14. februar 2012

Primulaer


I januar og februar måned, er der ingen tvivl, om hvad min yndlingsblomst er- nemlig primula.
 Jeg elsker at have primulaer stående inde stuen her i de mørke måneder. Deres dejlige farver kan i den grad lede tankerne hen på foråret, der er i vente :-)
Allerede i december begynder jeg at drømme om de skønne primulaer, jeg skal have fat i når nytåret er overstået.

14 kommentarer:

 1. Også jeg er vild med primulaer, har dog ikke fået købt nogle til stuen endnu :o)
  Planter du dine ud i haven bagefter? - det gør jeg :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt forskelligt om de bliver plantet ud. Det sker at jeg glemmer dem, så de er helt udtørrede inden jeg kan komme i jorden.
   Sidste år fik jeg en del forskellige primula af en mine havebekendtskaber, håber jeg kan nå at få dem med ud i min nye have.

   Slet
 2. Det er også en af mine yndlingsblomster her i januar og februar.
  Jeg glæder mig til at se alle dem, jeg har i haven i et væld af farver - og indtil da er det nemlig dejligt at tage forskud med primulaer inde i stuen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg holder også meget af primula i haven :-)

   Slet
 3. Hej. Det var dog en utrolig sød kurv med primula, du har dér. Jeg er også blevet ret glad for denne blomst og har købt tre gule, der står fint i køkkenvinduet. Jeg vil plante dem ud senere og se hvad der kan komme ud af det!

  SvarSlet
 4. Jeg har en svaghed for fletkurve. Gemmer altid flotte fletkurve og urtepotteskjulere, når jeg har fået en dekoration. Køber også selv lidt engang imellem, hvis de er på tilbud. Det er skønt, at kunne gå ud på mit lager og finde netop den skjuler jeg synes passer til de blomster, jeg slæber hjem :-)

  SvarSlet
 5. Ja, de er skønne og til at overkomme i pris. Jeg har dog ikke altid held til at have dem stående længe indendørs, da de enten får for meget eller for lidt vand og kommer til at hænge.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en meget overkommelig pris, jeg har givet 5 kr. pr.stk, og når jeg havde kurven i forvejen, er det en sød dekoration for 10 kr. :-)
   Det er også lidt af en balancegang, med hvor meget eller hvor lidt vand de skal have. Jeg giver mine en lidt vand inden de bliver helt tørre, men ikke for meget af gangen. Visne blomster og blade bliver løbende nippet af, så der kan blive plads til næste hold blomster. Har dem oftest stående omkring et par uger.

   Slet
 6. Primula er en rigtig forårsblomst, og jeg køber dem også altid af flere omgange (de holder kun et par uger hos mig) her i foråret. Jeg lsker også løgvæksterne indendør, men de vare kun et par dage, så er glæden forbi ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har dem også kun stående 2-3 uger alt afhængig af deres stand. Køber helst dem der ser ret friske ud, og som har flere knopper på vej.
   Løgvækster køber jeg som oftest før de springer ud, så varer glæden lidt længere end et par dage :-)

   Slet
 7. Meget sød og duften her jo helt eventyrlig. Sådan en man godt gad at have en parfume i, hvis det kunne fås.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes nu ikke rigtig, der er nogen duft ved mine, men det skyldes måske min ikke særligt fine næse ;-)

   Slet
 8. Hvor er de søde.
  Jeg fandt en mørkeblå i blomst ude i haven idag, delvist dækket af sne endnu.
  Kom an forår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du heldig, at dine er begyndt at blomstre :-) En enkelt af mine har fået en lille knop, men mere end det, er det endnu ikke blevet til.

   Slet