5. december 2011

Stemningsbilleder fra vores nye have.

I går viste jeg stemningsbilleder her hjemme fra haven. Vi var også en tur ude i vores nye have, den får i billeder fra i dag.
Forskellen på de 2 haver er meget stor. Det er tydeligt at se, at der mangles stedsegrønne planter, vinterblomstende- og andre farverige planter (herunder træer med spændende bark), for at der kommer lidt mere liv over vinterhaven derude.

Her i bedet ved indkørslen, finder vi planterne med det  flotteste vinter farvespil. Bøgebladene som stadig sidder på planterne, thujaen og den broget bladede benved.

Selvom bedet ikke er specielt kønt, og piletræerne fuldstændig har taget magten, er det tydeligt at se, at det er  de stedsegrønne planter, der rent farvemæssigt hæver dette beds niveau her i vinterhalvåret.

Sådan et bed, er der jo ikke meget spændende ved.  Kan i forestille jer hvilken virkning det ville ha´, hvis der i stedet havde stået 3 eller 5 ens træer med flotte farverige stammer, f.eks. himalayabirk, kobberbirk, stribet løn eller nogen af de andre acer, der har flotte stammer ?? 

Jeg vil forsøge,  at flytte kristtornen og troldhasselen andre steder hen i haven. Det skal nok lykkes, hvis jeg kan få dem op uden at ødelægge, deres rødder for meget. (Det bliver først engang, når vi er flyttet derud)

Ret kedelig på denne årstid, der er ingen spændende farver.

Mit planteindslag, og prøv lige at se foran det. Muldvarpene muntrer sig rigtigt. Jeg har indstillet jagten på dem, for det er så mørkt på hverdagene, når jeg kommer hjem, at jeg ikke kan se at få dem tjekket. Orker heller ikke næsten dagligt, at skulle den vej rundt. Den kamp må jeg tage på et senere tidspunkt.

Det bliver også noget af en kamp, at få det her til at blive til en pæn, tæt, ukrudt-, muldvarpe- og mosfri plæne ;-)

Jeg er vild med den lille gruppe rødgraner. Her ud mod vest vil vi have flere forskellige gran og andre stedsegrønne planter i jorden.

Nu hvor majsen er høstet, er der en skøn udsigt over til skoven :-)

Det store træ (ahorn) er ret flot.

I læhegnet er der plantet nogle egetræer. Dem skal jeg have kigget lidt på, eller nærmere sagt de træer/buske der står for tæt på dem. Egene skal have plads, så de kan få lov at vokse sig til store smukke træer :-)
De er flotte, når de står med deres brune blade har om vinteren, men det er vist fordi de er så unge endnu.
H.J. har lavet en foderautomat til fasanerne, som der er rigtig mange af derude :-) De har ikke været hårde ved fodret endnu, men mon ikke det kommer, når de ikke kan finde flere majs på marken. I dag så han 3 skovskader, der var henne og spise af kornet, så der er da nogen som får glæde af det :-)

Cementrøret er ikke speciel yndig der midt i haven, men det er den boring vi får drikkevand fra. Vandet er rigtig fint derude. Med egen boring betaler man en fast årlig afgift, uanset hvor meget vand man bruger, så jeg kan roligt vande i haven, uden at skele til økonomien i det :-)

Her er igen lidt kulør, men den stedsegrønne skal altså flyttes. Den dækker jo fuldstændig af for et vindue. Stenbrækens blade, er også skønne her om vinteren :-)

Her er et flot syn ud over engen, det visne græs giver et godt farvespil mod baggrunden.

Udsigt fra terrassedøren. Her er egetræerne meget synlige i læhegnet.

H.J. har sat lys i rødtjørnen. Det kan blive et ret stort træ, og skal ikke stå i gårdhaven. Jeg håber meget på, at jeg med held kan flytte den om i haven.

Et kig ud over gårdhaven og engen fra tagvinduet.

8 kommentarer:

 1. SMUKT - især billedet af ahorntræet er jeg vild med.Tak for kigget :-)

  SvarSlet
 2. Der bliver noget at rive i - lige noget for dig :O)

  Jeg kan se at du har masser af plads til at lave et plantebytte træf på en af dine plæner. Hvor vi dog glæder os..... ;O)

  SvarSlet
 3. Det ser allederede dejligt ud Vivi og med din og din mands indsats skal I nok få en skøn skøn have ud af denne herlighed :)

  SvarSlet
 4. Det bliver et stort arbejde at flytte alle de store træer, men du er stædig, så du skal nok klare det :o) Der er alligevel en del stedsegrønne og når først det bliver forårsgrønt igen, så kommer det hele til at se anderledes ud. Og når du lidt efter lidt kommer i gang, så bliver det efterhånden helt fantastisk. Så er der jo også den skønne udsigt, det er noget helt andet end I er vant til.
  Det værste er muldvarpene, men forhåbentlig får du has på dem også.

  SvarSlet
 5. Det er bare en skøn natur I har derude :)
  Og også gode billeder af haven, men jeg er sikker på at de blir meget bedre når først du har været igang :)
  Billedet af det store træ er supergodt... :)

  SvarSlet
 6. Hej Vivi
  Din nye have ser rigtig spændende ud med masser af muligheder.
  De bedste hilsener
  KIrsten

  SvarSlet
 7. Med din ekspertise og have-energi så skal det nok blive noget af en kanonflot have...

  SvarSlet
 8. Det er altså en virkelig skøn grund I har fået jer :-)
  Og jeg kan virkelig godt lide at du vil genbruge så mange træer, buske og planter som muligt. Der er så mange som bare river op og smider ud. Det er trods alt levende væsener :-)
  Jeg er også vild med din gruppe af graner mod vest. Jeg tror jeg har et eller andet med grantræer, og ikke kun i december :-) De er bare så hyggelige.
  Jeg glæder mig helt utroligt til at se hvordan jeres gårdhave udvikler sig. Den virker så hyggelig :-)

  SvarSlet