20. februar 2016

Vintergækker

De fine små hvide vintergækker er godt på vej, og jeg nyder dagligt synet af dem :-)
 

God weekend :-)
 
Husk der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning !!

28 kommentarer:

 1. Ja det har du ret i, men jeg har alligevel været mest indendøre i dag. Snart kan du se min opdaterede Rhododendron fane.
  Dejligt at du er ved at have så mange vintergækker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Billederne af vintergækkeren er taget, der hvor jeg startede med at sætte dem.
   Sidste år delte jeg en del, men de ser ikke ud af så meget endnu, at det er værd at tage billeder af dem, men om et par år ser de sikkert også ud af lidt mere :-)
   Jeg var i haven et par timer fredag eftermiddag for at klippe stauder ned og kratte lidt i nogle bede. Vi havde dejligt vejr med sol :-)
   I dag har jeg også været ude et par timer, hvor jeg fik klippet og savet noget mere ned ved den nye sti læhegnet. Det var ikke koldt selvom det var overskyet, der kom også et par mindre haglbyger, men så trak jeg bare hætten op over hovedet, så længe det stod på ;-)

   Slet
 2. Vintergækker er skønne og det ser ud til du er ved at have en del. Her er de ikke særligt vilde med at gro i hvert fald er det som om Dorotealiljerne breder sig bedre.
  Hmm ja det med påklædningen er selvfølgelig rigtig nok men jeg venter lige lidt med at gå ud og fodre, kan jeg høre på taget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt er relativt, for hvad er en del......jeg synes jeg har alt for få, men jo mine vintergækker gror fint her. Dem jeg delte både sidste og forrige år, ser ud til at komme fint, og igen i år, kan jeg dele flere af mine vintergækker. Jeg ønsker med årene at få vintergækker rundt i hele læhegnets skovbund, fordelen er, at jo flere jeg får delt, jo flere bliver der at dele af :-)
   Jeg vil vildt gerne have Dorotesliljer i haven, dem har jeg aldrig haft og jeg synes de er så fine. Sidste år fik jeg nogle ganske få løg (6-8 stk.), så jeg har i spænding gået og ventet på, om de ville bo her. Til alt held ser det ud til, at de er på vej op af jorden nu, så Jubii !! Måske kan jeg også få lavet en lille bestand af dem :-)

   Slet
 3. Nydelige bilder! Jeg var i hagen for å fjerne gammelt og vissent fra et av bedene, slik at Dorothealiljene skulle komme bedre fram, men jorden var helt frossen, så jeg lot det meste ligge. Nå håper jeg temperaturen skal stige litt mer. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er begyndt at forårsklargøre bedene på de luneste steder i haven. Jeg tror dog frosten er forsvundet af jorden i løbet af i dag, for vi er helt oppe på 6 grader nu :-)

   Slet
 4. Jo mere man roder i jorden, jo flere vintergækker får man. Det er herligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må jeg ud og rode noget mere ;-)

   Slet
 5. Hej Vivi. Forhåbentlig er foråret på vej. Det er nogle gode billeder du viser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Forår og vinter kæmper nok lidt endnu, men jeg tror ikke det varer længe før foråret for alvor tager over :-)

   Slet
 6. Hej Vivi.Dejlige billeder af de fine vintergækker.........mine er bare så små endnu.Men lad os håbe på en mile uge så vi kan komme i haverne.For nuer jeg endelig færdig med min stue efter tre uger,
  God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. I dag hvor vi er oppe på hele 6 grader har vintergækkerne rigtig ranket sig, og dem jeg delte og plantede ud en og en sidste år vælter også op af jorden nu - herligt :-)
   Dejligt du er blevet færdig med projekt stue :-)

   Slet
 7. Kære Vivi
  Ja vintergækker skaber så megen glæde. Jeg holder også meget af dem og jeg går som mange andre og holder øje med at de titter frem af jorden.
  Dine billeder af gækkerne er så fine og det må være et godt tegn på at vi går foråret i møde. Om 9 dage så slår kalenderen i hver fald om til forår .-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vintergækkerne er en af de første tegn på, at vinteren er ved at gå på hæld :-) Det er så skønt, at vi snart kan vinke farvel til vinteren og byde foråret velkommen. Når der først er forår på kalenderen, så plejer tiden at gå hurtigt, fordi der er så er så meget at se til i haven, og inden vi får set os om, står alt i fuldt flor :-)

   Slet
 8. Det sidste billede er bare superflot - beskæring, lys og klarhed går op i en fantastisk enhed! Jeg har i dag gravet vintergækker, delt og plantet ved min nye skovsti. Det er jo ikke det rigtige tidspunkt, men de stod i vejen for noget andet, hvor de var, så kunne jeg ligeså godt bruge dem. De er uundværlige lige nu, hvor vinter og forår kæmper lidt om opmærksomheden! En fantastisk frontløber.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de fine ord om billedet. Det bliver H.J. glad for at læse - det er nemlig ham der står bag alle billederne i dette indlæg :-)
   Smil - nå jeg er ikke den eneste der går og deler vintergækker ;-) Jeg venter dog lige lidt endnu med mine, for de står ikke i vejen for noget andet.

   Slet
 9. Dejlige vintergækker - også jeg var begejstret for billederne.
  Håber du får held til at få flere vintergækker - så kan jeg tigge nogle af dig om nogle år - he-he. Mine to planter vi ikke blive til mere, ser det ikke ud til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der bliver flere og flere vintergækker for hvert år. Jeg har lige læst, at et løg bliver til to det næste år osv., så det er bare med at få delt, så ofte som muligt.
   Kan det tænkes, at løgene i dine klumper står for tæt, siden de ikke rigtig ser ud til at formere sig? Eller står de et sted, hvor løgene tørrer for meget ud i sommerperioden? De kan godt li´ at stå lidt i skygge ind under buske og træer.

   Slet
 10. Åh det er så dejligt når vintergækkerne springer ud. Skønne billeder:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg elsker de små hvide forårsbebudere :-)

   Slet
 11. Smukke billeder! Jeg har kun få vintergækker, en her og to der, så her kan ikke deles endnu, men det glæder mig hver gang de dukker op et sted mere:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg deler hvert år nogle af mine vintergækker ud, så de står enkeltvis. På den måde håber jeg de hurtigt kommer til at fylde godt.

   Slet
 12. Dejlige vintergækker, når de blomstrer er foråret på vej og med det vejr, der har været i dag er man ikke i tvivl :-) :-)
  Mvh De tre toftlundhaver

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ser også vintergækkerne som et forårstegn, selv om vinteren stadig ikke har givet helt slip.

   Slet
 13. skønt med vintergækker :) :) dem kan man heller ikke få nok af :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg gør også en masse for, at jeg hurtigt kan få en større bestand af dem.

   Slet
 14. Kære Vivi Jeg nød dine smukke vintergækker, vidunderlige billeder . God weekend knus Tina

  SvarSlet