30. april 2011

Vertikalskæring

For en månedstid siden fik vores græsplæne en tur med mosriven, da den ikke så for pæn ud efter vinteren.
Nu er der god vækst i plænen, og det var ved at være tid til at give den en tur med vertikalskæreren. Den tur fik den i dag. Først en tur på langs, derefter en tur på tværs. Det giver en masse dejlig luft til græssets rødder, generer ukrudtets rødder, og fjerner den sidste rest af mos :-) 


En tur med riven, gav 4 store affaldssække med græs og mos. Til sidst var jeg en tur rundt med græsfrø, for at efterså de steder, hvor der var blevet nogle bare pletter.
Nu er havevanderen sat i gang, så med vand og den varme vi har nu, kan det ikke vare længe,  inden vi har en rigtig flot grøn GRÆSPLÆNE.

3 kommentarer:

 1. Hold da op den græsplæne bliver garanteret superlækker at gå på med bare tæer. Det må da også have været et stort arbejde. Hvis du har lyst til mere plænepleje så bare sig til. Du er så meget velkommen.
  Tænkte for øvrigt på, du må da have en masse erfaring med efeu som bunddække fra dit arbejde på kirkegården. Har et bed med kejserbuske efeubuske og troldhassel hvor der er efeu som bunddække. Drømmer om at sætte stauder såsom solhat, høstanemoner og lignende rundt omkring i efeuen. Tror du de kan gro der eller er efeuen en sikker vinder der kvæler alt. Har ikke lyst til at smide pengene lige ud af vinduet.
  Håber det er noget du har erfaring med. På forhånd tak. God weekend hilsen Vibe

  SvarSlet
 2. Vibe, vi har heldigvis meget lidt efeu, på den kirkegård hvor jeg er ansat. Det er en smuk plante, men er man ikke over den med saksen hele tiden, er den over alt i løbet af kort tid, inde i alle hækkene osv. Det er grunden til, at mine kollegaer og jeg ikke ønsker at have den plante på eksempelvis tomme gravsteder. Jeg ville ikke plante stauder imellem efeu, kun buske og træer.
  Det er i det hele taget altid vigtigt, at tænke over, at få planter der er nogenlunde lige aggresive plantet sammen, hvis man ikke har oceaner af tid, til at gå og holde tingene adskilt.

  Ang. græspleje, vores plæne er ikke særlig stor, tror max. jeg brugte 1½ time på vertikalskæring, rivning og eftersåning, så det syntes jeg ikke er så slemt.
  Når det er sagt, så er græsplæner faktisk noget af det mest pasningskrævende i en have i løbet af en sæson, da den skal klippes 2-3 gange om ugen, hvis den skal holdes som prydplæne.

  SvarSlet
 3. Mange tak for dine gode råd, det er rart at have nogen at trække på så jeg ikke først skal til at lave alle nybegynder fejlene selv. Havde selv lidt mistanke til efeu men den er så god til hurtigt at dække et område.
  Skønne 1 maj billeder du har lagt på. Det ser godt ud.

  SvarSlet