26. april 2011

Dagens tur i haven.

Hverdagen er begyndt igen, så alt havearbejde foregår efter fyraften, hvilket betyder, at det er begrænset, hvad jeg kan nå.


Drivhus og krukker skal vandes, det er faktisk ret tidskrævende. Vanderen blev også sat på ude i haven, for det er tørt, tørt, tørt herude på min sandede jord. Primulaerne som jeg fik i påsken ser sølle ud, hvis de ikke tilføres vand, hver eller hver anden dag.


Endelig fik jeg taget mig sammen til at så skoleagurker og meloner.
Jeg havde sået nogle tagetes ´vanilia´, med frø af egen avl, men de har haft en meget ringe spirreevne. De få, der kom op af jorden, er blevet priklet om.
Ude i et af mine bede, var der nogle planter, som havde sået sig selv, og stod ret tæt. Det må være stolte kavalerer, så de blev varsomt taget op af jorden og pottet op, så må jeg se hvordan de arter sig.

Ellers har der været vores daglige tur rundt i haven, og der bliver ved med at ske noget.


Min orange nellikerod er sprunget ud.


En del rhododendroner er godt på vej. I dette bed har jeg også en hvid R. rosebud. Tvivler på den får blomster i år, for frosten har været virkelig hård ved den, men den lever trods alt. Lidt ærgerligt, hvis den ikke får blomster, da jeg elsker dens hvide roselignende blomster.


Denne acer som jeg købte sidste år, har også foldet sine blade ud.
En lille rødstjært (hun) havde forvildet sig ind i drivhuset. Det er en rigtig flot lille fugl, men hvor var den bange den lille stakkel, men den fandt hurtigt vej ud i friheden igen :-)Engblommerne i havebassinet står med sine fine gule blomster (de er svære at tage billeder af, da den gule farve vil give genskær). 


10 kommentarer:

 1. Hvor var det godt den lille fine fugl kom ud i friheden. Det er helt fantastisk som der er grøde i alt i haven og smukt det er det.

  De er så flotte de røde acer, vi har en opstammet der først er begyndt at vise sine nye blade. Det skyldes at den står køligt og vist også lidt i træk, men den plejer at være så flot.

  Ja det kan være svært at få alle 24 timer til at række i øjeblikket :)

  SvarSlet
 2. Ja det er litt av en jobb og vanne alt det og det er vel tørt hos dere også.
  Fin men redd pip da.
  Ha en fin kveld Marit.

  SvarSlet
 3. Ale piękny ptaszek, mam nadzieję, że znalazł wyjście :)
  Pozdrawiam.

  SvarSlet
 4. Dejlige billeder. Hvor er den fin den stakkels lille fugl :-)
  Og sikke en imponerende plante-børnehave, du har fået dig i drivhuset. Jeg har desvrre ikke plads til helt så meget i mine vindueskarme :-)

  SvarSlet
 5. Hvor var det godt at rødstjærten kom ud i friheden igen, sådan en tror jeg aldrig jeg har set i min have...
  Og der er sandelig nok at se til derude, men herligt at følge hvor hurtigt det vokser.

  SvarSlet
 6. Kom lige til at tænke på en lille blåmejse som fløj ind i mit drivhus sidste år. Desværre var den ikke så heldig som din rødstjært, for ikke nok med at den for vild i et glashus men den endte sine dage ved at drukne i min vandkande.... suuuk... for en dårlig dag for den lille fugl... - og hvor blev jeg forskrækket da jeg fandt den!! c".)

  SvarSlet
 7. Sjovt nok havde jeg også en lille blåmejse i drivhuset her til morgen...fik et chock, da den susede lige henover mit hovede og ud i friheden ;-) Skønne fotos og sikke en dejlig have du har! Vil huske at følge med her hos dig ;-) Kh Fru Krull

  SvarSlet
 8. Det ser bare så lækkert ud, det hele. Jeg er imponeret af dine fugle-fotos, bruger du tele-linse? Eller har du listet dig så tæt på som muligt ;-) Der er travlt i haven nu - jeg må hellere ud og luge videre i en tilsyneladende endeløs kamp mod mælkebøtter og skvalderkål!!!

  SvarSlet
 9. Vivik jeg kan ikke nå at følge med hos dig - du er så flittig både i haven og med indlæggene her:0) Der er virkelig noget at se til nu, med udluftning i drivhuset, vanding o.s.v. Tagetes Vanilla er en F1 sort og egner sig derfor ikke til selv at så, de få planter du har fået kan falde ud som "gule forpjuskede støvekoste" o.l.
  Det ser forrygende ud i din have:))

  SvarSlet
 10. Annette, kan godt forstå du har svært ved at få døgnets 24 timer til at slå til lige nu.

  Det samme gør sig gældende her. Det er også grunden til, at jeg først får kommenteret på alle kommentarerne her flere dage efter de er skrevet.

  Det er lidt synd for fuglene,a t de forvilder sig ind i drivhusene, håber de fleste slipper ud med livet i behold.

  Tante Tulle, min mand siger der er brugt telelinse 70-300 til billederne af fuglen. Det er som oftest ham der tager nærbillederne, og mig der tager oversigtsbillederne.

  Lisbeth, tusind tak for din forklaring. Jeg har ikke så meget styr på det med frø, men ved dog godt der er noget der hedder F1 frø (kan bare ikke huske , hvad jeg har hørt om dem). Det må jeg hellere læse noget mere om ;-) Godt at vide, at der er en god grund til, at de ikke har spirret :-)

  SvarSlet