17. juli 2012

Regn, indesysler og lidt der blomstrer.

Det er helt utroligt hvad vi har fået af regn i juli måned i år. Det appellerer ikke ligefrem til, at fortsætte med en masse havearbejde på hjemmefronten efter fyraften, så den seneste tid, er der ikke sket det helt vilde i haven.
Heldigvis springer blomsterne ud derude, uanset om jeg piller ukrudt eller ej ;-)


Roserne i gårdhaven er begyndt at springe ud.


Jeg er på ingen måde særlig rosenkyndig, men kunne det her være en New Dawn ?


Den anden rose vi har er rød og helt uden duft.


Jeg er helt vild med Geranium, og den lyserøde ´Rose Clair´ kan jeg slet ikke undværre.


En af mine medbragte dagliljer.


Stokrose og margueritte er begge planter der var i haven da vi overtog den.


Er spændt på farven på denne stokrose, den ser ikke umiddelbart så rød ud, som den der har foldet en blomst ud.


En enkelt haveklinte er der også i et af bedene.


I mit planteindslag er der dukket et par valmuer op. Det er meget fint, at der er kommet frø med herud, helt uden jeg havde opdaget det. Denne her er noget hidsig i farven, der er heldigvis også en lilla en af slagsen, som jeg holder mere af, men den havde selvfølgelig smidt kronbladene inden jeg kom med kameraet.


Jeg synes egentlig ikke jeg har nået at lave voldsom meget i haven herude endnu, men når jeg så tænker på, at der var græs overalt i denne del af haven i efteråret, så er der alligevel en lille udvikling mod noget mere havepræget ;-)
Græs er der masser af, men en nyklippet plæne er nu heller ikke så tosset.


Enkelte af de planter jeg har taget med herud er gået til, men de fleste har heldigvis klaret flytningen :-) Søjle Gingoen ser ud til at have det fint.


Rhododendronerne ser også ud til at komme sig efter vinterens frostskader.


Det her er mere træls !! Ikke mindre end 2 steder i haven opererer muldvarpene igen, og af en eller anden grund har de en vis evne til at komme udenom fælderne, men jeg er kampklar, og skal nok få fat i dem. Det klogeste af dem ville være at fortrække til de omkringliggende marker.

Når vejret ikke er til en masse udendørs aktiviteter, er der somend nok at gå og sysle med indendøre. Vi er endnu ikke kommet helt på plads, men mere og mere tager form :-)


Et par ture i genbrugsbutikker er det blevet til, hvor jeg bl.a. har fundet denne lille søde reol til biblioteket, meningen er, at den skal males.


I lørdags blev det til en tur i Ikea efter reoler til mit arbejdsværelse, dem fik jeg samlet i løbet af weekenden. Skønt for det betød at flere flyttekasser kunne blive tømt :-)


Når tiden er til det -mest om vinteren- roder jeg med slægtsforskning, som jeg finder vældig interessant.
I forbindelse med den hobby, har jeg efterhånden fået fat i en masse gamle billeder, som jeg har lavet en billed-anetavle med. Disse billeder har fået plads i mit arbejdsværelse.

Jeg har et billede af alle mine 8 oldeforældre og af 11 af mine tip I oldeforældre. Det synes jeg er meget sjovt. På H.J.´s side har vi desværre ikke været helt så heldige, kun et billede af en oldefar og et af en tipoldefar, men hvem ved måske dukker der pludselig nogle flere op et eller andet sted.

Lige nu er der nedtælling til sommerferie her. Jeg får ferie fredag eftermiddag og H.J. får ferie mandag morgen.
I år bliver det hjemmeferie, hvilket vi ser meget frem til, for så får vi sikkert ordnet en masse af de hængepartier, vi stadig har.
Først i næste uge skal vi dog lige en lille tur til Nordjylland for at hente en lille schæferhvalp :-)) Det bliver dejligt at få hund igen, efter mange år uden.
Åh, hvor jeg glæder mig til at få sådan en lille "uldtot" hjem, selvom der selvfølgelig bliver arbejde med at få den lært, hvad den må og ikke må ;-)

20 kommentarer:

 1. Ja, alting blomstrer selvom vejret ikke indbyder til det helt store. Det bliver da skønt at få en lille ny i huset. God ferie

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig over, at jeg har lidt med blomst i selvom jeg ikke rigtig har fået lavet have endnu.

   Slet
 2. Ja heldigt at det blomstrer selvom der er ukrudt, sådan er det også hos mig. Jeg tror også din rose er New Dawn, den anden er svær at sætte navn på.
  Det bliver spændende med den lille hund, så kan I også være hjemme hos den, i den første tid. Det er en god ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget bevidst, at vi først ville have fat i en hvalp her til ferien, hvor der er god tid til at tage sig af den, og få den vænnet til sit nye hjem, inden vi bliver nødt til at lade den være alene, i de timer vi skal på arbejde.

   Slet
 3. Ja der er da sket en masse hos jer. Øj og schæfer bare min yndlingshund! Desværre har jeg fået allergi, og kan ikke tåle hverken hund eller kat, men derfor kan man jo godt elske dem alligevel!
  Så må I hygge og have en god ferie og spændende bliver det, at se den lille nye uldtot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Med allergi overfor dyr, så er det nok klogest at holde sig langt væk fra dem, selvom du synes, de er søde.

   Slet
 4. Dejlige billeder, jeg syntes at i har nået en masse på kort tid, både inde og ude ;o) Familie forøgelse det bliver spændende, god ferie til jer alle tre ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det bliver spændende med en lille hund. Håber den er rigtig sød og artig......... ;-)

   Slet
 5. Du har ret i at vejret ikke indbyder til en masse, når man som du allerede har gået ude i det en hel arbejdsdag. Nu bliver det snart ferie for jer og sikke en glæde med en lille schæferhvalp. Jeg glæder mig til at se billeder af "uldtotten".

  Dejligt at dine planter har overlevet flytningen i stor grad. Det tager jo tid at komme på plads, og det ser da ud til at gå fint fremad med dejlig indretning.

  God ferie :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går fremad med det hele, men det bliver nu skønt, når alt er kommet helt på plads. Jeg kan godt li, når der er styr på tingene.

   Der skal nok komme billeder af hvalpen :-)

   Slet
 6. Hej Vivi.
  Ja, det er helt klart New Dawn. Den røde rose ligner Flammentanz, men jeg er ikke helt sikker. Hvordan har du fået fat i alle de gamle billeder? Du ved, det interesserer også mig. Dejligt med en lille ny hundehvalp. Glæder mig til at se billeder af den. Rigtig god sommerferie.
  Knus fra Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som om du er ret rosen kyndig :-)

   De gamle billeder kommer fra flere forskellige steder: Mine bedsteforældre, min mors kusine, min fars fætter. Der er ofte nogen, måske lidt langt ude i familien, som ligger inde med gamle billeder :-)

   Enkelte billeder er fundet på lokalarkiv og i bøger, det er med at følge alle de mulige spor, der kan være :-)

   Slet
  2. Ja, det er et rigtig sjovt detektivarbejde. Man kan også være heldig, at andre har lagt noget ud på nettet om nogle af ens forfædre. Jeg ved dog godt, at man i de tilfælde også skal være ekstra kildekritisk, men man kan alligevel få meget foræret, ved ikke at hoppe over de højeste hække, for at blive klogere. Jeg skal på lokal arkiv for første gang efter sommerferien. Jeg har indtil nu kun brugt nettet via især arkivalier online.

   Jeg er absolut ikke nogen rosenekspert. Men kender nogle stykker. Her kan nettet også være en hjælp, til at sammenligne billeder. Men jeg kan sagtens ha' skudt helt forkert. Men prøv selv at google rose Flammentanz, eller rød rose. Ser du en der ligner, kan du slå den op og læse om den. Så kan du se om den også opfører sig som beskrevet.

   Slet
  3. Det er virkelig noget af et detektiv arbejde at slægtsforske, men også meget spændende, når man finder noget nyt :-)

   Det er altid spændende at komme på arkiv både de lokale men også på landsarkiverne. Jeg har været både Viborg, Åbenrå og København.

   Nettet er heldigvis blevet godt opdateret hvad kirkebøger og folketællinger angår, så en del af det jeg tog på arkiv for før, kan jeg nu sidde hjemme og søge efter.

   Jeg har også googlet efter mange aner på nettet, men det er meget vigtigt at være kildekritisk. Jeg ahr også en hjemmeside med min anetavle, men i den er der også fejl. På min fars side, har jeg fået en masse fra en slægtning, men jeg har hen af vejen opdaget nogle fejl i det, og der er sikkert flere.

   På nedenstående link, kan du finde min hjemmeside:

   http://www.123hjemmeside.dk/vivik

   Slet
 7. Hej Vivi
  Synes da I har nået meget alligevel på den forholdsvis korte tid I har været i gang !! Glæder mig rigtig meget til at se jeres nye hvalp. Dreng eller pige ?? Det bliver bare SÅ dejligt at få en hund igen. Selvom det selvfølgelig bliver et stort arbejde giver de bare så meget igen.. Vi fik først vores da han var et år gl, men vi ku simpelthen ikke få en dejligere og flottere hund. Synes vi jo ;)))

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver en hun hund.
   Godt at høre i har haft held med, at få en et år gammel hund :-)

   Jeg vil have en lille hvalp, som vi selv kan opdrage, da vi har haft en mindre god oplevelse engang med en hund, vi fik da den var omkring år gammel.

   Derimod havde vi før den, den dejligste hund, som vi fik fra hvalp af. Er helt klar over, at en hvalp kan "fylde meget", men vil hellere at vi selv bruger tid på at opdrage en hund, end risikere at få en, der har alvorlige fejl og mangler i opdragelsen en´ gang til.

   Slet
 8. Spændende med dit projekt slægtsforskning og god ide at hænge stamtræ op i form af foto. Det er ærgerligt at muldvarpekampen ikke er slut endnu. Held og lykke med hundehvalpen og god ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Slægtsforskning er rigtig spændende, men også noget af en tidsrøver.

   Utroligt som muldvarpene kan undgå saksen og lave nye skud lige ved siden af :-(
   I dag er der blevet sat flere sakse ned, så mon ikke det lykkes for mig at fange de små bæster !!

   Slet
 9. Åh jo jnået langt - jeg synes da bestemt I er nået langt - også med haven. Det er skjovt at have taget før og efter billeder og så lige pludselig opdaget. hvor langt man egentlig er kommet ;0)
  Her har jeg også været igang på arbejdsværelset - vi har stedig et par enkelte flyttekasser med indhold, der mangler en plads..
  -hvor er det spændende med hvalpen. Vi har som bekendt også hund, og kunne ikke forestille mig ikke at have det - slet ikke herude på landet - smiler.. Glæder mig til at se billeder - shæferhvalpe er noget af det yndigste :0)
  KH.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker før og efter billeder, for der går egentlig ikke længe, før det er svært at huske helt, hvordan det var før.

   Rart at høre, at jeg ikke er den eneste, der ikke er helt færdig med at pakke ud ;-)

   Ja det bliver spændende med hvalpen, glæder mig til at få den hjem. Vi er naturligvis vilde med schæfer, da det er sådan en hund vi vælger, men alle små hvalpe eller små dyr i det hele taget, er jo ikke til at stå for.

   Slet