3. juli 2015

På besøg i Claus Dalbys have


Endelig efter mange forsøg gennem de sidste 5 år, blev jeg i søndags en af de heldige, der fik mulighed for at besøge Claus Dalbys skønne have :-)
Dette fantastiske syn op gennem alle´en var det første der mødte os, da vi trådte indenfor lågen, og det var nøjagtig lige så smukt, som jeg havde forestillet mig :-)


C.D.´s sammensætninger af bladformer og farver, var noget af det, jeg havde glædet mig rigtig meget til at se :-)

Det var meget inspirerende at se alle disse sammensætninger, for C.D. kan virkelig noget med form og farver :-)


Der var mange skønne steder i haven, men dette syn var jeg meget betaget af.


Jeg er vild med blomster, men den effekt grønne blade har, når de bliver sat sammen som her, skal bestemt ikke underkendes. Det er så smukt :-)


Buske og træer med røde- og gule blade giver en god kontrast til alt det grønne, og frodigheden i haven er overvældende.
De stedsegrønne takshækkes stramme former er uundværlige i en have som denne, de skaber i den grad ro, og er en perfekt baggrund for det overflødighedshorn der er af stauder, roser og sommerblomster.Flammebedet bagerst i haven er også skøn.


Den nedsænkede have var virkelig smuk :-)
Det hele er så gennemført, og brosten er i mine øjne noget af det flotteste belægning der findes, så waw!


 

Krukkerne var et helt kapitel for sig, også her står planterne i alle mulige form- og farvesammensætninger.
Der var helt vildt mange af dem, og det er super flot, når de står så mange sammen, men sikke et arbejde at passe dem.Undervejs rundt i haven stod der fine buketter.
Det er meget elegant med de store tunge kuglerunde allium, sammen med den lethed skærmblomsterne og deres løv giver :-)Jeg vil slutte af med denne skønne buket som oser af sommer romantik :-)
 
Jeg er meget glad for, jeg fik muligheden for at besøge Claus Dalby´s frodige have. Det var god inspiration :-)

26 kommentarer:

 1. Wau.... hold da helt.... hvor er det flot. Jeg kan godt forstå at du er helt overvældet af den skønhed du har mødt af en have. Det bliver jeg bare af at se dine flotte og utrolig beskrivende billeder. Den oplevelse har du for dit indre øje i meget lang tid.
  Tak fordi du delte dine billeder med os andre.
  Kh Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en helt speciel have, og ingen tvivl om, det er en have som kræver meget pleje. Altså en haveoplevelse man ikke får så ofte :-)

   Slet
 2. Hej Vivi!
  Hvor dejligt at det blev din tur til CD vidunderlige have, tillykke med det:-))))) Smukke billeder og dejligt at læse din beskrivelse!
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, og ja jeg er meget glad for, at jeg fik set haven :-)

   Slet
 3. Det er bare en skøn have. Der er noget at blive inspireret af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var helt sikkert inspiration at hente, men uha, uha det er også en have som kræver noget mere end 1 mands arbejde for at passe og pleje den ;-)

   Slet
 4. Hej Vivi.Tak for mange dejlige billeder fra CDs skønne have.
  Vi er efterhånden mange der har haft den glæde at besøge den.
  Man blive bare så inspireret efter sådan et besøg.
  Rigtig god weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var spændende at se haven, og inspiration var der bestemt også :-)
   Havde bl.a. lyst til at fare hjem og plante en masse i krukker, men så overtog fornuften.........jeg har ikke tid til at passe alt for mange krukker, og det kønne går jo af krukkeplanterne, hvis de ikke bliver vandet og plejet hver eneste dag i varme perioder.

   Slet
 5. Kære Vivi Vidunderlige billeder du viser, det er sjovt at se hvad andre øjne fokuserer på. Jeg var der også søndag mellem 14 -16 var du der på et andet tidspunkt? Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er altid sjovt at slippe forskellige mennesker løs med et kamera det samme sted, for der kommer altid noget forskelligt ud af det :-)
   Jeg var der mellem kl. 11 og 13.

   Slet
 6. Haven kender vi jo efterhånden, men dine billeder gør den bestemt ikke mindre inspirerende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi har set mange billeder fra den have, men den største oplevelse er nu at se det hele i virkeligheden :-)

   Slet
 7. Hej Vivi. Sjovt at se CD's have i dit kamera. Det er gode billeder med mange flotte motiver. Jeg har været der to gange og er også vildt imponeret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt en have, hvor der er mange motiver, så ikke så svært at få gode billeder :-)

   Slet
 8. Hej Vivi. Skønne billeder fra en have i sin helt egen liga ! Fantastisk at du endelig fik jackpot og en drøm opfyldt. Tror alle vi gale mennesker, for hvem haven fylder fra morgen til aften og nogen gange om natten, nærer et stort ønske om at se denne have. Jeg er en af dem, og enormt heldig.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er godt at være heldig engang imellem :-)
   Jeg må bestemt høre til "de gale", for have fylder i den grad meget i mit liv, både arbejdsmæssigt og privat ;-)

   Slet
 9. Så dejligt for dig, at du endelig fik dit ønske opfyldt.
  Tak for fine billeder du viser derfra, så vi andre også kan være med.
  God aften til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
 10. Hvor var det godt at du også fik adgang til CD's vidunderlige haveparadis, for mage til billeder skal man da lede længe efter - de er altså bare gode. Det er helt sikkert en have i en speciel klasse, som man kan nyde billeder af igen og igen. Inspiration derfra kan man hente masser af - og så nedjustere til egen målestok.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig du kan li billederne :-)
   Der er masser af inspiration at hente, men nedjusteringer er vist nødvendigt, hvis man er ene om at holde sin have, ellers løber det vist fra de fleste.

   Slet
 11. Det glæder mig at du endelig blev trukket ud og jeg er sikker på at du har suget til dig og observeret:-) Det er en unik have og der bliver værnet om den, så det er fantastisk at få lov at opleve den.
  Dejlige billeder du har taget, i år er jeg specifikt faldet for Claus' krukker som udelukkende består af nogle høje hvide prydløg uden noget i bunden - det er så flot og frækt - den enkelhed midt i det overdådige er lige mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har bestemt suget til mig, det gør jeg i alle de haver jeg besøger, men i Claus Dalbys have er der mange ting at suge af.
   Jeg bemærkede også de krukker med prydløg du omtaler, de havde en god virkning :-)

   Slet
 12. Hej
  Jeg stødte lige på din blog ved et tilfælde og blev lidt nysgerrig. Jeg var nemlig også på besøg i Claus Dalbys have den dag. Hvor er det interesant at se, hvilke ting som har fanget dit øje / kamera ved besøget.

  mvh Karina Kobæk

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er heldigvis alle forskellige, og ser forskellige ting, når vi kommer ind i en ny have. Der var nu mange fine steder i CD´s have :-)

   Slet
  2. Ja, der var så mange fine steder (en fantatiske oplevelse) og vejret gav rigtig gode forhold til at tage smukke billeder i :)

   Slet