2. december 2011

Trappe nr. 2

1. kursusuge er fløjet afsted. Det har virkelig været spændende, sjovt og udfordrende :-) Jeg har allerede lært en hel masse, men det kræver vist en del øvelse før man kan udføre det helt perfekt ;-)

I sidste indlæg skrev jeg, at vi skulle lave en trappe med 4 trin, kun en´ trappe nåede at få 4 trin på, så det blev nok sagt for, at vi ikke skulle ligge ambitionsniveauet for lavt ,-)

Vi kommer selvfølgelig alle med mange forskellige baggrunde, nogen har arbejdet en del med det før, andre har aldrig arbejdet med sten, og så er der en midtergruppe, der har prøvet en lille smule (det er vist her jeg er). Jeg er personligt godt tilfreds, med det jeg har nået og fået ud af den her uge :-))

Forkanterne på trinnene er sat i tørbeton og "limet" sammen. Det er ret svært at styrre, for de skal selvfølgelig være i vatter og lod, og bevare jævnheden. Der må max være en afvigelse på 3mm. Det gik rimelig godt, men den øverste kant, kom til at bue lidt for mig, og det betyder straks, at fugerne i trin 2 fik lidt mere end de 3-5 mm der må være UPS!!

Afslutningvis skulle der laves en kant i siden, den slap jeg rigtig godt fra :-)

Kanten skulle rundes foroven.

For at komme pænt rundt, skal et par sten skæres som kiler (det gør vi med vinkelsliberen). Det slap jeg også heldigt fra :-)

Her er det færdige resultat af mit arbejde :-) Der hvor jeg havde lavet den største fejl , var på faldet i de inderste sten i trappetrinnene. Jeg er startet fint nok ovre i venstre side, men ude i højre side, specielt på det øveste trin, er faldet blevet dobbelt så stort, som det skulle være, altså 2 cm i stedet for 1 cm. Det kan irritere mig, at jeg ikke selv havde fanget den, for lige netop det, havde været forholdsvis let at rette.
Samlet set er jeg dog godt tilfreds, vi er der for at lære, og jeg tror ikke, der var nogen af trapperne, der var helt fejlfri, så hvorfor skulle min så være det ;-)
Trappen er pillet ned, og alt tørbeton, som var ved at blive godt stiv, er fjernet igen. Pyha, det gav varmen ;-) Der skal jo gøres klar til nye opgaver i næste uge :-)

4 kommentarer:

 1. Hvor er det flot det du har lavet!Jeg er virkelig imponeret, det må kræve utrolig meget øvelse, teknik og ikke mindst kræfter. Ha en god weekend, knus:-)

  SvarSlet
 2. Hej. Jeg synes, det ser rigtig godt ud. Det er en flot trappe. Det må være meget svært, men en dejlig ting at lære og kunne! God fredag aften.

  SvarSlet
 3. Det ser flot ud, og vi der ikke har forstand på det, kan ikke se fejlene :o)

  SvarSlet
 4. Tak for kommentarer.

  En ting er, at man lærer hvordan et perfekt resultat skal være, men fra at vide det, til at kunne udføre det i praksis, det kræver helt sikkert en del øvelse ;-)
  Der er udfordringer i det her for mig, jeg er træt i både hoved og krop om aftenen, når jeg kommer hjem.

  Min fysik er heldigvis helt fin, og jeg har vist altid været fysisk stærk af en kvinde at være :-)
  Jeg håber det varer ved mange år endnu, selvom der kun er 3 år til, jeg runder et halvt århundrede.

  SvarSlet