7. februar 2016

En havedag i februar

 
 
Det rører på sig derude, hvilket giver en havetosse forårskuller ;-)
Det kribler i den grad i fingrene for at komme i gang. I dag holdt det tørvejr og skyerne delte sig så meget at enkelte lysglimt fra solen ind imellem sneg sig ned i haven.
 
Så på med vindtæt tøj, hue og handsker og så i gang :-)
 

Der er altid mange hængepartier på denne årstid. Resterne af pyntegrønt fra binderiet af vinterkranse lå efterladt henne på fliserne. Det kom væk, og H.J. fik fejet blade sammen.


Her på vest-terrassen ligger der overskuds juletræer og pyntegrønt, som venter på at komme en tur gennem kompostkværnen. Det fik H.J. taget hul på i dag.


Jeg fik forårsklargjort det gul-orange bed. Stauderne blev klippet ned, ukrudt fjernet og afslutningsvis en tur med kultivatoren med løs hånd. Det var ikke spor for tidligt, for græsserne var så småt begyndt at komme med nye skud. Krokus, påskeliljer og tulipaner var også begyndt at titte frem af jorden.


Det ser lidt bart ud endnu, men inden længe er synet et helt andet.
Bemærk lige hvor synlige de små graner, der blev plantet i foråret 2014, er blevet ovre bag det overdækkede bord og bænkesæt. Det går hurtigt, når planterne først er i jorden :-)


Vejret var som skrevet ganske fornuftigt til havearbejde i dag, så hvorfor ikke lige tage et bed mere.
Bedet i indkørslen var blevet temmelig grønt hen over vinteren. En masse små ukrudt stod alle vegne mellem fremspirende tulipaner og hasselurt, så der var kun en vej, ned på knæ og i gang med at luge.
Jeg håber, ukrudtsmængden formindskes betydeligt i det bed, når jeg engang får vendt græsset på den anden side af hækken, for der er ingen tvivl om, at ukrudtet kommer derfra.


Det var godt at få klargjort det bed, for det trængte voldsomt.
 
Ukrudtsbekæmpelse fylder en hel del rundt omkring i haven, men i de fleste bede kan jeg heldigvis mærke, at mængden af rodukrudt efterhånden mindskes i de ældste af mine bede :-)
 
Mit salgsbord har vi flyttet hen på P-pladsen. Hvis tiden tillader det, er det planen, at jeg vil potte lidt overskudsplanter op, og se om de kan sælges ude ved vejen.
 


Inden døre er havesæsonen også startet op, frø af klokkeranker er som de første kommet i jorden i dag.
Tror jeg vil på frøindkøb i næste weekend, for der er flere andre planter, som også skal i jorden inden ret længe.Det har været skønt at tilbringe over 4 timer ude i vores egen have i dag med oprydning og forårsklargøring. Der er lang vej rundt endnu, men starten er gået :-)
 
I aften vil jeg læne mig tilbage på sofaen og nyde forsytia grenene, som er drevet i blomst :-)

26 kommentarer:

 1. Kære Vivi.
  Du har da været meget aktiv ude, du har ret det kribler godt derude også ukrudtet så hel rigtig at tage det nu...godt set. Ret så fede store kurve du har stående på terrassen.
  god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jo mere ukrudt man kan nå at fjerne nu, jo bedre hjælper man sig selv fremad rettet :-)
   Kurvene er super skønne. Jeg fik dem af vores nabo, som lige holdt ind en dag han var på vej til lossepladsen, for at høre om jeg var interesseret i dem. Havde jeg ikke takket ja, havde de endt deres dage som affald.........

   Slet
 2. Det har lige været vejr til oprydning i haven i dag. Her har vi haft andet på programmet, men haven trak lidt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Med den rigtige påklædning var det fint have vejr, og vi var så heldige, at der ikke var andet på programmet hos os i dag :-)

   Slet
 3. ja, det var skønt at være ude i dag....Det minde kan vi så tage med os i den næste tid, hvor de igen har lovet "vinterlige temperaturer"...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt med sådanne dage :-)
   Vejrudsigten er ikke til at blive klog på, i morges så det ud til, at der ikke ville være de helt store udsving i vejret de næste par uger, og her til aften varsler de pænt med frostgrader fra næste weekend, hmm........håber de fortryder det med vintervejret igen!!

   Slet
 4. Det var mildt derude i dag at jeg godt kan forstå du lod dig lokke til lidt "knæarbejde". Utroligt så hurtigt ukrudtet kommer fra start! Jeg fik klippet grimme blade af mine påskeklokker, selvom jeg egentlig havde troet at februar skulle være en inde-måned.
  Det var en ordentlig stak der skulle gennem kompostkværnen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv om det stadig er vinter på kalenderen, glæder det mig, når vejret er til havearbejde. Så længe jeg stadig anlægger nye bede, er det guld værd, når jeg kan grave i vintermånederne, hvor der ikke er så meget andet at gøre i haven.
   I dag appellerede vejret dog til oprydning og klargøring af bede :-)
   Ja det er en pæn stak H.J. skal have kørt gennem kompostkværnen. Nu er han kommet i gang, men bliver nødt til at tage lidt af gangen, for ryggen driller.

   Slet
 5. Hej Vivi
  Hvor har i været flittige idag, her har det desværre regnet en stor del af dagen. Det kunne nu ellers være godt at komme igang med bedene, da ukrudtet har frit spil ;)
  Ja det kan ikke vare længe inden vi rigtigt skal gå frøamok ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan se vi har været mere heldig med vejret her, end hos dig. I går var det tværtimod ret vådt her.
   Ukrudtet har haft optimale betingelser her i vinter, da det er meget begrænset, hvad vi har haft af frost. Det ses ret tydeligt, så det er bare med at få så meget væk som muligt, så hurtig som muligt.
   Jeg plejer at købe frø for en halv formue, og det gør jeg sikkert også i år. Der skal sås meget i køkken- og snithaven, men jeg skal også bruge ekstra mange sommerblomster i år til at fylde huller i bedene ud med, og selvfølgelig en del til krukkerne. Haven skal jo helst tage sig ekstra godt ud i år, hvor vi har valgt at åbne haven for gæster nogle dage i august ;-)

   Slet
 6. Fjernelse af ukrudt kan da i hvert fald ikke gøres for tidligt. Jeg har også været igennem et par bede med den lille kultivator, og det pynter unægtelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er med at få så meget ukrudt væk som muligt, og her i mine forholdsvis nyanlagte bede skal der ydes en ekstra indsats mod uønskede grønne vækster nogle år endnu. Det pynter gevaldigt, at få krattet lidt i jorden :-)

   Slet
 7. Hej Vivi,
  Flot arbejde og godt ser det ud i dine bede. Det er alt arbejdet værd at fjerne ukrudtet nu. Jeg er også i gang lidt rundt om i haven. Helst et bed af gangen for at se hvor jeg når til. Det er skønt at være ude sådan en søndag i 8 grader.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det pynter, at få ordnet bedene. Jeg tager også og gør et bed af gangen færdig, for så er det tydeligt, hvor langt jeg er nået, og der går noget tid, inden jeg igen skal over dem.

   Slet
 8. Hvilke flid, jeg bliver helt misundelig, jeg har været udenøs :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har vist ingen grund til misundelse ;-)Jeg har jo kun weekenderne og ganske lidt tid i hverdagene, når jeg kommer hjem fra arbejde, før mørket falder på. Du er jo så heldig at være arbejdsfri uden for din egen matrikel hver dag, så du skal nok nå det hele :-)

   Slet
 9. Kære Vivi.
  Gid det var mig der kunne begynde at arbejde i jorden her, men det er for tidligt endnu, jorden er nærmest død, meget tung og slet ikke til at arbejde med endnu. Men vi har også meget tung jord hernede. Det har sine fordele men sandelig også ulemper.
  Så jeg har også været igang med ude i gårdsplads siden hvor forårspyntningn er startet, så det var dejligt at få ryddet alt det gamle væk.
  Men det var dejligt at være ude i et par timer, det begyndte desværre at regne, så vi gik ind til frokost sammen med bondemanden :-)
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er meget stor forskel på jorden rundt omkring i landet. Sandjorden gør, at jeg kan komme i jorden meget tidligt, ja nærmest det meste af året, bare den er frostfri. Til gengæld er den som en si, så på varme sommerdage kan vi bruge oceaner af tid på at vande, bare for at starte forfra igen dagen efter ;-)

   Slet
 10. Hej Vivi, hvor ser det hammer godt ud :o)) det er utoligt som det hjælper med en gang lugning og oprydning.
  Manden din, han har da fast arbejde ved kværnen det næste stykke tid.
  Dejlige billeder fra din have.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver så fint, når bedene bliver ordnet :-)
   Der er en del der skal igennem kompostkværnen, men alligevel slet ikke de mængder, som han tidligere har kørt igennem. Nu skal han lige have det gran væk først, så kan han fortsætte nede ved læhegnet, hvor der også ligger nogle grene. Jeg håber også på, at få ryddet lidt mere til skovsti. Det betyder endnu flere grene, der skal igennem kværnen, men også flis til at fylde på stierne :-)

   Slet
 11. Flittig som altid. Blev bare en smule misundelig for gemalen havde en gæst så jeg var næsten nødt til at være inde og lidt selskabelig. Må jeg spørge lidt ind til din kompostkværn...over vejer nemlig at købe en. Bruger du den til andet end grene...tænker på de store mængder af staudetop jeg har som skal væk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har kun brugt den til grene, så jeg kan ikke svare på, hvordan den er til staude afklip, men vil tro, den sagtens kan klare det, bare materialet ikke er alt for blødt.

   Slet
 12. flittig som altid :) :) - jeg vil også snart starte i haven, og desværre snakker man om sne og frost fra næste weekend igen :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Den vejrudsigt er fuldstændig ustabil lige for tiden, så det er svært at vide, hvad der venter bare få dage frem..........ikke let at planlægge efter.

   Slet
 13. Godaften Vivi.Du går da til den i haven...........men godt at udnytte det gode vejr.
  Ville ønske det var mig der havde vøret en tur i haven, men maler stadig og har også reddet mig en gang forkølelse.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du når det nok Jette, din have ser altid så velfriseret ud :-)
   Bliv du inde og plej forkølelsen, så du er frisk til forårets komme. Fortsat god arbejdslyst med malingen :-)

   Slet