7. april 2011

Prikle, prikle, prikle.........


Der var en del sus i haven i dag, men så er det godt vi har drivhuset. Jeg syntes ikke rigtigt, det blæsende vejr appelerede til, at gøre rent ude i haven, selvom jeg stadig mangler at komme igennem et par bede.

Nogle bakker med nye planter kom med ned i drivhuset, hvor de blev priklet om. Det er meget hyggeligt, at stå midt i haven, men alligevel stå i læ inde i et lunt glashus og høre vindens susen.


Fik priklet tallerkensmækker, nogle lathyrus, peberfrugter og de sidste sølvblad om i dag.

Der står stadig nogle planter i vindueskarmen, som skal prikles om, men det tynder ud i dem nu. Her de sidste par dage, har jeg været i gang med at så de sidste frø, jeg vil sætte til forspirring, så inden længe bliver der igen normale tilstande i mine vindueskarme. Derimod begynder planterne at fylde godt op i drivhuset.

5 kommentarer:

 1. Det er så hyggeligt at arbejde med småplanter. Jeg var ellers ved at tro, mine Lathyrus havde haft det for godt, for de er meget lange, tænker jeg. Men så fik jeg jo lige set dine - og de ligner mine til forveksling, så nu er jeg ganske rolig igen. Hvilke sorter har du sået?

  SvarSlet
 2. Ja vi blir alldri helt arbeidsledige vi plante og hagegale.
  God helg Marit.

  SvarSlet
 3. Mine små står i kø for at blive priklet om, men jeg har lidt mange projekter lige nu, mere om det på min blog senere. Hvorfor er det ofte sådan? Det er godt vi har sommeren når det hektiske forår er forbi. God arbejdslyst
  Henrik

  SvarSlet
 4. Hej Vivik
  Dejligt at se, at jeg ikke er den eneste, der knokler med at prikle om i disse dage. Det er et stort arbejde og efter et par timer forleden ude i kulden, måtte jeg et par gange minde mig selv om, at det er al besværet værd. Det er første år, at jeg har sået så meget fra frø, så jeg var ikke helt forberedt på, hvor meget det egentlig kræver at passe sådan nogle småspirer. Men jeg nyder alle mine små planter og har svært ved at kassere alle dem, jeg ikke kan få plads til. De tiloversblevne har jeg sat rundt omkring i bedene og tænker, at de så trods alt har fået en lille chance. I løbet af mit prikleri måtte jeg også flere gange spontant udbryde åhhh...nej...når en stængel bukkede under for den voldsomme oplevelse, det var at blive rykket om med rode. Foreløbig er det klokkeranker, stolt kavaler og Frøkenhat Envy, der har fået deres helt egen lille potte. I morgen kaster jeg mig ud i anden omgang - inde i drivhuset - hvis det stadig blæser.
  Rigtig god weekend og havelyst til dig herfra
  Dorthe Christina

  SvarSlet
 5. Marie-Louise, Jeg har sået Lathyrus odoratus ´Royal lavender´, og L. odoratus ´Painted lady´, der ud over har jeg sået en pose blandede lathyrusfrø, som var med bladet Isabellas.

  Marit og Henrik, der vil altid være meget at se til i haven, og ind imellem er det svært at nå alt det man gerne vil, sådan skal det være.

  Dorthe Christina, ja, det er et større arbejde at prikle om, især de meget små planter. Ind imellem kan jeg da også tænke på, hvad det egentlig er jeg har gang i, men jeg vil jo gerne have planterne.

  SvarSlet