19. april 2011

Ukrudt, kobjælder m.m.

I går stod den på ukrudtbekæmpelse, men afbrudt af en masse andre ikke haverelaterede ting. Mangler stadig at komme igennem et enkelt bed, inden jeg kan sige, at haven er forårsklargjort, men det når jeg nok.

Hjørnet omkring vores runde siddeplads er nu rengjort og forårsklar.

Jeg får dog ikke ikke lov til at hvile på laurbærene ret længe, for de uønskede grønne vækster begynder allerede at titte frem igen, i de fleste af de bede jeg har været igennem. 

Nu springer de gule primula også ud.

Det værste er dog, at jeg har fundet skvalderkål i et bed, hvor jeg aldrig tidligere har set dem, ikke fordi der var ret mange, men det er noget jeg bestemt ikke bryder mig om. Aner ikke hvordan de er havnet der :-(

Min selvsåede kobjælde.

Jeg har en kobjælde der har sået sig selv, den er utrolig fin og skarp i farven, og den er sprunget ud som den første i år. I et andet bed har jeg en lilla og en rød kobjælde, men de er lidt sene til at få blomst i år.I går var jeg en tur i Bilka, for at købe Hornum gødning til mine drivhusplanter og sommerblomsterne. 3x5 liter på tilbud, så håber jeg der er nok til hele vækstsæsonen.
Hvad der ikke var planlagt, var at der hoppede 3 kobjælder op i vognen, og UPS!!


Pludselig lå der også 2 pakker (60 stk) orange ranunkel i min vogn, dem har jeg aldrig haft i haven før, så er spændt på hvordan de arter sig.


I dag er det ikke blevet til meget havearbejde. Vanderen har været i gang, og er blevet flyttet rundt i mit skov- og surbundsbed.


Det er nærmeste jeg er kommet blomster i dag, er arbejdet med dette flotte blomsterpapir.

11 kommentarer:

 1. Ja, jeg kender også godt det med at ikke så snart vender man ryggen til, før der pludselig ligger planter i indkøbsvognen, som nærmest tigger én om at tage dem med hjem.

  Spændende med ranunklerne... De ser fine ud.

  God aften, Ulla

  SvarSlet
 2. Piękne sasanki kupiłaś, pozdrawiam.

  SvarSlet
 3. Sikke en skøn kobjælde. Den er jo faktisk også ukrudt ;-)
  Men velkommen ukrudt.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 4. Er det en Sydbøg på det øverste billede?
  Apropos ukrudt, så starter jeg forfra med rive eller hakkejern hver morgen, og hvis jeg er heldig og ikke bliver forstyrret, så er jeg færdig til aften. Samtidig benytter jeg lejligheden til at se, hvad nyt der er sket siden i går, ja og så nyder jeg det såmænd bare.

  SvarSlet
 5. Lisbeth, det er en troldlærk, der er først for i det øveste billede. Den er ikke sprunget helt ud endnu, så kan godt forstå, du lige umiddelbart kunne tænke sydbøg.

  Jeg har en sydbøg, men den står i det bed i græsplænen, der er melem terrassen og havebssinet. Meget bevidst placeret der, fordi den får meget små blade, og dermed kun kommer til at give lidt flimmerskygge ind på terrassen.

  SvarSlet
 6. Tak to jest z tymi zakupami. Kupuje się więcej niz planuje. Niech Ci pięknie rosną sasanki. Pozdrawiam

  SvarSlet
 7. Den ser rigtig pæn ud din troldlærk. Må vi få billeder af den, når den er rigtig sprunget ud?
  Sydbøgen er vel også et fornuftigt valg ved bassinet, løvet er jo ikke så stort, så det sviner ikke så meget i vandet.

  SvarSlet
 8. Jeg har lovet mig selv at gå en stor bue uden om Bilkas haveafdeling for netop at undgå den slag bagholdsangreb. Til gengæld er der stort set ikke noget som en tur i Bilka, med kø ved mælken, skrigende unger og puffen i frugtafdelingen, der kan sætte min viljestyrke ud af kraft, så det er en leg med ilden hvergang :-)

  Og de der kobjælder kunne også godt have ups'et sig ned i min vogn i et svagt øjeblik - de er godt nok søde.

  God påske!

  SvarSlet
 9. Lisbeth, der skal nok komme flere billeder af både troldlærk, sydbøg og alle de andre planter jeg har. Min have er jo ikke større end, at jeg kommer til at vise det hele mere mange gange gennem sæsonen.

  Signe, det er ikke så ofte jeg kommer i Bilka, er faktisk heller ikke særlig vild med store forretninger med mange mennesker og laaaange køer ved kassen.
  Kobjælderne hoppede i vognen, fordi jeg syntes, de var billige 3 for 50 kr., så kunne jeg godt udvide bestanden.

  Det bliver "mere farligt", når jeg er til plantemarkeder, for der er der ALTID så mange spændende planter ;-)
  Formålet med at komme de steder, er selvfølgelig også at finde spændende planter, så da plejer jeg at købe lystigt ind. Glæder mig :-))

  SvarSlet
 10. Rigtig skønne kobjælder - og rigtig flot blomsterpapir.
  Kan se at det skal bruges til indbydelser.
  God påske
  /Hanne Bente

  SvarSlet
 11. Hei!
  Jeg fant din blogg via din kommentar på en av de norske havebloggene. Du viser mye lekkert fra din have, så nå har jeg lagt bloggen din inn på min anbefalte bloggliste. God påske!

  SvarSlet