11. juli 2015

På besøg i en drømmehave.

Ugen har budt på et par feriedage i det Sjællandske.
 


Mange steder i vejkanterne stod de skønneste valmuer og margueritter i overflod, og osede af sommerstemning. Fantastiske syn, som vi ikke er så forvendte med langs vores hjemlige vejkanter.
 

Turen gik op gennem det naturskønne nordvestlige Sjælland.I dette kuperede landskab tæt ved vandet, havde vi en aftale om et havebesøg.


Inde bag beplantningen til højre gemmer haven sig.


Det er altid spændende, hvad der gemmer sig bag havelågen :-)
I har måske gættet, hvor vi er på besøg...........


.................... ellers gør i det sikkert nu, når i ser de skønne roser som byder velkommen, når man træder ind på terrassen.
Vi er hos Signe som står bag bloggen
 
Jeg havde glædet mig til at se den grund/have, som Signe var blevet den heldige ejer af i efteråret, og spørg lige om jeg blev begejstret - den grund er helt fantastisk!!
Skov, bæk og en gammel have, som "bare lige" skal frem i lyset igen, og rettes til, så det bliver en rigtig "Signe have". Der er så mange muligheder i den have, så forstår fuldt ud Signes glæde over hendes nye sted.


Vi fik set have og snakket havedrømme. Der er nogle rigtig gode planer for haven, så ingen tvivl om, at der er en drømmehave undervejs :-)
Det er lidt sjovt for mig at se det stykke køkkenhave Signe har fået anlagt her første år, det er omkring samme størrelse, som min køkkenhave var, det år vi flyttede på landet.
Det bliver rigtig spændende, at følge udviklingen i Signes køkkenhave, for tro mig, det bliver så smukt, når drømmene efterhånden bliver til virkelighed :-)Videre om i haven, hvor et stort arbejde er godt i gang. Der anlægges bede, og et stort vildnæs af meterhøje brændenælder er ved at blive inddraget til have.
Med den energi der bliver langt for dagen her, så varer det ikke længe, før rigtig mange m2 er blevet forvandlet fra vildnæs til noget der har havepræg :-)


Haven glider stille og roligt over i skov, hvad kan det ikke udvikle sig til med årene............. Vækstbetingelserne for skov- og surbundsplanter lyder til at være optimale her.

Tilbage i haven, hvor der er den smukkeste udsigt over engen :-)

 
 
 
Signe gav sig også tid til at give os en guidet rundvisning i lokalområdet, så vi fik set de skønneste steder :-)
 
Mange tak Signe for en hyggelig eftermiddag, det var en fornøjelse at besøge dig og din have i bjergene :-)


Derfra gik turen videre ud i den sjællandske natur.

16 kommentarer:

 1. Der kan ikke være tvivl om at Signe har fundet sig et stykke af paradis. Jeg følger også altid med.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en skøn grund i et fantastisk naturområde hun har fundet :-)
   Jeg følger naturligvis også med, og synes det er et spændende haveprojekt hun er gået i gang med.

   Slet
 2. Tak for turen. Det bliver spændende at se hvad der kommer til at ske i haven i fremtiden, men sikke muligheder der er.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rigtig spændende, og mulighederne er utallige :-)

   Slet
 3. Det er et fantastisk sted Signe har sin drømmehave - et af de smukkeste steder på sjælland efter min mening. Det er spændende at følge en have under udvikling og sjovt at se Signes have igennem din kameralinse:)
  Der er noget at lave i en gammel have så det er godt at have en plan at gå efter, jeg er stor beundrer af både dig og Signe at I orker at tage fat på det:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde faktisk aldrig besøgt Odsherred før, men smukt er der :-)
   Jeg elsker haver under udvikling, og det må man absolut sige Signes er. Der er dog den store forskel på Signes have og min, at i hendes har der været en gammel have, så haven har allerede karakter, selvom der er et kæmpe arbejde for at få det frem i lyset igen og få haven videreudviklet. Signe har bestemt en plan med hendes have, og den lyder rigtig god :-)
   Hos os havde der ikke rigtig været have, så vi er startet på mere eller mindre bar bund, der var kun en klippet græsmark, læhegnet, det nu nedlagte busket (det var ikke bedre værd) og lidt forsømte bede lige rundt om huset. Vi arbejder dog på, at egetræerne i læhegnet får lys og luft, for de er bestemt værd at værne om, og har en størrelse der gør, at de er gode for vores have, og forhåbentlig snart kan give den lidt karakter.

   Slet
 4. Hej Vivi.Tak for mange dejlige billeder fra bakkerne.
  Ja !!! det er et skønt sted Signe har fået deroppe.Håber også at jeg kommer derop på et tidspunkt.
  Hun har allerede nået en del......................men det er et kæmpe arbejde med skoven og den store have.Glæder mig til at følge det hele.God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var helt vild med Signes sted :-)
   Hun har nået rigtig meget på den korte tid, hun har boet der, men også hos hende er der til mange års arbejde, ligesom der er hos os.

   Slet
 5. Selv tak for en rigtig dejlig eftermiddag - det var en fornøjelse, at have jer på besøg, og I skal være meget, meget velkomne, hvis i en dag skulle komme på disse kanter igen. Håber jeg også en dag kan komme forbi og se jeres lille paradis :-)
  Knus
  Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så hyggeligt at besøge dig og din have, det endte jo også med, at vi blev der hele eftermiddagen ;-)
   Jeg vender helt sikkert tilbage, hvis jeg kommer til Odsherred igen :-) Du er også meget velkommen her :-)

   Slet
 6. Kære Vivi hvilket dejligt indlæg med skønne billeder. Det er så spændende at se haverne i virkeligheden og her må det have været ekstra interessant for dig som professionel landskabsmager. Fortsat god søndag. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid spændende at se de haver man læser om i virkeligheden :-)
   Ofte besøger man jo haver, som for længst er lagt an og har mange år på bagen, men jeg finder det bestemt også særdeles interessant, at se en have som Signes der er på vej, og høre om de planer der er for den. Planerne er rigtig gode, og giver god mening, så jeg glæder mig i den grad til at følge udviklingen :-)

   Slet
 7. Det Nordsjællanske er vidunderligt med det kuperet landskab....så det har da været det rene guf for dig at se og høre om Signes drømme....

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er noget charmerende ved et kuperet landskab, især når man som jeg bor i et fladt landskab. Jeg skal dog ikke klage, for vi bor bestemt også i et naturskønt område :-)
   Det var rent guf, at se Signes have. Jeg var helt vild med den, men bestemt også hendes haveplaner. Det kan blive helt fantastisk, allerede nu er der jo skønt :-)

   Slet
 8. Skøn tur, I har været på! Jeg holder også meget af at følge haver under udvikling, men det er jo nok også, fordi man selv er i gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes altid det er interessant at se haver under udvikling, men det gør det sikkert ekstra spændende, når man selv står midt i en lignende proces :-)

   Slet