26. februar 2012

En skøn arbejdsweekend på landet.

Vi har haft et par gode lange arbejdsdage på landet i denne weekend. Nu føler jeg endelig, at det begynder at rykke noget :-) Huset har 10 rum, de 3 er vi helt færdige med at male nu, og 4 andre er påbegyndt, så det går den rigtige vej.

Jeg er udpræget B-menneske, men valgte alligevel at stå rimelig tidligt op i morges, selvom det er søndag, så vi kunne komme afsted i fornuftig tid, og nå at få noget fra hånden.

Der havde været lidt nattefrost, solen skinnede og rimen hang stadig i græsset, da vi kom ud til huset - flot syn.


Dejligt at der allerede på denne årstid kan være sol i gårdhaven om morgenen :-)


Jeg elsker udsigten over engen.


Det lange græs på engen stod med rim på stråene og skinnede i solen.
Sikke en fred og ro der er derude, kun fuglenes kvidren kunne høres :-)
Igen i dag fandt jeg nogle vintergækker på vej op. Denne gang i et bed nær huset, men det er måske ikke så underligt, at jeg ikke tidligere har fået øje på dem, når de kommer op, hvor der er mest ukrudt ;-)


Pilen står med dunede knopper.


Soveværelset før.


Efter

Her var det planen, jeg ville have vist de  2 andre rum, som også er blevet færdige, men lyset havde drillet mig, så det blev ikke i dag ;-)


I stedet viser jeg lige et før billede af biblioteket/stuen, som endnu ikke er færdig.


Sådan ser det ud nu, hvor væggene har skiftet farve, og loftet er blevet lysnet. Paneler m.m. mangler stadig at blive malet i dette rum.


Lysten til at gå udenfor var stor i dag, men jeg vil jo også godt have huset malet, så det meste af dagen måtte jeg nøjes med at kigge ud ;-) Her er udsigten fra mit kommende arbejdsværelse.


H.J. har haft gang i at rengøre forskellige ting i dag :-) Her er han i gang med porten, og som det kan ses, er det bestemt ikke nogen luksus, at få den vasket. Den komme til at skinne som en helt ny port, da han var færdig :-)


Hen på eftermiddagen måtte jeg også ud og nyde solen lidt. Tænk sig vi kunne sidde i solen på terrassen uden at fryse. Fantastisk sådan en februardag :-)
Der skulle dog ikke gå for meget tid med bare at sidde, selvom vejret var godt, så jeg  gik i gang med at fjerne muldvarpeskud.


Det er et større projekt, men jeg skal nok få dem fjernet :-)


Hvis jeg fjerner nogle trillebørefuld, hver gang jeg er derude, så går der ikke længe, inden det er væk. Hvis de små bæster begynder at operere igen, hvor jeg har været, vil de komme til at ende deres liv i en saks. 

34 kommentarer:

 1. Held og lykke med at fange muldvarpene. De driller også mig, også selvom jeg bruger saksen:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg er helt klar over, at de har en evne til at komme udenom saksen. Efterhånden som bjerglandskabet bliver fjernet, kan jeg da i det mindste få et overblik over, hvor de huserer lige nu.

   Slet
 2. Hvor ser der skønt ud derude med den åbne blå himmel. Jeg kan godt forestille mig, at det må være en vitaminindsprøjtning, hver gang I kommer derude.
  Det ser godt ud med malingen. Det er utroligt som det kan pifte et rum op :-)
  Lad os håbe at de mulvarpe har fattet at du mener det. De kan jo flytte over på engen istedet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så skønt at komme derud, og vi glæder os vildt til, at vi kun skal koncentrere os om et sted.
   Det er lidt svært at få farven til at se helt rigtig ud på billeder, men det pynter helt vildt, og vi kan efterhånden begynde at se den "røde tråd" komme frem rent farvemæssigt derude :-)

   Ja gid muldvarpene ville flytte enten ud på marken eller over på engen, men så let går det nok ikke ;-)

   Slet
 3. Sikke en pragtfuld udsigt fra dit arbejdsværelse. Der må tankerne kunne flyve højt. Held og lykke med din muldvarpeskud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er en dejlig udsigt til alle sider, og en dejlig ro, så jo der er ro til at lade tankerne flyve :-)

   Slet
 4. Det var da skønt at du alligevel kom lidt ud og lege med "mullerne", men jeg kan sandelig godt forstå at I gerne vil have indendørsprojekterne fra hånden. Skal vi så ikke også håbe på at det gode vejr lokker huskøberne ud af busken også... ;o) Flot arbejde du har fået gjort på værelserne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det indendørs er SKAL opgaven lige nu, selvom vi gerne vil det hele ;-) Vi bliver nødt til at prioritere.
   Huset derude skal males indvendigt inden vi flytter.
   Hus og have, her hvor vi bor nu, skal også tage sig anstændig ud.

   Vi håber rigtig meget der sker noget angående hussalg her hen over foråret, så der også bliver tid til at få styr på den nye have, og alle de andre ting der skal ordnes derude.

   Vi synes også selv, at det pynter med det maling vi får smurt på lofter, vægge, paneler, vinduer m.m., men som vi var klar over, det er en større opgave, især når vi begge har fuldtidsjob der også lige skal passes. Fritiden er nærmest overbooket lige for tiden.

   Slet
 5. Ny væggenes farve ses meget bedre ud, synes jeg :) Og stor arbejde vente på jer i have - held og lykke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Der venter helt sikkert et større arbejde med at få styr på haven, men det tager vi lidt af gangen.

   Slet
 6. Ja det må være træls at gå indendøre og male, når man hellere vil være ude, men hellere male nu end når foråret rigtig kommer. Det bliver så flot efterhånden som I kommer længere og længere, man kan godt se forskellen.
  Billedet lige over vintergækkerne ligner mere krokus, er det det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har det egentlig meget fint med at gå og male, men selvfølgelig trækker haven, når vejret er godt ;-)

   Selvom vintergækkerne på det billede du nævner umiddelbart kan se ud som krokus, så er det vintergækker.

   Slet
 7. Dejlige billeder fra jeres landsted :o)
  Hvor er det ærgerligt, at muldvarpene sådan ødelægger plænen, men jeg er sikker på I nok skal få bugt med dem :o)
  Det er så sjovt med før og efter billeder, og hold da op en forandring der er sket i biblioteket... det ser brandgodt ud :o)
  Og porten... nogle gange skal der ikke mere til :o)

  Ha en go aften....

  SvarSlet
  Svar
  1. Rengøring og maling gør ofte underværker :-)

   Malingen er meget synlig på biblioteket, men der skal nu heller ikke meget til, når der har været så hidsig en farve før ;-)

   Ja det er ærgerligt med alle de muldvarpe, og to nye skud er allerede kommet til, i det stykke hvor jeg fik fjernet "bjerge" i går, så jagten er sat ind.

   Slet
 8. Sikke dejlige billeder af huset og af haven. Det skal nok lykkes dig at få de muldvarpeskud helt væk. Det var også sjovt at se hvor hvid porten blev og huset indendøre bliver bare flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Vi synes også huset bliver flot, det giver en dejlig ro med ens farve gennem hele huset.
   Porten blev virkelig hvid, hvid, da den var helt rengjort :-)

   Slet
 9. Sikke dejlige billeder... Kan godt forstå at du glæder dig til at komme igang. Sikke mange muligheder der er..... Jeg glæder mig rigtig meget til at følge det hele.
  mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, og ja vi glæder os vildt til, at vi kan komme til at flytte.

   Slet
 10. Jeg husker som var det i går, hvor spændende det var, at overtage et hus. Vupti, nu er det tyve år siden!!

  Krydser fingre for, at I snart kun har et sted at arbejde på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er spændende med et nyt hjem, men som du skriver tiden flyver afsted, men lige nu føles det hos os, som om der er hundred år, til vi får solgt vores nuværende hus ;-)

   Slet
 11. Dejlige billeder. Spændende for jer og for dig, hvordan haven tager sig ud det første år.
  Held og lykke

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver spændende, men nok alligevel ret forudsigeligt, for det er begrænset hvad der er, men en grøn plæne og en masse buske og træer i læhegnet er der, så det skal nok blive dejligt til sommer under alle omstændigheder :-)

   Slet
 12. Hold da op, hvor har det pyntet, at der er blevet malet. Det ser også rigtig godt ud, at I har malet vinduet hvidt - du når sikkert at blive godt træt af sprosser, hvis I skal have malet alle vinduer.
  Imponerende så meget jord sådan nogle små muldvarpe kan få flyttet rundt på - men selvfølgelig ikke så smart, at de lige har valgt din have. Håber de snart finder et andet sted.
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har valgt "kun" at give vinduessprosserne og lyskasserne lidt lud oppe ovenpå, bare for at lysne lidt, fordi de var meget mørke specielt på arbejdsværelserne. Det er kun den yderste ramme rundt ved væggen, der bliver "malet rigtig" i første omgang, men det lysner meget alligevel.
   Det er muligt vi hen af vejen vælger at male vinduerne helt, men så må vi tage et rum af gangen, lige nu kan jeg ikke overskue, at det skal være et mål før vi flytter derud.

   Jeg er også meget imponeret af, at så små dyr som muldvarpe jo er, kan flytte så ekstremt meget jord på kort tid. Selvom jeg beundrer deres ihærdighed, er kampen nu for alvor sat ind overfor dem.

   Slet
 13. Ih hvor det hele tager sig godt ud i solskin, der er skønt derude på landet i jeres nye hus og have. Det er godt nok et stort arbejde at få malet det hele, men I klør på og skal nok komme igennem og det bliver rigtigt flot.

  Fast arbejde med de muldvarmpeskud, men forhåbentlig får du snart krammet på dem.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt sikkert ekstra skønt derude når solen skinner, men sådan er det jo heldigvis alle steder :-)

   Selvfølgelig kommer vi gennem malearbejdet, men som du skriver så er det et større arbejde, men det kommer heldigvis ikke bag på os, at det tager lang tid :-)

   Slet
 14. Uha sikke en masse arbejde i har fået lavet, men lad nu være at stresse dig selv ved, at tænke for meget over alt det du/i skal have gjort.
  Glæd dig i stedet over, alt det i trods alt får gjort, og det går jo også pænt fremad kan jeg se. Så i skal nok nå det :-D
  Det ser i hvertfald godt ud det i har fået lavet indtil videre.
  Mon ikke også jeres "gamle" hus nok skal blive solgt nu når foråret rigtigt kommer i gang. (Og folk kan se den skønne have de får med)
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej stresse skal vi helst ikke, men det bliver fast arbejde, hvis vi skal passe hus to steder, og haven her hvor vi bor nu + hvad vi kan nå at passe i haven derude hen over foråret og sommeren.

   Vi håber meget på, at huset snart bliver solgt, men der er forhåbentlig en rimelig chance i sigte. Der er et hold der er vendt tilbage, og vil have tilstandsrapport og se huset igen :-)

   Slet
 15. Dejlige billeder, Vivi - hvor er det spændende med jeres hus, og det må være en god følelse, hver gang, I har et rum færdigt. Vi havde en muldvarp sidste år, som ødelagde græsplænen på den ene side af huset. Heldigvis er vores kat Sofus en god jæger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt sikkert med armene over hovedet, hver gang vi kan lukke en dør og sige, at nu er det rum helt færdig :-)

   Det er da helt fint hvis katten kan klare muldvarpejagten hos jer :-)

   Slet
 16. Hold da op hvor det pynter. Var da lige ved at få kaffen galt i halsen, da jeg så farven i biblioteket/stuen.... :).... En sjov vinkel der er derinde. Er der taget af den, for at gøre plads til bad eller værelse på den anden side ?
  Er ikke spor i tvivl om, at du nok skal få bugt med al den overskyende jord. Du er jo en handlekraftig kvinde !!
  Spurgte engang en veninde, der købte en meget forsømt 5000 kvm have, total tilgroet, hvordan de dog overkom det. En kvm ad gangen sagde hun, og det tænker jeg tit på, når det herhjemme synes lidt træls en gang imellem. Så går det lidt nemmere. Jeg har aldrig haft have før, og bestemt heller ikke være interesseret i det, men da vi købte et nedlagt landbrug og havde brugt et par år på istandsættelse, skulle det udenfor have en tur. Pludselig kom interessen langsomt snigende, og nu læser og læser jeg om det. Havebøger og alle de skønne haveblogs. Nu synes jeg det er en skam, jeg ikke er begyndt noget før, for så var vi jo nået meget længere.. ;)..
  Men der er laang vej endnu, og mange ting at sætte sig ind i. Ved godt hvilken stil jeg kan lide, men har svært ved at få det etableret herude. Har også en mark på 10.000 kvm så kan bare komme i gang, hvis jeg føler haven ikke er stor nok ... :))... Følger med i din planlægning med STOR interesse.!!
  Rigtig god arbejdslyst..
  VH
  Lena fra Håstrup

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for din fortælling :-)
   Ingen kan klare alt på en´ gang, så der er vist ikke meget andet at gøre, end det din veninde gjorde - 1 m2 af gangen :-)Hvis det er målet, bliver det hele også mere overskueligt.
   Jeg har bestemt heller ikke nogen forestilling om, at alt i vores nye have bliver ordnet på hverken 2 eller 3 år. Om 7-10 år håber jeg dog på, at vi er rigtig godt på vej.
   Du skal ikke gå og ærgre dig over alt det du ikke har nået endnu, glæd dig over din nye interesse, og det du når :-)
   Det er fint løbende at tilegne sig ny viden, som du gør, og en nødvendighed, hvis tingene skal lykkes.
   Hvad er det for en stil, der er så svær at få etableret ?
   Hvor lyder det SKØNT med 10.000 m2 jord, du bare kan tage af, efterhånden som du får brug for det :-)

   Ja det var en hidsig farve der var i det rum ;-)Rummets lidt sjove udformning skyldes badeværelset der ligger lige op til

   Slet
  2. Ja det blev da vist en lang fortælling.. :).. Jamen jeg kan godt lide det lidt romantisk, cottagehaveagtige, men også med en masse grønt og træer og pergola og lidt huleagtigt... Kan sagtens se om jeg kan lide sammensætningerne på billeder, men har desværre ikke evnen til at forestille mig tingene i hovedet før det bliver lavet. Øhhh gav det mening.... ;))...

   Startede med at lave en masse bede og kastede alle mulige planter ned som vi fik eller købte fordi jeg ku lide dem. Men det ligner jo hverken fugl eller fisk... Al for megen bar jord, så ukrudtet har kronede dage...
   Men jeg elsker at komme ud og rode i jorden, tror virkelig på der er lykkeendorfiner i den, for man bliver så glad i låget og træt i kroppen bagefter. Så har jeg selskab af min hund og kat og timerne flyver bare afsted.

   Så på Signes Vals at hun brugte tegneprogrammet paint, og det er jeg gået i gang med at eksperimentere lidt med. Hjælper på den manglende forestillingsevne.. ;))

   Pøj pøj med hussalget !!! Håber virkelig I snart kan komme af med det, så I kun har ET sted at lægge jeres kræfter...

   Slet
  3. Det gav fin mening, og det lyder ellers godt med dine planer :-) Håber det lykkes dig at få visualiseret det så meget i tegneprogrammet, at du kan få styr på dine forestillinger, og forhåbentlig stille og roligt få det udført i virkeligheden.
   Held og lykke med det :-)

   Jeg er meget visuel, og ser modsat dig billeder inde i hovedet, hver gang jeg får en ide, og de plejer heldigvis også at holde i virkelighedens verden.
   Bliver dog ofte nødt til at tegne/skitsere, det jeg mener for min mand, der som dig også har svært ved at se tingene for sig, før de står færdige. Sådan er vi så forskellige, og heldigvis for det.
   Min mand er til gengæld meget musikalsk, hvor det for mig derimod er umuligt at holde en takt og ramme de rigtige toner.

   Slet