28. februar 2016

Det 2. bed i blomsterhaven og Zita

Der har været forår i luften i dag. Sol og ingen vind, det blev naturligvis til en dag i haven :-)


Endnu et delmål blev nået i den kommende blomsterhave i dag, det 2. bed er gravet færdig. Det giver en god følelse i maven :-)


Her set fra den anden ende.


Jeg synes altid, det er spændende, når jeg kan komme videre med mine projekter, så der blev sat af til bedet i midten med det samme.


Gravearbejdet blev påbegyndt, for det er jo svært at vente ;-)

Jeg har valgt at starte midt i bedet, fordi der er lidt bar jord, hvor jeg havde lidt sommerblomster sidste år. Det har en god psykologisk effekt, fordi det rykker lidt hurtigere i starten, og dermed føles det ikke som om, der er så langt til enderne. Bedet bliver 3.30 meter bredt og ca. 25 meter langt.


Græs-stien, som skal sno sig gennem det meste af haven, kommer til at træde mere i karakter, når det 3. og sidste bed i blomsterhaven bliver gravet, fordi bedet kommer til at gå helt ned til den 3 meter brede græs-sti.


Det er vist ved at være længe siden, Zita har været med på bloggen, så her er hun.


Jeg synes ikke, det er længe siden hun var en lille hvalp, men til maj fylder hun 4 år - tiden flyver afsted.

35 kommentarer:

 1. Jeg synes da også lige I har fået hende, ja som tiden går, men du når godt nok meget. Ingen ømme muskler hos dig? Du er i træning. Det er godt nok et langt staudebed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Til sommer er det som sagt 4 år siden vi hentede en lille Zita på 8 uger, som jeg kunne bære rundt på. Det er hun blevet alt for stor til nu ;-)
   Nej der er ingen ømme muskler her, men jeg sover godt om natten :-)

   Slet
 2. Hej.
  Hvor ser det godt ud, det du får lavet, glæder mig til at se, hvad du skal have plantet deri. Dejligt billede af en "rigtig" hund, har haft tre af den slags, men nu er det godt ti år siden, vi sidst havde hund, men længes, når jeg ser sådan et skønt billede.

  SvarSlet
  Svar
  1. I bedene ude langs hækkene skal der Geranium rose Clair i som bunddække under de paradisæbler, som jeg plantede sidste år.
   I midter bedet skal der plantes forskellige stauder i den rosa -blå/lilla farveskala. Der skal også være 3 roser med pæn højde på, men har endnu ikke bestemt hvilken sort.
   Zita er vores anden schæfer, vi havde også en for mange år siden, og vi har aldrig været i tvivl om, at det skulle være en schæfer igen, da vi efter mange år uden hund igen ville have en. Det er en dejlig hund :-)

   Slet
 3. Du er godt nok flittig i haven på denne årstid, der sker virkelig ting og sager. Det er spændende at følge, hvordan bedene udvikler sig i din store dejlige have:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er med at komme så godt med som muligt med nye anlæg her i vintermånederne, for der bliver nok at se til, når ukrudtet begynder at gro, småplanter skal prikles og køkken- og snithaven sås til.
   Jeg er også meget spændt på mine bede, og hvor er det skønt at det virkelig rykker noget i haven, nu hvor det meste ikke længere står på oprydning, fældning og trækløvning.

   Slet
 4. Hej Vivi.Forsøger igen........mine kommentarer forsvandt.
  Er dybt imponeret over dine store blomsterbede.Det bliver da et fantastisk syn når det hele blomster.Men der skal godt nok rigtig mange blomster til.
  Og flotte billeder af Zita.
  Vil da også luge sige at jeg har nævnt din åbne have i mit nye indlæg.
  Dejligt at i havde forårsvejr i dag.........her har vi slet ikke set solen.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber og tror bestemt også mine bede bliver et fantastisk syn om et par år. Planter skal jo lige have tid til at etablere sig, før de rigtig kommer til deres ret.
   Der skal rigtig, rigtig mange blomster til, men jeg tror næsten jeg kan dele mine geranium rose clair så meget, at jeg kan fylde bedene ude ved hækkene med dem. Det er da en start :-)
   Jeg har nogle planter til midter bedet stående i planteskolebedene, der er slet ikke nok, men så må jeg ud og investere i nogle flere slags, og så ellers fylde hullerne ud med sommerblomster her de første par år.
   Tak fordi du nævner min have under åbne haver i dit indlæg :-)
   Synd for jer, at i ikke fik noget sol i dag. Her var det helt fantastisk og lige i solen var det så varmt, at man rigtig kunne sidde og få en forsmag på foråret. H.J. var en tur i Vejle i formiddags, der havde de åbenbart også tåge, mens jeg 40 km længere inde i landet mellem Billund og Grindsted gik ude i haven i fuld sol.

   Slet
 5. I den tid jeg har fulgt din blog tror jeg ikke jeg har set noget til Zita, så det er helt nyt for mig at i har hund...hun ser rigtig sød og dejlig ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Zita er en dejlig hund med et godt sind, hun er en glad, fjollet og kærlig hund.

   Slet
 6. Hej Vivi. Hold da lige op et skønt langt blomsterbed. Der kan ligge mange drømme i baghovedet om det fantastiske blomsterflor det engang vil give. Virkeligt et drømmebed. Skøn hund.
  Jeg har også været ude i dag og solen varmer så dejligt i kinderne.
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange drømme forbundet med bedene i blomsterhaven, og det er virkelig et haverum, jeg har glædet mig meget til at komme i gang med :-)

   Slet
 7. Jeg bliver ved med at imponeres over din energi!Det bliver rigtig godt! Jeg nåede desværre ikke noget i haven denne weekend, da vi var til fødselsdag i Rødovre. Jeg glæder mig til at se din have i virkeligheden! Dejlig hund!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne :-) Ovre hos jer plejer der nu også at ske en masse i haven, som jeg bliver imponeret over :-)
   Der vil altid være nogle weekender, hvor man ikke kan komme i haven, for der er jo også andre ting, der skal passes, sådan er det vist for os alle ;-)

   Slet
 8. Sikke et gravearbejde. Godt det ikke er mig, det ville min ryg næppe kunne holde til. Spændt på hvordan det kommer til at se ud :)
  Er misundelig på det vejr du har haft i dag...for her startede dagen med tæt, tæt tåge...der aldrig helt forsvandt. Totalt gråt i gråt OG hundekoldt hele dagen.
  Så var det en trøst at tage til Chokoladefestivallen i TAP1...derinde kunne man for en stund glemme det kedelige vejr :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Chokoladefestival det lyder "farligt" - jeg elsker chokolade ;-)
   Kan forstå på kommentarrene, at jeg bor et heldigt sted i landet i dag. Jeg føler mig virkelig ladet op efter en hel dag ude i solen :-)

   Slet
 9. Husker godt da i fik Zita, det betyder at jeg har fulgt med her længe;-) og det nyder jeg:-) Hun er smuk, og ser livlig ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Til sommer er det 4 år siden vi fik Zita, og ja hun er fuld af energi :-)

   Slet
 10. Hej Vivi. Det er en skøn Herbaceous Border, kan næsten ikke vente på at se den plantet til. Der er vist grundlag for den helt store så produktion, nå bedet skal sættes.
  NB, du har vist stort talent for at vende græstørv, kom du bare forbi os....
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik.Er der ikke noget om at du også holder åben have ?
   Vil du med på min liste i mit nye indlæg.
   Hilsen Jette..........som lige låner Vivis blog.

   Slet
  2. Jeg er også selv meget spændt på, om jeg kan få bedet til at få det udtryk, som jeg ønsker, men jeg tror på det, og det må være det første skridt på vejen ;-)Jeg har nogle planter til bedet stående i mine planteskolebede, og resten må jeg se om jeg kan finde til rimelige penge rundt omkring. Her de første år, må hullerne fyldes ud med sommerblomster, så der går nok et par år, inden det er helt på plads.
   Jeg har en kæmpe fordel, når der skal vendes græs - vi bor på sandjord :-)

   Slet
 11. Hej Vivi.
  Hold dog op, er Zita allerede 4 år?!!
  Og du knokler som sædvanligt på, med en imponerende arbejdsiver.
  Du når utroligt hurtigt fra idé til virkelighed.
  Det er dejligt at komme ud og skyde foråret igang med en gang gravearbejde. Jeg skal også selv snart igang. Jeg skal have gravet ud til belægning på mine mest slidte stier. Men lige nu er jeg igang med at tapetsere og male indendøre.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Malene, når jeg har sat mig et mål, så går jeg bevidst efter det, og mit mål er at få have anlagt på hele vores grund, og helst en skøn en af slagsen, og det kommer ikke af sig selv ;-)
   Jeg er har haft ideen til haven længe, og arbejder mig stille og roligt frem, efter de linjer jeg har sat på min havetegning, så ideerne er tænkt igennem mange gange, før jeg går i gang. Der er selvfølgelig lidt småjusteringer undervejs, men ikke i forhold til de store linjer.
   God arbejdslyst til dig, når du går i gang med dine stier :-)

   Slet
 12. Pye.. siger jeg lige, hvor i alverden får du alt den energi fra ? jeg når kun lige at kigge lidt på ukrudtet så går jeg træt :o) Hvor er Zita smuk, hende tror jeg ikke jeg har set billeder af før.
  Jeg kan se at i også havde sol i går. Det har vi i dag , så nu vil jeg smutte ud og nyde den :o)
  Hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lysten der driver værket, og jeg vil det her så meget, så det er en god energispiral, hver gang det rykker bare lidt ude i haven :-)Det handler også om bare at være i nuet, og glæde sig over det der er, når der skal laves noget, og ikke tænke for meget over alt det arbejde der venter forude ;-)

   Arbejdsmæssigt er jeg vant til, at det ofte er store områder, der skal holdes ukrudt fri, mange km hæk der skal klippes, et stort antal krukker der skal plantes/passes osv. Jeg har også mindre områder med mere fin beplantning, der skal holdes, men det kan jo ikke nytte, jeg bliver træt bare ved tanken, når jeg møder ind på job.
   Her hjemme er det noget helt andet, her kan jeg jo gå fra og til, som jeg har lyst til, så det er mere hygge end arbejde, og min have fylder kun en lille brøkdel, af de områder jeg passer på mit arbejde.

   Slet
 13. Kære Vivi.
  Du må altså have nogle gode overarme - jeg ved godt at du arbejder med det hver dag, men alligevel så må du også kunne mærke at armene er mindst en ½ meter længere og resten af kroppen. Jeg tage virkelig hatten af for det kæmpe gravearbejde du har gang i.
  Det bliver utrolig flot med alle de bede og stier imellem. Og tak for ideen om at starte i midten, for jeg kan godt synes at det er hårdt når man står og kigger fra den ene ende til den anden. Jeg stiller altid kaffekanden, som det punkt jeg skal nå inden en pause - det virker ikke altid :-)

  Åh din hund er flot og hun ser sød ud. Vores Jack havde en kammerat hans første 3 år - max - som også var en blanding imellem en schæfer og labrador. De tog var altid med ude i haven og hjælpe med at grave. Max tog ofte muldvarper når han kunne se at de var aktive.
  Er spændt på at se hvad du skal have plantet i de bede
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine overarme er der vist ikke noget i vejen med, selv om jeg er 50+, ej heller resten af kroppen ;-)Jeg er normalt ikke øm i kroppen eller armene, med mindre jeg går ud og bruger nogle muskler, som ikke bliver brugt til daglig. Det eneste jeg mærkede til i går efter 5 timers gravearbejde var, at jeg var lidt øm inde i håndfladerne omkring sengetid, af at holde ved spaden så længe, men det var ovre igen her til morgen.

   Forrige år, hvor jeg var ansat ved kommunen kunne man snakke om, at der var langt til den anden ende, når der skulle skuffes og fjernes ukrudt i beplantningen langs vejene. 1 km eller mere var ikke unormalt, og de strækninger var der mange af.

   Tror du skal ændre lidt på din strategi med kaffekanden, når det ikke altid virker;-) I stedet for at skulle nå så og så meget før en pause, så bestem at du f.eks. holder pause hver halve eller hele time, eller hvilket interval der nu passer dig, så bliver tankerne vendt lidt på hovedet, og du kan måske tænke: "Yes, i dag nåede jeg faktisk rigtig meget på halv time", i stedet for "Øv, jeg holder altså en pause, selv om jeg ikke er nået hen til kaffekanden endnu". Husk det er de positive tanker og oplevelser der giver overskuds energi :-)

   Slet
 14. Hej igen.Vil bare lige spørge dig om hvilken tid du holder åben have ?
  Så jeg kan få det med i mit nye indlæg.
  God dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Har svaret dig på din blog under dit indlæg om åbne haver :-)

   Slet
 15. Hej Vivi
  Ja det er tydeligt at der bliver mindre og mindre græs der skal klippes, for hvert år du regerer i haven ;)
  Det bliver spændende at se bedene til sommer, og herligt med et gensyn af Zita og hold da op hvor tiden flyver ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja græsset skrumper ;-)
   Ja tiden flyver af sted, midt i maj er det 4 år siden vi flyttede ind her, og et par måneder senere fik vi Zita.

   Slet
 16. Det går hurtigt fremad med din dejlige have.
  Snart har du ikke mere græs tilbage at lave bede af ;-)
  Du inspirerer til at jeg også snart må i gang i haven.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det rykker godt, nu hvor jeg også snart kan føje en blomsterhave til mine haverum :-) Der er stadig meget græs tilbage, så ingen fare for, at jeg bliver "arbejdsløs" i nær fremtid ;-)

   Slet
 17. Det ser spændende ud med de store blomsterbede og sikken energi ;-). Spændt på hvordan de ser ud til sommer.

  SvarSlet