4. april 2011

Springvand og UV filter


Da jeg kom hjem fra arbejde i dag, gik H.J. ude i haven, og var ved at koble pumper, springvand og UV filter til ude ved havebassinet. Det så rigtig hyggeligt ud, og solen sendte sine stråler lige ned i haven til os :-)


Vi har en pumpe, der henter vandet op til vores rislevand i stendiget. Der ud over har vi springvandet, som vi syntes, er vældigt hyggeligt.


For at holde vandet i bassinet klart, har vi vores UV filter. Det lys der er i den, dræber de alger, der ellers kan gøre, at vandet bliver grønt og uklart.
Jeg kan godt li, når vi kan se fiskene svømme rundt nede i vandet.
  

7 kommentarer:

 1. Hvor er det skønt med vand i haven, jeg må se at få arrangeret lidt vand i vores have, det er en absolut mangel. Det er da også en helt pæn størrelse dam I har, 10kvm eller mere.
  Henrik

  SvarSlet
 2. Bardzo lubię oczka wodne i uwielbiam szum wody. Twoje oczko jest w świetnym miejscu. Siedząc np. przy stole widzisz go, słyszysz a może i poczujesz droniutkie krople wody z fontanny.Pozdrawiam

  SvarSlet
 3. Hvor er det skønt med vand i haven.. det gi'r et dejligt miljø.

  SvarSlet
 4. Hej Vivik, hvor er det altså blevet flot. Man ser rigtigt at jeres store arbejde forleden var det hele værd.

  Hilsen Ulla

  SvarSlet
 5. Der er nu noget magisk over vand i haven. Og når man så kan styre det lidt og holde algerne på afstand, er det vel også en tilfredsstillelse at se man ikke har knoklet forgæves..
  Flot bassin!

  SvarSlet
 6. Henrik, det er rigtig dejligt med vand i haven, og det fremmer også fugle- og dyrelivet.

  Ved ikke lige hvor mange m2 vores bassin er, men pænt stort i en parcelhushave.

  SvarSlet
 7. Giga, det er meget bevidst, at vi har lavet vores bassin, så vi kan nyde den fra terrassen :-)

  Anette, havde ellers læst et sted, at et bassin der ikke er alt for lille, og hvor vandplanterne fylder ca. 2/3 dele af overfladen, skulle kunne holde sig selv rent, men det kan jeg ikke få til at ballancere, derfor UV-filter - gider ikke grønt vand.

  Selvom vandet ser rent ud, kan der godt komme nogle "algeting", som er på bunden og rækker op mod lyset. Dem kan jeg heldigvis også fjerne, ved at komme et lille drys i af noget ufarligt pulver, jeg har købt på planteskolen for nogle år siden.

  SvarSlet