men selvfølgelig er hun også en lille bandit, hun elsker vores fodtøj, så det er vist ikke klogt at have det stående på gulvet, for så havner det i hundekurven inden vi har set os om.
   Jeg synes ikke der er nogen grund til at hun skal trave rundt inde på mine trægulve, ønsker heller ikke hundehår i hele hytten og bestemt ikke i soveværelset, så derfor de begrænsninger. Mener ikke hun lider nogen nød af den grund, hun kan jo sagtens høre os uanset hvor i huset vi er, og i køkkenalrummet tilbringer vi ret meget tid.

   Slet
  2. Nej nej Vivi. Mener bestemt ikke hun lider nød. Beklager hvis det ku opfattes sådan !!! Sorry... Vi har bare ikke rigtig nogen baggang og huset er ikke så stort.
   Vi fik vores hjerteknuser da han var 1 år gammel, så der var jo ikke noget arbejde med ham. Desværre var han vant til at være i sofaen, så når vi ikke er hjemme så..... :))
   Rigtig god weekend.
   KH Lena

   Slet
  3. Du skal ikke undskylde, for jeg har ikke opfattet det negativt, det du skrev :-)
   Vi er heldigvis alle forskellige, og har forskellige normer for hvad vi vil have eller ikke have. Det kan dyr sagtens finde ud af, det vigtigste er jo at dyrene føler sig elskede og har tillid til de mennesker de havner hos, vil dem det godt.

   Slet
 19. Nøj, hvor er hun skøn, Vivi. Stort tillykke med hende :-)
  Der er bare ikke noget skønnere end hundehvalpe, og jeres nye paradis er jo det perfekte sted for sådan en størrelse, også senere.
  Det er også en rigtig god 'tyveri-sikring'.
  Jeg synes det er fint nok at man har kæledyr på forskellig måde. Når bare man er konsekvent og de får den kærlighed og opmærksomhed, som de har brug for. Og det er jeg sikker på at hun får :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, hun er super dejlig :-)

   Zita virker til at være meget tryg ved os, så mon ikke hun får den omsorg og opmærksomhed hun skal ha :-) Konsekvent har jeg inden problemer med at være, så hun hurtigt finder ud af hvad hun må og ikke må. Det kan godt være hun er lille og sød nu, men pludselig en dag er hun stor og voldsom, hvis hun ikke har lært at opføre sig ordentlig.
   Det er jo med hunde som med børn, det er som regel ejerne/forældrene det er galt med og ikke dyrene eller børnene, hvis de opfører sig så andre ikke bryder sig om at være sammen med dem.

   Slet