28. juni 2015

Det hvide bed og dagligt besøg i haven


Jeg er meget glad ved mit hvide bed, selvom den ind til videre kun har omkring halv længde af det planlagte.Der er allerede en del forskellige planter i bedet, og flere af dem står i blomst nu.


Viburnum.


Jacobsstige.


Hvid knopurt.


Kongelys
Havegloxinia


Sommeranemoner


Cornus kousa ´china girl´


Hvid løjtnantshjerte


Gennem længere tid, har vi dagligt haft besøg af en hare i haven.


Den er meget hyggelig, og ikke særlig sky.
Hvis vi kommer for tæt på, hopper den lidt væk, men flygter ikke ud af haven. 
Den er da sød :-)

14 kommentarer:

 1. Den er mægtig sød ja.... :)
  Håber ikke harer spiser bark af små træer...medmindre I har sikret stammerne? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har sat hareværn rundt om vores nye frugttræer :-)

   Slet
 2. Ja måske er den ikke så hyggelig til vinter, de er slemme til at spise barken.
  Det er flotte planter, du har i det hvide bed. Jeg er mest imponeret af din hvide Jakobsstige sikken en klynge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Haren har været lidt hård ved de nederste grene på mine bøgehække, hvilket jeg naturligvis ikke er så begejstret for. Ja jakobsstigerne står flot.

   Slet
 3. Ja, den er sød, mon den lurer lidt på dine gulerødder;)) Nogle gange sidder der en hare uden for vores vinduer på arbejdet, den kan sidde der hele dagen og man bliver lidt bekymret for den. Min arbejdsplads ligger ved åbne marker og måske kommer den bare for at få sig et hvil på en trimmet græsplæne?
  Jeg kan godt forstå at du er glad for det hvide bed, det lyser så fint op foran de højere træer i baggrunden. Jeg har også hvid kongelys, men ikke nær så hvid, jeg tror at min har rød midte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores hare sidder ofte midt på plænen og spiser græs.
   Ja det virker godt med de lyse planter med skovhaven/læhegnet i baggrunden.
   Kongelysene har jeg fået af Dorte, som står bag bloggen Frk. Solhat, og de er rigtig fine :-)

   Slet
 4. Hej Vivi.Ja !!! dit hvide bed ser bare godt ud................kan godt forstå at du er glad for det.
  Jeg viser faktisk også hvide blomster i mit indlæg.
  Og sjovt nok er der slet ikke nogle af dem du viser.
  Rigtig god dag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt se dine hvide er planter er nogle andre end min, men jeg har også både hvide geranium og silkepæoner i haven, men det er jo ikke let at vise billeder af alt, for der sker noget hver eneste dag i haven lige nu.

   Slet
 5. Dine hvide blomster ser ud til at trives fint. Vi ser også jævnligt harer på matriklen, de er desværre lidt for interesseret i køkkenhaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Få dage efter dette indlæg, er min hare heller ikke helt så sød længere, for nu er den også blevet lidt for interesseret i køkkenhaven - det er lidt småtræls den vil have sin andel af salaten, og jeg har den også mistænkt for at være den der gnaver i mine kålblade...........

   Slet
 6. Kære Vivi Dit hvide bed ser skønt ud allerede! Sikke vidunderlige planter du har valgt. Hvor hyggeligt med en sød hare. Vi har også et par som bor i et grønt anlæg lige ved siden af hvor vi bor, selvom vi ikke bor i landdistrikt. Hav en vidunderlig weekend. Kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Det er lidt hyggeligt med haren, den bor inde i haven og er ikke bange for os. I går stod jeg kun 2 meter fra den. Den er dog ved at blive lidt for interesseret i køkkenhaven, så det ender vist med, at der ikke bliver ret meget salat til os - den lille bandit - men den er nu sød at se på, når den hopper rundt derude.

   Slet
 7. Flotte harebilleder - men jeg har det nu sådan at "de vilde dyr" skal blive ude på marken og ikke komme ind i haverne - nu må du passe på dine køkkenhaveplanter.... som jeg kan se er i fare :)
  Dit hvide bed er meget flot, det er meget imponerende med både jacobsstigerne og de hvide kongelys. Jeg må vist prøve hvide jacobsstiger også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ved at indstille mig på, at jeg kommer til at dele min have med både harer, fasaner og måske rådyr, sidstnævnte ser vi ofte lige udenfor haven.
   Jeg synes faktisk også, at mit hvide begynder at tage sig godt ud.

   Slet