1. juli 2012

Stemningsbilleder 1. juli

Kalenderen siger 1. juli, vi er midt på sommeren, selvom det rent vejrmæssigt er svært at forstå. Solen titter frem ind imellem, men sommervarmen og de lune sommeraftener har vi stadig til gode.


I dag har jeg gravet de første nye kartofler af egen avl op :-)


Skovbedet t.v. trænger til at blive luget, men med buskryderen har vi fået slået græsset ned, så der er en fremkommelig sti på begge sider af bedet :-)


Det vil blive denne del af haven, der først skal inddrages til andet og mere end blot græsplæne.


H.J. har slået græsset ned rundt om egetræet, der står mod vest. Jeg har nogle syrener på lager, som skal plantes ud helt ovre bag egen.


I planteindslaget blomstrer alunrod,


Geranium ´Ballerina´,


Geranium endressii ´Rose Clair´,


og min Cornus kausa ´China Girl´ har også budt på en enkelt blomst. Det er første gang den har blomst, og det ser ud til, at planten har det rimelig ok efter flytningen. Den var ellers i en ret sølle forfatning, da den blev flyttet.


Studenternellikerne holder jeg meget af, godt jeg tog dem med, da det er nok dem der har størst blomsterflor her i haven i år.


Langs staldmuren og flere andre steder i haven blomstrer denne lille gule Sedum. De skal ikke blive ved med at stå her i fliserne sammen med diverse ukrudt, men kønne er de da :-)
En enkelt husløg har fået blomst.


Det bliver spændende, at smage druerne på vinen engang til efteråret. Håber de er velsmagende.

Lobeliaerne i whiskytønderne er kommet i blomst,


og inden længe hænger de flot ud over tøndernes kant.


Jeg nyder dagligt Rosenakasiens flotte blomster :-)


Jeg har klippet en del lange og ranglede Lavendler ned i bedet ved indkørslen. Har prøvet at stikke nogle af skudene i en blanding af sand og pottemuld, så må jeg se, om de vil slå rødder.


Denne Geranium som stadig står i potte, er også begyndt at blomstre.


Jeg prøver stadig at kæmpe mig gennem bedet i indkørslen, tog lige en lille tørn mere efter billedet her blev taget, så det varer nok ikke så længe før jeg er helt igennem ;-)

Længere fremme i ovenviste bed, hvor der er blevet nogenlunde ukrudtfrit, blomster endnu en Geranium.
Jeg skal dog være over den rengjorte del af bedet en til to gange om ugen, for græs m.m. vil naturligvis blive ved med at dukke op et pænt stykke tid fremover, men mon ikke jeg vinder den kamp på et eller andet tidspunkt ;-)

16 kommentarer:

 1. Gode billeder.
  Dine tønder ser rigtig godt ud.
  Dejlig med kartofler af egen avl. Vi har snart spist alle kartoflerne som Erhardt satte i spande. Jeg tror der kun er 3 spande kartofler tilbage og det er blå kartofler. Gad vide hvordan de smager.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt at kunne hente kartofler i haven :-) De blå kartofler smager lidt anderledes, end de hvide som vi er vant til, men altid spændende med noget der er lidt anderledes.

   Slet
 2. Jo der er ingen tvivl om at du vinder den kamp for du er godt nok ihærdig :)

  Kunne ellers fristes til at foreslå at du skal lade sedum blive nogle steder mellem fliserne for jeg synes det giver karakter og så er det jo ikke urkudt som græs og mælkebøtter.

  Dejligt at du tog dine studenter nelliker med for det er sådan en dejlig blomst, jeg har lige plukket en stor buket af studenternelliker og løvefod som er blevet sat i vase her på mit bord.

  ...synes du siger der ikke sker noget hos dig, se lige alle de billeder... der sker da rigtig meget Vivi og inden længe begynder du garanteret også at flytte på græstørvene... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ender sikkert også med, at nogle af de Sedum langs stalden får lov at blive stående, for de står ret godt mod den gule mur.

   Jo, jo selvfølgelig sker der noget, men det bliver mere synligt, når det er græstørv der vendes ;-)
   Lige nu prøver vi på, at få det eksisterende til at se nogenlunde trimmet ud, buskryderen har allerede gjort underværker, selvom alt græs endnu ikke er kommet ned i passende højde.
   Ser frem til, at jeg når igennem bedet i indkørslen, så jeg kan rykke om i haven langs huset, for det trænger og voldsomt, da jeg ikke har fået gjort noget ved det endnu.

   Slet
 3. Jeg faldt også over de dekorative whiskytønder. Ballerina kan jeg simpelthen ikke få til at trives, så nu har jeg opgivet den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ballerinaerne kan godt være lidt drilske. Jeg plantede en del på mit arbejde for nogle år siden, nogen har det fint og andre går til. De har de samme vækstbetingelser, så hvorfor nogen vil gro og andre ikke, har jeg ikke fundet ud af.

   Slet
 4. Nie ma to jak młode ziemniaki z własnego ogrodu, smacznego :)
  Pozdrawiam serdecznie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kartofler af egen avl smager godt :-)

   Slet
 5. Det ligner jo nærmest en hel park du skal igang med at tilplante - det bliver spændende at følge med i de næste par år.......for det må da tage pænt lang tid :o)
  Og tak - nu ved jeg så hvad det er for en lille gul fætter der er i forkanten i et af mine bede - gul sedum.
  Studenternellike er nem og skøn - jeg gav min mor en buket af den i dag. Det er luksus at kunne tage blomster i sin egne have - så jeg må udvide den lille skærehave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kommer helt sikkert til at tage lang tid, inden det hele er forvandlet til have, men det gør jo heller ikke spor. 100 m2 på denne grund syner af "ingenting" ;-)
   Den lille gule plante er en Sedum men art og sort kender jeg ikke.
   Ja det er dejligt at kunne plukke buketter ind :-) Jeg har også planer om at så nogle flere snitblomster til næste år, hvor jeg forhåbentlig har fået vendt betydeligt mere jord i min køkken og snithave.

   Slet
 6. Hej Vivi. Sikke et arbejde I lægger i jeres have. Jeg tror det bliver så godt, for det lyder til, at I tænker meget over havens indretning, så jeg glæder mig meget til at følge med. Jeg tror, du vinder kampen med ukrudt og græs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker helt sikkert meget over havens kommende indretning ;-)
   Fordele og ulemper ved forskellige ting.
   Hvad der er mest hensigtsmæssigt at lave først osv.
   Lidt tid har vi da brugt i haven, men trods alt ikke så meget endnu. Håber dog vi når nogenlunde til bunds i det eksisterende i år.
   Vi har haft travlt med en masse andre ting end haven siden vi flyttede ind, men lige nu ser kalenderen blank ud i weekenderne et stykke tid frem, og der kommer også en sommerferie om 3 uger, så mon ikke der bliver lidt mere tid til haven resten af sommeren :-)

   Slet
 7. Hej Vivi. Synes da I har nået en del, oveni alt det andet. Er ikke spor i tvivl om, at det nok skal blive til noget i år allerede, med jeres ihærdighed.. Glæder mig til at følge projekterne. Er du ikke snart til at afsløre en færdig haveplan ?? Er jo så pokkers nysgerrig ;)))

  SvarSlet
  Svar
  1. En færdig haveplan er ikke klar endnu, så du må vente noget tid endnu. Der har slet ikke været ro til at tegne på den, mens vi har været her, men inde i hovedet kommer flere og flere ting på plads ;-)

   Slet
  2. Må være dejligt at have dit hoved !! Hos mig er der næsten blankt ;))

   Slet
  3. Det skal du som end ikke ønske dig, der er tit lidt overfyldt og en masse diskusioner med mig selv om fordele og ulemper ved alverdens ideer, og hvilke ideer der skal vælges for at skabe harmoni hele vejen rundt i haven.

   Slet