21. april 2011

Nu "eksploderer" det hele.

Den gule hundetand har foldet sine blomster ud, og den søde hjerteblomst har også fået farve.

Det er helt vildt, så hurtigt det går med planterne lige nu, det er nærmest som om, der sker en eksplosion i haven, med blade og blomster. Det er jo lige før, at der kan udgives en hel billedbog hver dag med nye blomster og blade, der har foldet sig ud. 

Bispehuen er så yndig og elegant her om foråret, hvor den står med sine fine små blomster.

Bispehuens blomster.

Billederne er taget omkring middagstid i dag, men allerede i aften eller senest i morgen, er der igen sket synlige forandringer derude. Det er helt fantastisk!!!  

Acer griseum har foldet sine blade ud. Træet blev plantet sidste forår, så det bliver spændende at følge den i år.

Jeg elsker min have og mine blomster :-)

Det er gået stærk med denne trillium. Bladene kom frem for få dage siden, og i dag kan man allerede begynde og ane blomstens farve.


Broget naur/Acer campestre ´Carnival´ blev også først plantet i haven sidste forår. Jeg syntes den har nogle skønne blade, og dem vil jeg dagligt gå og glæde mig over.


For glem mig ej, har lige startet sin blomstring. Jeg er vild med de små lyseblå blomster, og forventer at der inden længe er mange lyseblå områder i haven.
Planten selvsår sig lystigt rundt omkring, og det får den lov til. Planterne er lette at flytte eller fjerne, så jeg opfatter dem ikke som en belastning, selvom de dukker op alle vegne.

For nogle dage siden viste jeg et billede af den vårfladbælg/Lathyrus vernus jeg har i forhaven. I baghaven har jeg denne L. vernus ´Roseus´ hvor blomsterne har en mere lyserød farve.Gemserod, en meget almindelig plante, som jeg godt kan li, men af en eller anden grund, har den aldrig været vild med at bo her. Jeg drømmer om store tætte planter med en masse blomster, men det bliver sjældent til mere end lidt små pjatteri, som i kan se på billedet.


I have bassinet sker der også noget , denne engkabbeleje har nu synlige knopper, og vi glæder os hvert år til de farverige gule blomster. I år var den endda blevet så stor, at jeg delte den, da vi rengjorde bassinet, så den nu står flere steder på det lave vand.


Åkandernes blade er kommet ovenvande.


Vinen nede i drivhuset begynder også at røre på sig. Den blev plantet i juli måned 2009.  Den har ikke haft druer endnu, men håber, at vi får nogen i år.

7 kommentarer:

 1. Nøj, hvor er det også langt fremme hos dig! Selvom det også går stærkt her er der kun blomst i påskeliljer, scilla og anemoner. Jeg kender det der med at elske sin have og sine blomster:o)

  SvarSlet
 2. Hov er bispehuen så langt fremme, så må jeg vist se at få klippet de visne af....men hov, din bispehue har jo en hel "forkert" farve... skal de ikke være gule... det er mine da, hi hi

  SvarSlet
 3. Ih, hvor jeg elsker at læse din "billedbog" :)

  Ja, der er rigtigt gang i den derude i haverne. I morgen skal jeg i haven HELE dagen, så det bliver skønt. Man kan jo slet ikke få nok af at se det hele gro.

  SvarSlet
 4. Gemserod der kan jeg være med. Jeg har store blokke flere steder i staudebedet med dem. Har nu også delt dem og sat dem andre steder i haven. De er dog ikke i blomst endnu.
  Bispehuen blomstrer lystigt her, også jeg har de gule, men har lige anskaffet mit lilla og lyserøde. De er dog ikke nået så langt op, at de er til at fotografer.

  SvarSlet
 5. Hej Vivik.
  Ja det er bare med at være hjemme og nyde de skønne blomster-eksplotioner.....Din glæde for haven, kan du ikke skjule for nogen :-)
  Forsat god påske.
  Kh Lone

  SvarSlet
 6. Ja nå eksploderer det virkelig i hagen hos deg - herlig! Kos deg med hagesyslene og fortsatt god påske.

  SvarSlet
 7. Tak for kommentarerne. Måske skulle jeg kikke lidt nærmere på andre bispehuer, end den ene slags jeg har.

  God påske til jer alle.

  SvarSlet