25. april 2011

Stemningsbilleder 2. påskedag.

Et kig ind over noget af forhaven.


Jeg kan ikke lade være med at beundre magnoliens blomster, det er så kort det står på, og endnu kortere med den varme vi har lige nu.
Apricot beauty, stenen er en fin nabo til tulipaner i den farve.


Endnu en påskelilje er sprunget ud.


Prøv lige at se de fine klokkeformede blomster R. orbiculare har.


Vi får af og til besøg af vipstjerten ved havebassinet.


Forårs vortemælk. Det er en af de planter jeg holder rigtig meget af. Den har da en fantastisk farve.


Blodblommen, der stod som et lille skud ude i forhaven, da vi overtog huset. Det begynder at blive et lille træ nu, og jeg nyder hvert forår de skønne lyserøde blomster.
Nogle af mine For glem mig ej. Billedet er ikke taget i det bedste lys, men det kommer med alligevel.Lys lilla lyngfloks, den er ikke så stor endnu, men den skal nok komme til at brede sig. De andre lyngfloks jeg har, danner fine tæpper, som dækker helt for jorden.Agave som blev hentet hjem fra vinteropbevaringen i går.

11 kommentarer:

 1. Dejlige stemningsbilleder :-)

  Når jeg ser alle de skønne magnolier, der blomstrer så vidunderligt i øjeblikket, bliver jeg næsten lidt misundelig. De er så fantastisk smukke. Jeg vil også have sådan en i min have en dag (jeg tjekkede derfor lige prisen, da jeg var i plantecentret - det bliver nok ikke i år - desværre).

  SvarSlet
 2. Signe de er smukke, men de tidlige magnolier blomstrer desværre ofte så kort.

  Jeg kan se at du har en forholdsvis lille grund. Mine overvejelser ville gå på, om pladsen ikke skulle gives til træer/buske der har en større prydværdi gennem en længere periode.

  Jeg vil anbefale dig at se nærmere på en Magnolie sieboldii/Åkandemagnolie. Hos den er blomstringen godt nok noget mere spredt, men også noget længere (maj-aug.). Hvis der skal en magnolie i din have.

  Skulle jeg på et tidspunkt komme til at overveje en magnolie mere, ville det nok blive den. Det er på grund af manglende plads jeg ikke har flere magnolier. De er nemlig ikke så spændende udenfor blomstringssæsonen. Jeg har det på samme måde med de japanske kirsebærtræer - smukke når de blomstrer, men småkedelige resten af året, har derfor kun en med søjleform.

  SvarSlet
 3. Takk for hagevandringen! Det har nok kommet litt lenger hos deg, men nå gleder jeg meg for hver dag i hagen:)

  SvarSlet
 4. Hvor ser der altså dejligt ud i din have, Vivik, det har godt nok været nogle skønne påskedage lige hvad vi har ventet på i den lange vinter:o)

  SvarSlet
 5. Dejlige stemningsbilleder. Det ser rigtig flot ud i din have - og ja, magnoliens blomster er fantastiske!!!

  SvarSlet
 6. Tak fordi du tog os med rundt i Jeres dejlige have Vivik. Jeg nyder at se haven den er bare blevet så flot. Når jeg kigger tilbage på hvordan den så ud da du begyndte så må jeg nok sige at du er kommet meget langt og det er blevet rigtig rigtig flot.

  SvarSlet
 7. Ja det er fine billeder fra en flot have, det ser så fint ud det hele.
  Magnoliaen blomstrer også hos mig, men du har ret det er ikke så længe.
  Jeg var heldig at købe en sieboldi i Bilka for nogle år siden, den var på tilbud fordi de lukkede ned for vinteren. Den er stor og flot, den er stor og flot og har masser af knopper. Den kan varmt anbefales, bedst som man tror den er færdig med at blomstre, kommer der nye.

  SvarSlet
 8. Jeg er grøn af misundelse, ingen spor af skvalderkål. Det ser godt ud må jeg sige.

  SvarSlet
 9. Jeg er også en af dem der beundrer magnoliaen i øjeblikket. Vi har en, den er ca. 20 cm høj og har tre små bladskud .... det varer lidt inden den når den højde :o)
  Blodblomme har jeg aldrig hørt om før, den ser spændende ud og sikke nogle smukke blomster .... måske det bliver aktuelt til en ny have engang med tiden ;o)

  SvarSlet
 10. For en nydelig hage!! Blir veldig imponert! :D

  SvarSlet
 11. Tak for alle kommentarerne.

  Lisbeth hvor var du heldig at finde sådan en skøn magnolie på tilbud :-)

  Jane, blodblommen er mest et prydtræ.

  SvarSlet