2. december 2016

Opsætning af drivhus (2)

Det var med stor spænding jeg ventede på fyraften i dag.
Til alt held har jeg tidligt fri om fredagen, så jeg kunne komme hjem og følge opsætningen af drivhuset til middag :-)


3 mand var på opgaven i dag, og skellettet var allerede sat op da jeg kom hjem.


Det er helt vildt at min store drøm er ved at gå i opfyldelse, og spørg lige om der var en der gik rundt med julelys i øjnene hele eftermiddagen ;-)
Jeg er stadig imponeret over, så hurtigt de kan få samlet sådan et hus, men de har selvfølgelig prøvet det mange gange før.


Inden jeg fik set mig om, var de i gang med at sætte glas i.
Hvor er jeg glad for, at vi valgte at lade Jespers Planteskole sætte drivhuset op for os, for jeg er slet ikke i tvivl om, at vi var blevet udfordret godt og grundigt, hvis vi selv var gået i gang.
Det var en skøn fornemmelse, at jeg kunne gå stille og roligt rundt og tage billeder uden at bekymre mig om noget som helst, og for hver time der gik, var der sket en masse :-)


Her set lidt fra oven.


Ved slet ikke hvad jeg skal sige, går bare rundt og stråler som en lille sol.
Kl. 16.15 var huset lukket af og pladsen ryddet op.
Fantastisk !

Der mangler lige at blive lavet et par småting og få sat cresting på taget. Det kommer de og klarer på tirsdag :-)
Næste step bliver at få belægning i huset. Her skal jeg selv på banen, men det bliver da en fornøjelse at lave :-)

32 kommentarer:

 1. Hold op Vivi hvor er det altså flot, der er da ikke noget at sige til at du har har strålet om kap med solen og haft stjerner i øjnene.
  Tillykke med det :o)
  Knus fra Linda

  SvarSlet
 2. Julelys i øjnene - ja det forstår man godt, jeg kan godt forstå, at du glæder til at lave belægningen, når nu du selv kan, men det er nok godt med professionelle til så stort et drivhus.
  Held og lykke med det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth :-)
   Jeg er så glad for, at vi har haft professionelle folk til at sætte drivhuset op :-) Skulle vi selv sætte det op, kunne det vist have givet mig op til flere søvnløse nætter ;-)
   Det er dejlig nemt, når man køber drivhuset hos en forhandler, som selv tager ud og sætter det op. Det kan bestemt anbefales :-)

   Slet
 3. Godaften Vivi.Nu er der virkeligt sket noget med dit drivhus.
  Hvor mange m2 er det ?
  Kan da godt forstå at du har julelys i øjnene.Kan sagtens se det for mig til foråret hvor du har indrettet det og med nysåede blomster.
  Spændende hvad du vælger som belægning.
  Rigtig god aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er helt vildt så hurtigt det gået med opsætningen :-)
   Drivhuset er 21,5 m2, så der er god plads. Der er også en god højde i huset, hvilket føles meget behageligt :-9

   Slet
 4. Hej Vivi. Et stort tillykke og hvor er det en flot model, I har valgt. Jeg kan godt forstå, at du glæder dig, for der er så mange muligheder med sådan et hus og du er jo også ret skrap til det med såning og stiklingeformering. Det bliver spændende at følge dine projekter i det fine nye drivhus. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Det var faktisk H.J. der valgte denne model, men jeg lod mig overtale lige på stedet (det sker ikke så ofte) - turde slet ikke drømme om så flot et drivhus ;-)
   Det vigtigste for mig er trods alt, at det er et drivhus med god plads, men sætter bestemt også stor pris på det visuelle indtryk.
   Det bliver så godt med god plads til småplanterne i foråret. I mit lille hjemmelavede drivhus på kun 6 m2 var det lidt af en kunst at køre omkring et par tusind planter igennem. Planterne stod meget tæt, skulle klares af et par gange og udluftning kunne kun foregå gennem døren. Risikoen for råd og svamp i planterne var stor, men det lykkedes til alt held for mig at få et godt resultat med det i de 2 år det stod på :-)

   Slet
 5. Sol i Vivis øjne på denne solskinsdag, det smukke drivhus overstråler alt i dag, det kan jeg godt forstå. Kæmpe tillykke med at drivhus drømmen endelig er gået i opfyldelse. Jeg er sikker på,at vi vil få en masse dejligt at se af dine kreative evner omkring drivhus indretning i de kommende år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Ulla :-)
   Ja der vil helt sikkert komme mange billeder fra det drivhus fremad rettet.

   Slet
 6. Hvor er det FLOT, kæmpe stort TILLYKKE med det. Det sjove er at jeg fik den tanke, at nu er din have fuldendt, hvis du forstår hvad jeg mener.....
  Jo jeg kan forstå du stråler:-))))

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Drivhuset er i hvert tilfælde et stort delmål på vejen, men der er stadig meget at gøre, før haven er som jeg gerne vil have den.

   Slet
 7. Hvor blev det flot og hvor er der meget at glæde sig til nu :-)
  Ja det er et stort arbejde, at sætte et drivhus op. Jeg husker nok, hvor meget vi døjede, da vores blev sat op og det til trods for, at vores 2 sønner hjalp, den ene er tømmer og den anden ekspert i at læse brugsanvisninger, men det gik og hold op hvor er vi glade for huset.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er virkelig meget at glæde sig til med det hus :-)
   Jeg er så glad for, at vi valgte at få Jespers Planteskole til at sætte det op. Det er en lettelse ikke at stå med den store opgave selv.

   Slet
 8. Superflot! Jeg forestiller mig at du sidder derude med morgenkaffen allerede;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi vil helt sikkert komme til at tilbringe mange timer derude, men morgenkaffe til mig.......... nej tak! Jeg kan ikke fordrage kaffe.

   Slet
 9. Til lykke! Hvor ser det bare dejligt ud!! Jeg handler selv en masse hos Jespers Planteskole, men jeg havde ikke lige tænkt på at de også sætter drivhuse op. Det er rart at vide, for jeg ønsker mig inderligt et glashus :-)
  Jeg glæder mig til at se flere billeder fra jeres skønne, nye hus!
  God weekend!
  Solskinshilsner fra Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde læst et sted, at Jespers Planteskole havde en stor drivhusudstilling. Vi havde på forhånd bestemt os for et Juliana drivhus, og det er det mærke de forhandler. Vi fik en snak med Jesper, da vi var deroppe. Vi syntes, han var meget sympatisk, helt nede på jorden og ikke nogen anmassende sælger, selv om vi ikke købte den dag. Derfor var der ikke nogen tvivl om, at det blev ham vi ønskede at handle med, og jeg kan også godt li´, at det er det samme firma man køber igennem der kommer ud og sætter op.
   Jespers Planteskole er i øvrigt et besøg værd. De har et meget bredt varesortiment.

   Slet
 10. Åh ja, genkender jo sagtens det med julelys i øjnene og fryden, der fylder én! Og det holder ikke op lige med det samme, skal jeg hilse og sige! Stort tillykke med det smukke drivhus - det passer perfekt til jeres have. God arbejdslyst med belægningen, er spændt på at se, hvad du vælger!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du står jo også midt i det med nyt drivhus, man bliver så glad. Jeg husker det også fra vores tidligere have, hvor stort det var at få drivhus dengang. Drivhuset er også det jeg har savnet mest fra vores tidligere have, og nu har jeg heldigvis langt om længe et igen :-)
   Belægningen får lige lov at vente til efter jul, jeg kan simpelthen ikke nå det lige nu. Det er noget jeg vil gå og hygge med, og begynder jeg nu ender det med at blive noget med stress og jag.

   Slet
 11. Hej Vivi,
  Kan godt forstå du havde julelys i øjnene. Hvor bliver det bare dejligt til foråret, når du kan komme i gang med såningen. Glæder mig til at se når du får belægning og alt det andet på plads. Er lidt misundelig på den gode størrelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver så godt, når jeg engang får belægning i huset, for så kommer alt det sjove med indretning og småplanter. Drømmer allerede om alle de timer vi skal tilbringe derude hen over et kalenderår :-)

   Slet
 12. Nææh, tillykke, hvor ser det fint ud

  SvarSlet
 13. Kære Vivi Stort tillykke, det bliver I rigtig glade for. Sikke et flot glas palads. Jeg fik også Pavillon Danmark til at sætte vores op, ellers tror jeg ikke vi havde været færdige den dag i dag. Det bliver spændende at følger din indretning af paladset . Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tina :-)
   Kan godt huske, da du skrev om at du skulle have dit drivhus.
   Jeg tror, det er klogt at vælge sine kampe med omhu, og opsætning af større drivhuse er nok fornuftigt at betale sig fra, når man ikke er håndværker. Jeg tror også, vi kunne have kæmpet en halv sommer, hvis vi selv var gået i gang ;-)

   Slet
 14. Hvor bliver det bare godt:) Og sikke en god størrelse - det er virkelig luksus. Godt valg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt, og kan kun blive bedre, når jeg lige får lagt bunden.
   Huset skulle have en fornuftig størrelse, og det mener jeg det har, men det skal heller ikke være større, for så ender det med, at jeg drukner i prikleopgaver i foråret, for jeg har jo lidt svært ved at styre mig, når det handler om planter ;-)

   Slet
 15. Kæreste Vivi
  Kæmpe stort tillykke med dit helt fantastiske drivhus. Skønt når drømmen endelig går i opfyldelse, og jeg kan godt forstå du går og stråler som en sol ;)
  Jeg glæder mig rigtigt meget til at se hvor godt du får det indrettet, så du kan være klar til så og prikle sæsonen 2017.
  Drivhuset ligger helt perfekt og ser nærmest ud til altid at have stået der ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det er helt fantastisk, ja nærmest uvirkelig, når det man har drømt om gennem flere pludselig går i opfyldelse, men det er ved at bundfælde sig :-)
   Jeg kan godt li´ det du skriver, med at det ser ud til, at huset altid har stået der, så er der jo ramt plet :-) Vi synes også selv, at det ser helt rigtigt ud med drivhuset på det sted.

   Slet
 16. Et stort tillykke med drivhuset.
  Det er stort og flot.

  SvarSlet