7. december 2011

Belægning med herregårdssten i sildebensmønster.

Igen i dag har den stået på belægning med herregårdssten. Samme areal som med belægningen i går, men denne gang i sildebensmønster. Det var meget sjovt at prøve, især når man er så "heldig", at arbejdet ikke begynder at sejle ;-)

Der er lidt skærearbejde i sådan en belægning.
Når man klipper stenene over, passer begge dele perfekt ned i belægningen, med mindre man har fået arbejdet til at sejle. 

Her er det færdige arbejde. Eneste forskel fra i går er, at denne belægning skulle afsluttes med en skrå linie.
Igen er der en støttesnor sat op, ned gennem arbejdet, for at fugerne kommer til at være helt på linie. Det ser ikke godt ud, hvis man ser ind på en belægning hvor fugerne sejler/bliver forskubbet.

Min afslutning er bestemt ikke værd at prale af.
Jeg ville prøve, om det kunne lade sig gøre at klippe kanterne til på de sten, der går op mod den afsluttende bort. Det gav ikke et pænt resultat, men nu er det prøvet af.........
Fremover vil jeg altid skære sådan en lige kant til med vinkelsliberen, for så kan man få den 100% lige, og med en fugebredde der matcher fugebredden i det øvrige arbejde.

Den del i ser her, er helt som den skal være :-)

8 kommentarer:

 1. Hej Vivi. Det er virkelig et flot stykke arbejde du dér har lavet. Jeg kan rigtig godt lide sildebensmønstret. Det er sjovt og interessant!

  SvarSlet
 2. Meget smukt mønster og flot arbejde. Jeg ville ønske, at jeg havde det det mønster, før vi lagde sten for nogle år siden.

  SvarSlet
 3. Det ser fantastisk ud, jeg er stadig imponeret.

  SvarSlet
 4. Hvor er dine belægninger flotte :-)
  Det bliver da skønt for dig at kunne lægge sten selv, nu I har den dejlige store have.

  SvarSlet
 5. Jeg fik lov til at afprøve mine evner til at lægge sten som teenager. Så vidt jeg husker måtte min far pille det meste op igen :-. Det er noget af en kunst og et præcisionsarbejde. Også stor respekt her fra!

  Ha´en rigtig god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 6. Waurw..... jeg er meget imponeret. Det er bare rigtig flot.
  Fortsat god aften.
  Susan

  SvarSlet
 7. Jeg er meget imponert over ditt beleggningsarbeid! det må være en stor kunst! Veldig vakkert! Ønsker deg en god dag. Klem ellen.

  SvarSlet
 8. Så flott det ble! Er imponert- både av trappene dere fikk montert- og belegningene! :-D
  Spennende å få dine blogginlegg om hva dere gjennomgår på kurset!
  Ha en riktig fin helg!

  Stein

  SvarSlet