19. juli 2015

Hus og have set fra oven.

 
En af vores bekendte var forbi med en drone i går, og der blev taget et par billeder af vores hus og have. Det er meget sjovt at se det hele sådan lidt fra oven :-)
 

Et kig ned over gårdhave, indkørsel og vores lille p-plads.
Her i den østlige ende af haven er jeg ikke rigtig kommet i gang med at anlægge have endnu, bortset fra et lavendelbed helt oppe ved gavlen af huset.


Her kan lavendelbedet ses t.h. i billedet. Terrasse og beplantning rundt om huset, var noget der var her, da vi overtog stedet, og skal med tiden laves helt om.


Her er den del af haven, som der er blevet arbejdet på de sidste 3 år. Hele stykket ligger vest for staldbygningen, som i kan gavlen af på det forrige billede.
I forgrunden er den kommende blomsterhave, den er påbegyndt, men der er et stykke vej endnu ;-)
I midten køkken- og snithaven, og bag den planteskolebedene.
Øverst t.h. frugthaven, og t.v. skovhaven.

25 kommentarer:

 1. Det giver et godt overblik over haven, sådan at se den fra oven - og det er da meget tydeligt at se det store arbejde I har lagt i det - det ser jo megagodt ud! Frodigt, tydelige og gennemtænkte linjer og spændende rum og afdelinger! Som før sagt: jeg glæder mig til du holder åben have engang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget sjovt at se, at noget af min havetegning nu er overført til haven i farver :-)
   Jeg har tænkt meget over linjerne i haven, før jeg gik i gang, og synes de fungerer som det var tænkt. Håber det fortsætter sådan i resten af haven ;-)
   Jeg forventer at holde åben have for havebloggere/læsere i sensommeren til næste år i forbindelse med, vi skal have havevandring for vores lokale havekreds, for så er jeg rimelig sikker på, haven ser fornuftig ud (nogenlunde rengjort).
   Du er dog meget velkommen til at komme et smut herud inden, hvis du har lyst. Skriv hvis du har tid og lyst til at kigge ind, så kan vi aftale et tidspunkt hvor jeg er hjemme :-)

   Slet
  2. Tusinde tak for tilbuddet, det vil jeg gerne! I denne uge har jeg 'børnefri' (til og med torsdag aften), alle tøserne er på lejr - måske vi kan finde et tidspunkt?

   Slet
  3. Jeg har sendt en privat besked til dig, på din Facebook :-)

   Slet
 2. Veldig bra med oversiktsbilde. Her er det virkelig orden, og en skikkelig flott "kjøkkenhage", også øvrig beplantning ! vi er imponert :-))

  SvarSlet
 3. Jeg var for længe om at benytte mig af et tilbud om dronekøb, og det ærgrer mig lidt, når jeg ser, hvor gode oversigtsbilleder, de kan lave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er meget sjovt at se det hele fra oven, men vi har ikke selv ønske om en drone, for hvad skal vi lige bruge den til, når der er taget billeder fra diverse vinkler??

   Jeg har hørt fra en professionel fotograf, at man ikke skal vælge de billigste droner, men vælge en til omkring 10.000,- for at få en der ligger stabilt i luften. Har ikke selv nogen erfaring med dem, men surt at købe for billigt, hvis man ikke får nok ud af det.

   Slet
 4. Hej Vivi.Det er da spændende at få din have fotograferet fra oven af sådan en drone..
  Det ser rigtig godt ud.......................og nu kan du jo rigtig se hvor meget du har fået lavet i jeres store have.
  God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Ja det er da lidt sjovt med de billeder, men jeg har nu helt styr på hvor meget eller lidt der er lavet i haven, har jo min haveplan ;-)

   Slet
 5. Hej Vivi, hvor er jeres have stor :o) og hvor er det flot det i har fået lavet. Det tager jo tid at anlægge så stor en have. Det er da helt fantastisk nogle flotte billeder dronen har fået taget.
  Mange hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Linda :-)
   Vores grund er på godt 5000m2, så det kommer til at tage en hel del år, før der er anlagt have i det hele, men der bliver inddraget en del m2 af plænen og læhegnet hvert år.
   Jeg håber på, at mit hvide bed, som er ovre langs skovstien, er ude i fuld længde og at jorden er vendt i det meste af blomsterhaven indenfor det kommende år. Jeg håber på en mild vinter, så jeg kan få gravet noget på den årstid, hvor der ikke er så meget andet der skal laves i haven.

   Slet
 6. Sjovt at se det hele lidt fra oven, det ser godt ud.

  SvarSlet
 7. Det var da en ny vinkel - meget informativt og overskueligt. Man kan også rigtigt se hvor stor jeres have egentlig er - og hvilket kæmpearbejde, der allerede ER lagt for dagen.

  Dit forrige indlæg om gårdspladsen fik mig til at tænke på hvor meget ens indkørsel/indgang egentlig betyder - det ser meget fint ud med jeres fire whisky tønder og du er flink til at tilplante dem med årstidens - også om vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må siges, at være en ny vinkel ;-)
   Haven er pæn stor, men det værste arbejde - oprydning - er heldigvis overstået. Der hvor frugthaven er + lidt mere var jo et stort busket, da vi kom herud, og en forhøjning af skidt og skrammel med selvsåede buske og træer fyldte omkring 1/3 af køkken- og snithaven.
   Det er lidt sjovere at grave ud til nye bede, som det handler om nu :-)

   Det betyder meget mere, end man måske lige umiddelbart tænker over, hvordan det ser ud, når man ankommer til et hus. Der skal ikke nødvendigvis så meget til, men der må godt være lidt pænt at se på. Det kan være alt fra noget beplantning der er grønt året rundt til krukker med blomster.

   Slet
 8. Spændende sådan at se det hele lidt fra oven og hold op hvor er det stort.
  Hvor er det du bor? Har flere gange når du har vist billeder af huset tænkt, at der er vi da kommet forbi men måske er det bare indbildning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bor ud til en mindre vej mellem Billund og Grindsted.

   Slet
  2. Så kan det godt passe at vi er kommet forbi...jeg ved bare ikke hvorfor jeg lige har bidt mærke i huset.

   Slet
 9. Godt at se haven fra andre vinkler. Så kan man bedre se det hele.
  Det er utroligt alt det du har fået lavet i haven indtil nu.
  God dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
 10. Det var da fantastisk med sådanne billeder. Så ses det endnu tydeligere hvor meget I har nået på forholdsvis kort tid.
  Nu har jeg ikke en drone, men mindre kan også gøre det, så må se om jeg i løbet af den kommende uge ikke kan komme ud med kameraet, stående på vores lille 3-trins trappestige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er sjovt med de billeder :-)
   I vores gamle have tog H.J. en enkelt gang billeder fra det flade tag på garagen, de blev også fine. Glæder mig til at se dine billeder fra trappestigen.

   Slet