1. december 2016

Opsætning af drivhus (1)


Lige siden vi overtog stedet her for omkring 5 år siden, har jeg ønsket mig et drivhus, og endelig oprandt dagen, som jeg har glædet mig til i rigtig, rigtig lang tid :-)

 
I morges kl. 8 trillede denne bil ind på matriklen.
Vi har købt vores drivhus gennem Jespers Planteskole i Holstebro. Vi har valgt den lette løsning i forbindelse med opsætningen af drivhuset, så det er også Jespers Planteskole, der sætter huset op for os.


To effektive unge mænd gik i gang med arbejdet. Allerede inden det blev så lyst, at jeg kunne tage et par billeder havde det rykket godt, så det vil sige inden for en times tid,
Soklen var næsten samlet...... 


........og den lange side og gavlene var lagt ud, klar til at samle.


Der blev gravet huller og sat rør ned, hvor der skal punkt støbes.
Inden jeg fik set mig om, var sektionerne samlet.
De mindre dele som vinduer og døre blev også samlet, men det kunne de heldigvis stå i læ med inde i stalden. Udenfor blæste det ret kraftigt.
Efter 5 timer kunne de ikke komme videre for i dag, men de vender tilbage igen i morgen, hvor blæsten skulle tage noget af.
Det bliver vildt spændende, at komme hjem fra arbejde i morgen og se hvor langt de er nået.
Jeg tror, der står et drivhus i vores have i morgen aften :-)


25 kommentarer:

 1. Jo, jeg gættede rigtigt - du får et kæmpestort tillykke med drivhuset, det ser ud til at kunne rumme en del. Jeg glæder mig på dine vegne og hvor er det dejligt at de gæve unge mænd får samlet det lynhurtigt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er et pænt stort drivhus, der skal jo være plads til både planter og siddepladser :-)
   Det er en fornøjelse at følge opsætningen.

   Slet
 2. En to tre! Hold nu op det går stærkt - det er da et andet tempo, end det vi har arbejdet med ;-) Jeg håber, vinden lægger sig, og huset står fixt og færdigt i morgen, når du kommer hjem - det bliver jo lige som juleaften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du vidste hvor mange gange jeg har gået og sagt, at det er bedre end juleaften det her ;-)
   Ja det går stærkt! Så hurtigt kunne vi ikke selv klare det. Da vi satte drivhus op i vores tidligere have, brugte vi flere dage om det, selv om huset næsten kun fyldte det halve, men vi havde jo heller ikke prøvet det før ;-)
   Jeg har fri til middag om fredagen, så færdig er det ikke, når jeg kommer hjem, men de er sikkert nået et pænt stykke vej.
   Når huset er sat op, er det jo mig der skal til at arbejde, for der skal naturligvis også belægning i noget af huset, men jeg er ikke blevet helt enig med mig selv om, hvilke fliser/sten jeg skal vælge.

   Slet
 3. Tillykke med det - og endda et stort et af slagsen, det bliver dejligt, du forstår at udnytte det. Det ser ud til at blive tøjret solidt, det er også nødvendigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Ja det er vigtigt, at huset står godt fast.

   Slet
 4. Hold op det er godt nok et par friske gutter der er med der til opgaven. Hvor bliver det altså spændende at se om de er færdige når du kommer hjem fredag.
  Tillykke med jeres nye drivhus.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja der blev arbejdet igennem, og det blev der også i dag :-)

   Slet
 5. Tillykke med drivhuset...selv om det ikke er helt færdig endnu, men nu er det tæt på. Dejligt at kunne betale sig fra det og få sådan et par friske fyre til at sætte det op. Håber det går godt med kransesalget.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Langt det meste arbejde i haven laver jeg selv, men engang i mellem skal man vælge sine kampe med omhu, og i dette tilfælde valgte vi at betale os fra arbejdet, og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Det ville have taget rigtig, rigtig lang tid for os at sætte det hus op, og samtidig slipper jeg for spekulationerne over de ting der sikkert ville have drillet undervejs.

   Slet
 6. Tillykke med drivhuset, det bliver godt. Jeg har stor respekt for at i har valgt at få det leveret og sat op, jeg syntes altid vi kommer til at tænke, at vi lige kan få lidt mere for pengene hvis vi selv gør det meste, og så glemmer vi at vi altså ikke kan nå at gøre alting selv. Jeg stemmer for tegl som gulvbelægning :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg vil sandelig også gerne have mine penge til at strække så langt som muligt, men i dette tilfælde vil jeg ikke et sekund fortryde, at vi har betalt for at få arbejdet udført af fagfolk.
   Belægningen der imod skal jeg nok selv klare. Tegl er rigtig flot som gulv, men nu må jeg lige se hvad økonomien rækker til.

   Slet
 7. Hold op, hvor bliver det godt. Det er bare så dejligt med et stort drivhus, både til planter og mennesker. Glæder mig til at se hvordan det kommer til at se ud. Med hensyn til belægning, har vi valgt at have fliser i hele huset og er fint tilfreds med det, men jeg kender flere, der er glade for også at have muligheden for at plante direkte i jorden, vist et spørgsmål om hvad man synes bedst om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det skal nok blive godt, når det bliver helt færdigt :-)
   I vores hus skal der både være belægning og bar jord, da jeg er stor tilhænger af at dyrke direkte i jorden.

   Slet
 8. Kære Vivi, kæmpe tillykke med det lille "Orangeri", det er bedre end juleaften, i hvert fald for et havemenneske. Nogen gange skal man lade andre om arbejdet, ellers kommer vi aldrig i "mål" Tror du og jeg kender denne del af projektet, hvor haven er en enorm opgave, men hvor resultatet ses tydeligt hver sæson. Min helt personlige smag er at tegl er det smukkeste i drivhuset (selvom jeg i øvrigt har betonfliser selv) God dag derude.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Det er meget bedre end juleaften, selv om det også er hyggeligt. Der er ikke mange opgaver i haven, vi har betalt os fra, men i dette tilfælde var det helt klart det bedste for os :-)
   Tegl er superflot og bestemt med i mine overvejelser, men det afhænger også af økonomi, så nu må jeg lige have undersøgt priser på forskellige løsninger.

   Slet
 9. Uhhh hvor bliver det spændende i dag:-))))

  SvarSlet
 10. Hej Vivi.Dejligt at du nu kan se frem til et flot stort orangeri.
  Glæder mig da også til at se det færdigt.
  Og rigtig godt at i har gode folk til at sætte det op.
  Og så kan du ondrette derinde inden jul.
  Stort tillykke med det Og rigtig god weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg glæder mig også til, at det bliver helt færdig. Der kommer lige til at gå lidt tid, før huset kan indrettes, for jeg skal først have lavet belægning, og mørket falder på så tidligt, at jeg ikke kan nå at lave noget, når jeg kommer hjem fra arbejde, men efter nytår bliver dagene igen lysere og jeg får mere tid at gøre med i weekenderne.

   Slet
 11. Tillykke med drivhuset, det havde jeg gættet. Fornuftigt at betale sig fra opsætning, man skal vælge sine kampe... Glæder mig til at se mange flere billeder at det skønne hus i din fremtidige have historie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Det drivhus vil garanteret komme til at figurere på en hel del billeder fremover ;-)

   Slet
 12. Tillykke med det fine drivhus! Glæder mig til at følge alt det spændende, du garanteret får til at ske derinde :) God ide at lade andre om arbejdet med opsætning - jeg turde ikke give mig i kast med det, men jeg har også utroligt mange tommelfingre :)

  SvarSlet