23. marts 2016

Krokus og andre planter


De krokus vi har ud mod vejen har ladet vente på sig i år, men nu sker der noget :-)


Mørk lilla.....


......nogle få gule.........


.........hvide......


..........og lys lilla krokus begynder at åbne deres blomsterhoveder. Blomstringen er stadig i sin spæde start, så højdepunktet er slet ikke nået endnu.


I det hvide bed glædes jeg over Dorothealiljerne :-)


Langs skovstien har jeg sat en masse vintergækker. De er plantet enkeltvis, men håber det hvide skær fornemmes på begge sider af stien.


Det bliver et helt andet syn, når de om få år er godt i gang med at formere sig :-)

 
I bunden af det stedsegrønne bed breder et gult skær sig. De første tete a tete er sprunget i blomst inden for de sidste par dage.
 
 
I frugthaven er 3 forskellige sorter af blåbær flyttet ind.
Jeg elsker blåbær, så det bliver spændende, når jeg engang kan plukke de første af egen avl :-)

24 kommentarer:

 1. Dejligt med forårsblomster, skønt at der bliver flere og flere for hvert år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt med forårsblomster :-)
   Jeg planter jo nye løg hvert år, og deler af dem jeg har, så mon ikke det bliver til mange engang, selv om der skal voldsomt mange løg til her, før det rigtig kommer til at se ud af noget ;-)

   Slet
 2. Kære Vivi Det er ved at blive et ret fint krokustæppe ;-). Jeg kan sagtens fornemme alle vintergækkerne, det bliver så fint. Jeg har også brugt så megen tid på at dele de søde gækker.det bliver så dejligt at se frem til næste år. God påske knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt, vi kan glæde os både over det der er i år, men også det fremtiden vil bringe i vores haver :-) Har set på din blog, at du også har delt vintergækker.

   Slet
 3. Forårsløgene er skønne, nu hvor der ikke rigtig er gang i så meget andet endnu - og rigtig skønt at de bare breder sig. Jeg har aldrig sat krokusløg, men der bliver bare flere og flere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja løgene formerer sig, det er dejligt :-)
   Jeg skal have sat mange flere krokus med tiden. Der var kun en enkelt klump her, da vi kom hertil, så de fleste af dem jeg har nu, er nogen jeg har købt, og der skal flere til, før der er nok til, at de kan brede sig ordentlig ved egen hjælp.

   Slet
 4. Det er skønt med en masse krokus. Jeg lægger også stadig nye hvert efterår. Man kan ikke få for mange af dem. Jeg vil også gerne have blåbær, men de skal både have sur jord, og en masse sol, så jeg synes ikke jeg har plads lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine blåbær er naturligvis også plantet i spagnum, og de kan få fuld sol i det bed, hvor jeg har plantet dem, så de burde have fået de bedste vækstbetingelser, så håber på hurtig tilvækst :-)

   Slet
 5. Det bliver rigtig flot når skovbunder om nogle år lyser hvidt af en masse vintergækker:)
  Spændende at se krokusfloret når det topper.
  Rigtig god påske i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er noget at se frem til langs skovstien :-)
   Også god påske til dig :-)

   Slet
 6. Ja det bliver flot når det hele er i fuld gang. Og når de små hvide liljer rigtig har bredt sig bliver det bare flot. De vil komme til deres ret.
  Det bliver da dejligt at kunne gå og spise blåbær lige fra busken.
  Kh,
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke meget forstand på blåbær, så er noget spændt på, hvor længe der går, før mine blåbær sætter bær.

   Slet
 7. Krokus er mine ynglings af de tidlige forårsblomster. Især de lyslilla Vanguard jeg kan se, at du også har. Blåbær lige fra busken er så skønt! Det forstår jeg godt at du glæder dig til.
  KH Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Krokus er så dejligt farverige, og der findes så mange forskellige. Jeg har ikke sat mig ind i, hvad de forskellige sorter hedder, da jeg endnu kun har handlet om at få lidt krokus i haven, men mon ikke jeg falder for nogle mere specielle på et eller andet tidspunkt.

   Slet
 8. Man kan sagtens se vintergækkerne langs med stien. Spændende at følge dine nye blåbær. Dem har vi ikke haft det store held med, selvom vi har prøvet at plante dem, som de gerne vil have det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber jeg får bedre held med mine blåbær end du har haft med dine. Jeg var slet ikke klar over, at de kunne være drilske.

   Slet
 9. Deilig med vårblomster ! Husker hvor flott det var med krokusen ut mot veien hos deg i fjor :-)
  Lykke til med blåbærene ! Vi har en sønn som får masse blåbær hvert år, de har også fulgt med på flyttelasset fra forrige hage.
  Ha en fortsatt fin påske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ser ud til, at mine krokus begynder at brede sig nu, så er spændt på, hvor flot det bliver i år. Desværre har vinden været lidt hård ved nogen af dem, men mange er endnu ikke kommet i blomst, så håbet om et flot flor er der endnu.

   Slet
 10. Hej Vivi.Jeg nu også godt ane alle de fine vintergækker lng stien.
  Men alle de skønne krokus er jeg bare vild med.
  Har selv to små blåbær som jeg har fået forærende.Håber de vokser lidt til i år.Og håber da også at dine vil trives.Der er jo godt med vitaminer i de blå bær.
  Rigtig god påske Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg købte mine blåbær planter i Plantorama, da de kørte tilbud med 3 planter for 100 kr.
   Der er mange bær, som er fyldt med vitaminer, men skønt med noget som både er sundt og smager godt. Også god påske til dig :-)

   Slet
 11. Det er altså sjovt at jeg nu har fulgt dig så længe, og kan huske da du satte de mange krokus ud til vejen, det bliver bare flot!
  Jeg fandt små bitte krokus løg, i store tætte klynger, her på grunden, løgene ikke meget større end et kanppenåls hoved. Jeg delte nogle af dem forrige år, der går vist lidt inden de sætter blomst kan jeg se
  Lækkert med blåbær, her fungere de fint som slik:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fandt også nogle krokusløg her på grunden, som var så små og tætte, at de kun satte blade og ingen blomster. Dem dele jeg også forrige år. Jeg gad nok vide, hvor mange år der går, før de kommer i blomst, for heller ikke her, har de budt på blomster endnu.

   Slet
 12. Hej Vivi. Det ser godt ud med de smukke krokus. Jeg kan godt se det hvide skær af vintergækker, det bliver helt forrygende om et par år:) Jeg tror, du bliver rigtig glad for dine blåbær. Vi har også tre i haven og det er dejligt at plukke sine egne blåbær!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber mine blåbær vil bo i haven, for jeg er ret vild med dem. De er gode at spise direkte fra busken, men også i salater og bagværk.

   Slet