14. december 2011

Det er noget hektisk........


Julen nærmer sig med hastige skridt, men jeg har lidt svært ved at forholde mig til det i år. Kan ikke mindes jeg tidligere har julet så lidt i december som i år.

Det er noget hektisk at være på kursus her i julemåneden, specielt når det handler om både hjernegymnastik og fysisk aktivitet på en gang. Jeg er godt brugt når jeg endelig er hjemme, omkring en time senere end jeg plejer (sikkert fordi der bliver proppet en masse ny viden ind i mit lille hoved, hvilket jo egentlig er meget godt).
Altså er der ikke det store overskud til, at gå i gang med en masse julerier efter de almindelige gøremål er klaret, og tja.....weekenderne op mod jul er jo også altid godt besat ;-)

Bloggeriet kører af samme grund også på lavt blus lige for tiden.

I næste uge hedder det almindelige arbejdsdage igen, men, men.......... intet er klar til julen, hverken julegaver, juledekorationer til stuen, overblik over øvrige indkøb, forhåndstilberedning af mad til julefrokosten 2. juledag for børn, svigerbørn og børnebørn, den ældste af dem endda med påhæng i år.
(De julerier som allerede er fravalgt i år, er ikke med i "jammer remsen").

Altså bliver der fuld fart på igen i næste uge, og så er det endda arbejdsgiverjul, hvor der skal arbejdes til og med 23. dec. (det burde forbydes).

Lyspunkt: Ferie mellem jul og nytår (dog med mulighed/(risiko) for at blive kaldt på arbejde 3. og 4. juledag).

Spørg lige om jeg er ved at være lidt små stresset.........
Overvejede faktisk om jeg skulle udgive dette lidt negative indlæg, men kære medsøstre derude i landet, nogen af jer  føler jer sikkert også lidt hængt op lige nu. I er ikke ene om det, så derfor udgiver jeg dette indlæg. 

13 kommentarer:

 1. Jamen søde Vivi da... Jeg forstår udmærket din jammer-remse - du har virkelig haft nok om ørerne med dit kursus, som jo er det vigtigste lige nu, og nyt hus og haveplaner. Kan du ikke udlicitere nogle af opgaverne? Bede nogle af gæsterne komme med nogle af retterne til julefrokosten. Købe en enkelt færdig dekoration i en blomsterbutik. Bestemme hjemmefra, hvilken gave, der skal købes til hvem, så gaveræset ikke bliver uoverskueligt.

  Skal jeg sende dig nogle hjemmebagte småkager...?

  Jeg kunne nemt selv forfalde til en lille jammer-remse, men jeg har taget mig en fridag på fredag, så jeg får lidt "luft". Mine december aktiviteter er mange, men alle ting, som jeg nyder at gøre/lave.

  Forhåbentlig får vi alle slappet rigtigt godt af i juledagene uanset om vi skal arbejde nogle dage mellem jul og nytår.

  Der er sikkert mange medsøstre i blogland, som kan genkende det her.

  Knus Ulla

  SvarSlet
 2. Ja jeg fornemmer stress flere steder, så jeg forstår dig godt. Jeg synes, at det er godt, I skriver om det, måske kan det hjælpe lidt at få det skrevet ned.
  Desuden synes jeg, det er et meget dårligt tidspunkt, at de har lagt jeres kursus på, men det er måske mænd, der har planlagt det og flest mænd der er på kurset.
  Hvor er det en skam, at det der skal være hyggelig jul sammen med familien er begyndt at give stress, for sådan er det garanteret i mange andre familier også.
  Jeg håber du klarer det nødvendige uden stress, og at julen trods alt bliver god.

  SvarSlet
 3. Jeg forstår dig så godt. Med det fysiske hårde udendørs arbejde, er man ikke mange sure sild værd til aften. Tror man bruger flere kræfter på arbejdet her i den mørke tid. Bare al det tøj/regntøj man skal mose rundt i, kan kræve sin mand/kvinde. Så jeg har 'aflyst' julen her og tager kun på besøg.Ingen gæster her i år. Og de sidste kunder kommer altid den 24 over middag efter deres juletræer. Det er surt, men heldigvis sidste år i år.
  Held og lykke med det hele.Målene sætter vi selv.Kravene de andre.
  Anne Marie

  SvarSlet
 4. Du er bestemt ikke den eneste der ikke er begyndt på julen. Her står julekasse stadig på loftet og gaverne er ej heller købt. Kassen får lov til at blive i år, da jeg ganske enkelt ikke orker det. I stedet satser vi på levende lys, lidt julemusik på Divaen, god mad og ellers bare råhygge med hinanden. Dermed bliver der ingen stress, men derimod en masse hyggeligt samvær med venner og ungerne.
  Det er ikke hvordan der ser ud, men hvordan vi har det med vore medmennesker der tæller i denne søde tid :-)

  Så op med humøret og nyd det du kan nå i stedet for stress.

  SvarSlet
 5. Hej Vivi!!
  Ja, så er jeg tilbage - nu med en ren have-blog. Det andet blev ærligt talt for rodet -)
  Jeg glæder mig til at følge dig lidt tættere igen, for det er så sjovt når man kan give noget igen!
  Hej fra Line
  P.S. Vi når det nok inden d. 24. Jeg skal også arbejde d. 23 + alle dage mellem jul og nytår + d. 31. Og vi skal have gæster om aftenen...

  SvarSlet
 6. Pyyy-ha tag en dyb indånding det skal nok blive jul - med eller uden en masse julepynt. Gør som Madam Bæk og sørg for råhyggen i stedet:)
  Jeg bygger stille og roligt julen op i løbet af december - kom også meget sent frem med julekassen og faktisk gad jeg ikke hive det hele frem så her er også kun få nisser, men efterhånden har fået jeg lavet nogle dejlige dekorationer.

  SvarSlet
 7. Vivi pas nu på dig selv. Det bliver jul, selv om du ikke når lige så meget som du plejer.
  Du har da sat to fine nisser frem foruden den anden der sidder på den gamle fine kuffert, så julen er da på vej også hos dig. Juledekoration har du jo også lavet.
  Et juletræ, levende lys og god julemad, så er den da hjemme.
  Ingen forventer du skal nå det hele. Købt ejendom, flyttet planter og nu kursus, der er da grænser for, hvad man kan nå.

  SvarSlet
 8. Kære Vivi - jeg er helt enig med alle de andre. Skru ned for blusset (bare hils fra alle os og sig det er en ordre fra os) - og pas på dig selv, jeg er sikker på at de alle sammen hellere vil se dig smile og have det godt, end at du er helt udkørt og træt.
  Jeg husker ikke familie-komsammen i julen hos mine bedsteforældre for den gode mad, men for det hyggelige samvær, når alle hjalp hinanden i køkkenet. Og grin og leg.

  Og 2. juledag, jamen hvor meget kan man reelt spise den dag...?

  Jeg får heller ikke blogget, som jeg gerne ville. Men mon ikke vi når det i januar. Eller februar. Eller til oktober...:)

  SvarSlet
 9. Jeg er helt enig med alle de andre i det ovenstående. Der er ikke meget sjov ved et julepyntet hus og dekorationer hvis du er helt flad og ked af det.
  Jeg synes det er en virkelig god idé at bede alle om at komme med en ret til julefrokosten, og evt. købe dig en enkelt dekoration færdig, som du så kan nyde.
  Min jul er også ekstra stresset i år pga min mands 50 års fødselsdag, så jeg har også fravalgt en masse som jeg gerne ville gøre. Det vil jeg så bare glæde mig til at gøre til næste år istedet.
  Rengøring bliver mest bare overfladisk, så man kan holde det ud. Og så kan vi gøre rigtigt rent efter nytår hvor der kommer lidt stilhed.
  Jeg håber at det i det mindste hjalp at dele lidt med os andre. Vi tænker ihvertfald på dig med stresset fra kurus og to huse. Det kræver sin Quinde :-)
  Knus, Hanne

  SvarSlet
 10. Tusind tak for alle jeres søde ord. Det går som end nok alt sammen, men det er nu engang hyggeligere, når der er god tid til det hele.

  Ang. julefrokost, så er jeg jo selv skyld i, at jeg gennem mange år har forkælet ungerne med en masse godt mad.
  Maden betyder rigtig meget for dem, og de er allerede begyndt at sige, vi skal da have, det og det og det. Tror bestemt ikke, det vil falde i god jord at uddeligere det.....

  SvarSlet
 11. Jeg kender godt den med julefrokosten. Vi skal have det, det og det. Ja og så nænner man jo ikke at sige nej, vi har jo selv vænnet dem til at stå på pinde, men pas nu alligevel på dig selv. Og så er det jo også dejligt, at de godt kan lide mors mad.
  Heldigvis er mine i huset alle dagene, så de er flinke til at hjælpe til.

  SvarSlet
 12. medsøstre ????
  Nuvel... så må jeg vel være uønsket til at kommentere det indlæg !!!

  Jeg kravler nu tilbage på plads igen ;)

  SvarSlet
 13. Tim du skal være så velkommen til at kommentere, men det er vel mest kvinder, der får lidt julestress ;-)

  SvarSlet