30. december 2011

Den første vintergæk, julerose og påskeklokke.

Prøv lige et se her, den første vintergæk er kommet op af jorden, og står og nikker med sit fine lille hvide hoved. Flere er på vej, men der er kun denne ene, der har blomst endnu.
Jeg satte en masse vintergækker sidste forår, som jeg fik af en kollega. Hvis vi ikke får solgt huset lige med det samme, må jeg rundt og grave nogen af dem op igen engang til foråret, lidt besværligt, da de er plantet med afstand imellem, da meningen jo var, at de skulle stå og bredde sig.

Der er ret så mange blomster på vej i julerosen/Helleborus nigra.

Påskeklokken/Helleborus orientalis er ikke nær så langt fremme, hvilket er meget naturligt. Jeg har set på andre bloggs, at den nogle steder er vågnet op af vintersøvnen, men hos mig ser den ud til at følge dens normale rytme.

12 kommentarer:

 1. Kære Vivi

  Da jeg de tidligere år ikke har noteret i min havedagbog Et haveliv, hvornår de kom op de forrige år, ved jeg ikke, om det er tidligt. Også jeg har noteret, at en masse er på vej op af jorden. Der er grønne små skud allevegne. Måske jeg skulle gå baglæns på min blog og se, om jeg mon har skrevet noget om det sidste forår. Min blog fylder dog først 1 år en af de første dage i januar, så der vil ingen optegnelser være at finde fra samme tid sidste år.

  Kun en af mine orientalis har knopper i bunden (jeg har ingen niger ..... endnu). Gad vidst om de andre kommer til at blomstre?

  SvarSlet
 2. Det er jo fantastisk, Vivi :-) Jeg var rundt og checke forleden, og mine vintergækker har kun lige stukket næsen op. Der er bestemt ikke hvidt at se endnu. Måske kan du blive vinderen af den første vintergæk i blomst i Blogland :-D
  Hvis du er heldig dukker der måske vintergækker op i stor stil ude ved det nye hus også.
  Da vi overtog vores hus i august '97 var der overhovedet ingen have, kun græs overalt. Men til januar var jeg ved at tabe næse og mund, for der dukkede vintergækker og erantis op i hundredevis. Her var nemlig en flot have, før den tidligere ejer overtog og ødelagde alt.
  Og forårsløg er som bekendt ikke sådan at komme af med :-D Så de var her endnu. Det var en skøn overraskelse.
  Hvor er din Helleborus Niger flot. Mine sover som sagt endnu. Men jeg har lovet mig selv en ny i nytårsgave, og så skal den stå så den kan få godt med lys om vinteren og glæde mig tidligt i årene fremover. Drømme er skønne, ikke :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er den fin - så MÅ det jo være forår :-)
  Jeg har ikke lagt mærke til nogen udsprungne vintergækker i min have endnu, men jeg må da rundt og se ordentligt efter i morgen. Det kunne da være ret fint, hvis der stod sådan et par blandt mine jomru i get grønne, som blomstrer endnu. Et lidt usædvanligt makkerpar, men tror du ikke, de vil klæde hinanden? ;-)
  Spændene at se, hvad der kommer væltende op af jorden af overraskelser i din nye have :-)

  SvarSlet
 4. Åh... de første vintergækker, de er så smukke. Dejligt at se dem igen:)

  Min Helleborus Niger er ca. på samme stadie som din, dog bladløs... da de havde pletter og jeg havde læst at man i så fald skulle klippe dem af. Mon det var en fejl... vi får se.

  Mon ikke der også er løgblomster i din nye have? Det bliver spændende at se.

  SvarSlet
 5. Jeg ville ønske jeg også have vintergækker... Så jeg kan sørme godt forstå du gerne vil have dem med din, hvis det er muligt.
  Ja - det er mildt ude... og det er meget underligt. Jeg drømmer nu stadig om lidt vinter. Så kan jeg bedre nyde foråret når det kommer.
  Rigtig godt nytår.
  Knus Susan

  SvarSlet
 6. Hvor er den fin, heroppe hos mig er de også på vej. Dog ikke nær så langt fremme som din.
  Håber du opdager mange gode sager i den nye have.
  Godt nytår til dig og dine.
  Mange hilsner
  Anne-Mette

  SvarSlet
 7. Dejligt at du allerede har så mange forårsblomster. Den julerose har godt nok mange blomster.

  Godt nytår til dig og dine :-)

  SvarSlet
 8. Tillykke med de første blomster, mine titter ovenfor, men heller ikke mere. Påskeklokkerne kommer dog snart.

  SvarSlet
 9. Så sød den er den bette vintergæk, som forløber for næste sæsons blomsterflor.
  Godt Nytår

  SvarSlet
 10. Hej. Det er dejligt at se foråret er på vej. Her hvor vi bor, er der en mark lige bagved og der er der rigtig mange vintergækker, som jeg går ned og plukker og sætter i en vase indendøre. Det er så dejligt at kunne det så tidligt på året. Det bliver spændende, hvad der pibler op i din nye have, men jeg forstår godt, at du vil tage vintergækker med. Det er en dejlig blomst! Der er også knopper i mine juleroser og påskeklokker, men ikke lige så overbevisende som hos dig. Godt nytår.

  SvarSlet
 11. Jamen då är det ju vår! I december!!! Svenskan är ju lik danskan på många sätt och jag läser dina inlägg obehindrat men så är det detta med växtnamnen. Helt olika! Er vintergäck heter snödroppe på svenska och den svenska vintergäcken kallar ni för hyemalis. Här gäller det att hålla i sär begerppen :-)

  Gott Nytt År 2012 önskar
  Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 12. Wauuuuuu.....siger jeg bare. Jeg elsker vintergækker og deres livskraft i de kolde mørke måneder.....og livskraftig må det siges at den er ;0)

  Knus og ønsket om et rigtigt dejligt haveår i jeres nye have ;0)

  Dorthe

  SvarSlet