22. februar 2012

Jeg har fundet to små erantis :-)


Her i dette bed ved indkørslen, har jeg opdaget 2 små erantis i dag :-)

Jeg har ledt og ledt efter forårsløg ude i vores nye have uden at finde noget, men hvad var det første mit blik fangede i dag, da jeg stod ud af bilen - 2 små gule erantisblomster. Det er da et lyspunkt på sådan en blæsende, våd og kølig eftermiddag her sidst på vinteren :-) 

Det skaber da også et lille håb om, at mere kan dukke op :-)

28 kommentarer:

 1. Jeg så også erantis i byhaven i dag da jeg kom hjem. Så opmuntrende, synes jeg. Nu varer det ikke så længe før det er rigtig havesæson :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver godt med en ny havesæson :-)

   Slet
 2. Ja, lidt har jo også ret! :o) Håber der trods alt dukker lidt mere op, selvom du nok ikke skal forvente det helt store forårsshow... - før du selv har været igang ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror desværre heller ikke der er så meget, men lidt stauder kommer der da, selvom udbudet umiddelbart ser lille og meget almindeligt ud ;-)

   Slet
 3. Jeg håber der er mere i vente :)

  SvarSlet
 4. Åh hvor dejligt, så er der da lidt :-D
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 5. Jeg fandt også de første erantis netop i dag - det er så dejligt at se de små gule blomster, der fortæller, at foråret er nær :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt med de første forårsbebudere :-)

   Slet
 6. Det næsten på sin plads med et tillykke :o)
  Håber der dukker bare lidt mere op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg havde faktisk ikke troet der var nogen, for vintergækker har jeg ikke set så meget som skyggen af, og herhjemme har de blomstret længe.

   Slet
 7. Jeg gætter på, at de er sene, så der kommer flere. Pludselig er der en hel masse, håber vi. Hos mig er de sidste først ved at komme op, og de første to kom før frosten.

  SvarSlet
 8. Hej. Jeg gætter også på, at der kommer mere op. Her er det ikke kommet ret langt nogen af løgvæksterne, så der er nok håb endnu. Jeg kan godt forstå, at du blev over at se erantis. Det går den rigtige vej nu selvom der stormer og regner udenfor!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er da helt sikkert et lyspunkt at se blomster på sådan en grå dag :-)

   Slet
 9. Det var godt nyt, at du fandt et par erantis derude på landet :-) Så er der forhåbentlig flere som gemmer sig endnu. Mine er også først rigtigt ved at komme frem nu, selvom der var et par stykker som stak næsten frem inden frosten. Ellers kan du forhåbentlig tage nogle klumper eller frø fra din gamle have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Blev ret glad da jeg så dem :-)
   Der skal helt sikkert lidt løg med her fra haven.

   Slet
 10. Ej hvor skønt, sikke en glædelig overraskelse. Håber der er mere i vente ellers må du glæde dig endnu mere til næste år når du selv har været i gang.

  Kh. Anne-Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var dejligt, men skal nok få fyldt flere løg i med årene :-)

   Slet
 11. Tillykke med dine to erantis. Jeg kan godt forstå, at du blev glad for at se dem. Hvis der er to erantis, så må der da komme flere. Jeg kan næsten ikke forestille mig, at man ville have en have med to erantis... det må da være enten ingen erantis eller mere end to (med mindre de er blevet luget op eller flyttet).
  Jeg krydser fingre for, at der kommer flere i løbet af de kommende dage.
  VH Nina

  SvarSlet
 12. Tak :-) Jeg må se hvad der mere dukker op, mellem stauder og ukrudt i bedene.

  SvarSlet
 13. Jeg har slet ikke set noget til mine erantis endnu, og jeg ved, der er nogen, så mon ikke der kan nå at komme mange flere :-)
  Og så må du da vist på tilbudsjagt til efteråret, når de skal have tømt de sidste hylder for løgvækster, så du kan få lidt mere forår i haven til næste år - der er næsten ikke noget, der kan skabe så meget glæde som små blomsterhoveder efter en kold og mørk vinter :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber dine erantis snart kommer op :-)
   Jeg håber også meget på, at jeg kan nå at få gjort et par bede klar, så jeg kan få sat lidt løg i efteråret, for forårsblomster er jo en stor indikation på at foråret er på vej.

   Slet
 14. ja ja lidt har også ret ;0) Det er spændende at gå på opdagelse og lære haven at kende - men jeg håber du finder lidt flere forårsblomster..
  God jagt..
  KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver spændende at se om der kommer andet op, end det jeg forventer :-)

   Slet
 15. Herligt - så er der håb :o)
  Jeg må jo tilstå, at jeg brugte lang tid på at finde de to erantis på billedet... er de der? :oD

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er næsten synd du har siddet og kigget efter de erantis.
   Vi prøvede at tage et billede af dem, men det viste sig, at det var så dårligt, at det ikke kunne bruges, derfor fandt jeg dette gamle billede frem af bedet.

   Slet