17. juli 2015

Aftenstemning i den vestlig del af haven.

Endelig har der været en periode, hvor vejret har været rimelig anstændig. Det er naturligvis blevet udnyttet optimalt, så det meste af min fritid er blevet brugt i haven i denne uge. Det er  rart at få indhentet noget af det, som er blevet lidt forsømt hen over den første del af sommeren.
 

Billeder er der ikke blevet mange af, men i aftes var jeg en tur rundt med kameraet.
Jeg er så glad for vores frugthave, hvor læhegnet skyder i vejret med stor fart. Det blev plantet sidste forår, og var dengang kun små tynde pinde, men allerede i år, føler vi, at vi sidder lidt afskærmet fra indkig fra vejen :-)Et sæt hvide havemøbler er med til at skabe den stemning, jeg gerne vil opnå her i frugthaven.


Fra frugthaven kan vi gå ned gennem området med planteskolebede.
Her kan jeg glæde mig over, at den knap 2 år gamle bøgehæk som adskiller planteskolebedene og køkkenhaven så småt begynder at ligne en "rigtig" hæk :-) 

Det er så skønt med planteskolebedene, hvor jeg har en masse planter stående, lige til at hente ud i nye bede.
Bedene er ikke helt så farvestrålende, som de var i juni, men der står da nogle stauder ind imellem, som har blomst bl.a...............
........denne hvide pæon, som har svigtet helt med blomstringen efter den flyttede med på landet, men i år har den blomster masser af blomster :-)
 

Solbruden har en dejlig glød, når aftensolen står og skinner på den.


I den syd-vestligste del af haven står granerne som også kom i jorden sidste forår. De er noget langsommere i væksten end de løvfældende buske og træer vi har oppe ved frugthaven, men det kan dog ses de vokser. Toppen på de højeste rødgran når mig til taljen i år. Normanns-granerne er lidt længere undervejs, men har fået mere fylde :-)


Et kig ind over bålpladshaven fra det yderste syd-vestlige hjørne.

 
Afslutningsvis et billede af den lille harekilling H.J. fik øje på, den anden dag, da han var i gang med at klippe græsplænen. Det kan godt være harerne er lidt hårde ved haven ind imellem, men søde er de at se på.

12 kommentarer:

 1. Hvor ser det dog dejligt ud i din have sådan en sommeraften. Alting er kommet så godt igang og danner flotte rum, det må være dejligt. Frugthaven er virkelig hyggelig, skønt sted at sidde:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er dejlig i haven på lune sommeraftener.
   Opdelingerne af de forskellige haverum er blevet noget mere synlige i år, end de var sidste år, men der går nok et par år mere før hækkene er helt tætte.
   Frugthaven er en dejlig grøn oase, og vi sidder der ofte, når vejret tillader det.

   Slet
 2. Ja nu begynder der virkelig at ske noget i din have. Har du et navn på din Solbrud...mine er da slet ikke begyndt at blomstre endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kender ikke navnet på mine solbrud, men jeg har også en som ikke er i blomst endnu.

   Slet
 3. Du har fri fra arbejde, og hvordan stresser du af? med at arbejde. Men det fungerer garanteret. Haven ser skøn ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder måske lidt underligt, at gå hjem og fortsætte med at lave noget der minder så meget om ens arbejde, men det grønne er en livstil for mig. Jeg stortrives med mit job, og elsker min egen have. Der er ingen stres og jag i min egen have, her kan jeg tage tingene i det tempo der passer mig, give mig tid til at gå rundt og nyde mine planter og sætte mig i en stol hvis jeg får lyst til det, men tiden flyver ofte af sted, når jeg går og rumsterer rundt med noget i haven, og pludselig er der gået flere timer.
   Jeg er måske lidt "havetosset", men det er jeg vist ikke den eneste gartner der er ;-)

   Slet
 4. Hej. Det begynder rigtig at tage form i din have. Jeg kan godt fornemme stemningen i frugthaven med de hvide træmøbler. Det er den helt rigtige stemning! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja frugthaven er på vej til at blive, lige som jeg ønskede mig, da jeg gik i gang med at anlægge den :-)

   Slet
 5. Hej Vivi.Der ser bare SÅ godt ud i din have.Utroligt hvad der er sket på bare få år.
  Skøn aftenstemning på det første billede.
  Og dejligt at have så mange planter man bare kan plante ud i bedene.
  Og alle dine hække deler haven så fint op.
  Rigtig god weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er sket en del siden vi flyttede herud for godt 3 år siden. Ind imellem synes jeg ikke rigtig det rykker noget, men så kigger jeg bare på billeder, der er et år gamle, de fortæller altid, at der er sket en hel del :-)
   Ja hækkene er vokset en del, og begynder at give noget rumfornemmelse :-) En fordel mere ved hækkene er, at de med tiden, når de vokser til i højden, også vil komme til at give ganske god læ for vestenvinden, da de fleste indre hække er plantet fra syd mod nord.

   Slet
 6. Hvor ser der dejligt ud i haven - jeg er imponeret over, hvor meget du når. Man kan også tydeligt fornemme strukturen og rammerne nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg bruger rigtig mange timer i min have hen over et år, så skal det jo også helst blive synligt, men jeg vil nu altid gerne nå lidt mere end jeg gør ;-)

   Slet