16. december 2011

Mur og trappe i betonsten

I dag var sidste dag på kursus i denne omgang. De sidste 3 dage har vi regnet, målt og bygget på en mur, hvor der indgik en trappe.

Det er lavet som gruppearbejde, hvor vi var 3 personer.
(I må bære lidt over med billedkvaliteten, de er alle taget med mobilen)

Efter at have tegnet og beregnet, gik det praktiske arbejde i gang. Stykket, hvor vi skulle bygge vores mur, blev sat af, det er vigtigt at alt er i vinkel - ikke noget med at det rykker halve eller hele centimeter!!
En masse stolper blev gravet ned, de skulle bruges til snore og galger.

Selve byggeriet er påbegyndt efter at alle snore og højder er sat.
T.v. ser i en af galgerne, de skal bruges, så vi får det rigtige hæld på muren.

Arbejdet skrider frem :-)

Forkanterne til trappen vejer ca. 61 kg pr. stk, og stenene til selve muren ca. 29 kg, så der er ingen grund til styrketræning efter "arbejdstid" ;-)

Det går planmæssigt frem.

Her er det færdige resultat. Tilbagemeldingen lød på flot arbejde, så det kan vi kun være tilfredse med :-)
Det betyder ikke, at arbejdet er 100% fejlfrit, for det er det ikke. Ved en ganske lille ændring i bunden af muren (en sten der skal skæres til, men det bliver vist for teknisk at forklare her), så kan muren bygges helt perfekt og efter normerne.


Det er helt vildt, så meget jeg har lært de sidste 3 uger, det har virkelig været en YES oplevelse :-))
Glæder mig allerede til uge 4, hvor et nyt 3 ugers kursus venter :-) Denne gang har det handlet om betonsten i lige linier, næste gang er det de buede linier, der er udfordringen :-))

12 kommentarer:

 1. Så fint det blir , og hvis jeg fårstår deg rett går du på kurs for å lære,,stilig,, du er flink.
  Et godt stykke arbeide så nå kan du ta helg ja.
  Klem Marit.

  SvarSlet
 2. Hvor er det bare flot :-) Det bliver da skønt for dig at kunne lave alt dette så flot, når I skal anlægge den nye have. Det har jeg vist sagt før, men jeg er lidt 'besat' af jeres nye have, har du nok opdaget :-D

  SvarSlet
 3. Det ser knagme godt ud. Man bliver jo helt inspireret til at kaste sig ud i en 'sunken garden' - ikke at jeg kunne gøre det bare halvt så professionelt som dig - men det plejer jo ikke at stoppe mig ;-)
  Kan godt forstå, du allerede glæder dig til næste omgang. Hvis jeg skulle skifte karriere nu, så tror jeg også godt, jeg kunne være fristet til at gå i dit forspor :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 4. Jeg tænkte straks på en Sunken Garden da jeg så billederne og det ser simpelthen så godt ud - godt gået Vivi:)
  Der er ikke noget bedre end at blive klogere, at udvikle sig og jeg glæder mig på dine vegne - jeg er også glad for at jeg kan den slags, men hvor er min krop blevet slidt af 14 års hårdt gartnerarbejde med tunge løft, så pas på dig selv og din krop.

  SvarSlet
 5. Det ser meget flot ud.
  Det bedste ved næste kursus er, at det ikke er jul lige bagefter. Så kan du rigtig nyde dit kursus :o)

  SvarSlet
 6. Flot arbejde. Jeg kunne godt tænke mig, at min mand kom på det kursus ;-)

  SvarSlet
 7. Flot arbejde... det ser jo professionelt ud :)
  Det blir sikkert en udfordring næste gang med de buede linier, men det blir helt sikkert også flot :)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 8. Hej Vivi
  Hvor lyder det bare spændende, og hvor er du dygtig til det med sten og fliser. Dejligt at dit kursus har været super godt, og at du kan fortsætte i det nye år på et nyt.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 9. Tak til alle for kommentarer :-)

  Selvom det er en læreprocces, når jeg er på kursus, vil jeg helst, det jeg laver ser godt ud og som et minimum lever op til normerne, og selvfølgelig helst bedre end normen. Jeg er jo lidt perfektionistisk i meget af det jeg foretager mig, hvilket både kan være en styrke og en svaghed.

  Jeg skal nok få det lært :-) Målet med det hele er jo, at blive udlært anlægsgartner - forhåbentlig med en god karakter ;-)
  Signe det er som oftest et godt job at være gartner, hvis helbredet er til det :-)
  Lisbeth er helt klar over, at man skal passe på sin krop, det er fysisk hårdt, og ikke bare et hyggejob, hvor man går og nusser lidt om planterne, som nogle mennesker fejlagtigt tror ;-)
  Håber da min halvgamle krop holder en del år endnu.
  Jeg har normalt ikke ondt, når jeg skal ud af sengen om morgenen, heller ikke efter det lidt uvante arbejde med alle de her sten, men det kan selvfølgelig komme lige på en gang.

  Gitte hvorfor er det din mand du ønsker på sådan et kursus - smil. Det kunne vel også være dig selv........, piger er selvfølgelig ikke helt så fysisk stærke som mange mænd, men et superflot arbejde her handler bestemt også om, at være omhyggelig med det man laver :-)

  SvarSlet
 10. Sikke en evne, men det er hårdt fysiks arbejde. Flot er det.

  Ha' en dejlig aften :-)

  SvarSlet
 11. Vivi - det er lige præcis det med det omhyggelige... Jeg har desværre ikke tålmodighed, til at lave noget der skal være så nøjagtigt. Men det er min mand heldigvis rigtig god til :-)

  SvarSlet