4. april 2011

Geranium `Ballerina´

Sidste forår kom jeg i tanke om, at jeg gerne ville have nogle  Geranium ´Ballerina` i mit rosenbed i forhaven. En tur på planteskolen gjorde dog, at nærrigheden kom over mig. En enkelt lille plante kostede over 40 kr, og jeg skulle bruge 12-15 stk.

Nede på arbejde, havde jeg valgt at plante en hel del  G. ´Ballerina´ året før, og de var blevet pænt store, så mig ind til chefen for at høre om jeg måtte "låne" et par planter. Hvis jeg tog to planter med hjem, ville jeg lave nogle nye planter, tage dem jeg skulle bruge, og resten ville så komme tilbage på kirkegården, hvor jeg sagtens kunne bruge flere G. ´Ballerina´.

En times arbejde med at dele og potte op, og de to planter blev til 100 nye små planter :-)  Alle med undtagelse af et par stykker blev til noget. Allerede mens de stod i potterne sidste år, begyndte en del af dem at blomstre.Jeg var noget spændt på, om mine små nye planter havde overlevet vinteren ude i bedene, for sidste år da de blev plantet ud, var de ret små.

Langt de fleste har klaret sig, både her hjemme og nede på arbejde. Ikke alle er vokset lige godt, men de er der, så YES..........

Glæder mig til at de kommer i blomst. Jeg syntes, det er en særdeles yndig lille Geranium, og så har den en lang blomstringsperiode.

7 kommentarer:

 1. Du er heldig at have adgang til materiale at formere af og til fordel for både dig og kirkegården: ) Jeg vil langt hellere formere ved stiklinger eller deling frem for at så stauder, jeg synes det tager for lang tid at få gang i frøsåede og med stiklinger sikrer man genetisk ægthed!
  Altså Geranium Cin. Ballerina er bare så dejlig, det bliver flot med så mange planter:0)

  SvarSlet
 2. Geranium er et hit og jeg vil give Lisbeth ret i, at det er så meget bedre at stiklingsformere eller dele stauder. Oven i købet har dine geranier nu en historie og det er bestemt også et hit.

  Bedste forårshilsner
  Birgitte/ Landliggeren

  SvarSlet
 3. Jak ktoś ma cierpliwość i wiedzę, to ma efekty - śliczne kwiatki. Pozdrawiam

  SvarSlet
 4. Det er helt rigtigt, som Lisbeth skriver, at man er sikker på hvad man får, når man laver stiklinge.

  Som i begge er inde på, så er jeg også mest til stiklingeformering/deling. For det meste kan man få en masse planter på kort tid.

  Har bl.a. lavet andre Geranium, hasselurt og bjergte med stiklinge.

  SvarSlet
 5. Desværre er det ikke altid lige nemt med Ballerina. Jeg har haft den i nogen år, altid den første af geranierne, som blomstrede, så smuk er den. Desværre døde den først anskaffede, men der var heldigvis en aflægger, så langt så godt, i vinter døde den også :-( Så nu har eg ingen Ballerina mere, øv,

  SvarSlet
 6. Først efter at jeg fik plantet ´Ballerina´på kirkegården, har jeg hørt, at det faktisk ikke er alle steder de vil gro.

  Til alt held vil de godt gro der, og noget tyder på, at de også godt vil bo i min have - i hvert tilfælde intil videre ;-)

  SvarSlet
 7. Jeg forsøgte mig i weekenden med at dele en Ballerina, men syntes at det var helt umuligt, ved ikke om den ikke var blevet stor nok men dens rod var mere bare én knude. Jeg har tidligere delt Rozanne, som bare smutter fra hinanden og er super nem at have med at gøre. Ville være så fedt hvis du havde en video af hvordan du delte Ballerina eller kunne sætte flere ord på hvordan du bar dig ad😊

  SvarSlet