18. juli 2015

Indkørslen


Indkørslen er det første der møder både os selv og vores gæster, derfor synes jeg, det er vigtigt den ser indbydende ud.


De 4 whiskytønder er altid pyntet med blomster eller andet grønt.


Selvom der ikke er et større blomsterflor i dem lige nu, synes jeg, de tager sig godt ud, med de grønne, gule og grå blade.


I bunden har jeg sølvblad og lobelia, det er planter jeg har købt.
Resten af planterne har jeg selv sået.


Irlandsklokke.
Den er rigtig fin, selvom den ikke får farvestrålende blomster.


Sommerasters.
De begynder så småt at åbne sig.

 
Kæmpe verbena svæver over de andre blomster med deres fine små lilla blomster.
Jeg har en stor svaghed for de høje lette kæmpe verbena. Skønt de er nemme at lave, og der kommer mange planter ud af en pose frø :-)


I modsatte side af tønderne er der et bed.
 
 
I bunden er der plantet krybende ene, brogetbladet benved, hosta og hasselurt. Det ser ikke ud af så meget endnu, men hasselurtene breder sig lystigt, så der går sikkert ikke mange år, før bunden er helt grøn og tæt af planter.


Som overstandere har jeg 3 tibetanske kirsebær.
De 2 træer der står mest i læ, vokser vældig fint (alle blev plantet sidste forår). Træet der står længst ude mod vejen er hårdere ramt af vestenvinden, og trives ikke helt så godt, men jeg håber den tager ordentlig fat alligevel om end lidt senere.
 

Tibetanske kirsebær har de mest fantastiske stammer, og selv på mine helt unge træer er barken ved at træde i karakter, de lyser virkelig op, og kan kun blive smukkere som årene går.

10 kommentarer:

 1. Det ser da virkelig indbydende ud! Jeg elsker irlandsklokke, den har en speciel duft - og de ser fine ud i dine tønder sammen med de andre lækkerier, Stammen på dine T. Kirsebær er helt forrygende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Jeg har ikke duftet til irlandsklokke, men måske skulle jeg gå ud og stikke næsen i dem.
   Stammerne er utroligt smukke på Tibetanske kirsebær, og det er derfor de er valgt, for blomstringen er ikke noget særligt. Det er godt med nogle flotte stammer specielt i vintertiden. hvor der ikke er så meget andet spændende.

   Slet
 2. Det ser godt og harmonisk ud, og dejlige billeder af haven den anden dag, hvor man virkelig kan se de linjerne med hækkene, som vokser godt:-) her er det som om at de visse steder forbliver at være små, men det er nu heller ikke bøg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Hækkene vokser pænt de fleste steder, men jeg har bestemt også områder, hvor det ikke gror helt så godt, og hvor der er en del højdeforskel, men det ser ud til, at de fleste har lavet nye skud også i toppen.

   Slet
 3. Hvor ser det bare godt ud med en velholdt indkørsel med perlesten, og tønderne giver altså noget ekstra til indkørslen.

  Jeg er ikke selv god nok til at kunne holde min indkørsel så flot, så jeg har fået den lavet med belægningssten i stedet, og så kan en tur med ukrudtsbrænderen en gang i mellem klare vedligeholdelsen. De gange jeg har forsøgt mig med krukker og lignende ved indkørslen har jeg glemt at vande dem og så bliver de hurtigt triste at kigge på.

  SvarSlet
 4. Du har da opnået dit formål med at danne en indbydende indkørsel oven i købet på en håndterlig måde. Kirsebærtræerne er en god idé, idet de pynter året rundt, og tønderne kan skifte udseende alt efter årstiden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har hele tiden været meningen, at indkørslen skulle anlægges, så det blev pænt, men ikke blev krævede ret meget pasning på sigt. Nu venter jeg bare på, at bedet lukker til med planter, så det kommer til at se grønt ud i bunden det meste af året.
   Jeg er allerede meget glad for, at jeg har valgt de tibetanske kirsebær, for allerede nu begynder stammerne at blive flotte, og det kan kun blive bedre jo kraftigere de bliver. Tønderne skifter udseende 3-4 gange om året. Hornvioler eller stedmoderplanter om foråret, sommerblomster hen over sommeren, og måske noget lyng i efteråret, hvis sommerblomsterne trænger til udskiftning, og om vinteren er der fyr og evt. lidt gran i.

   Slet
 5. Kære Vivi Sikke en vidunderlig indkørsel, hvor ser dine tønder bare skønne ud. kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja beplantningen i tønderne lyser godt op og sætter lidt kulør på :-)

   Slet