25. december 2011

1. juledag

Vi havde en dejlig juleaften hos H.J.´s datter og hendes familie. Vi kom til et flot dækket julebord, og fik en særdeles veltilberedt julemiddag - lækkert :-) Det var kun ris a´la´manden vi skulle have med :-) Derefter den traditionelle dans om juletræet og udpakning af gaver. Børnebørnene hos dem er efterhånden ved at være så store, at det hele foregik stille, roligt og afslappet SKØNT!!   

I dag har vi hygget og slappet af herhjemme, jeg har læst lidt, H.J. har plejet sin forkølelse inde på sofaen, vi har været ude at gå en lille tur, og ellers bare tullet lidt rundt :-)

I aften har vi dækket bordet, så der er klar til julefrokosten i morgen, hvor begge børn, svigerbørn og børnebørn kommer.

Bordet er dækket, så nu kan vi koncentrere os om at tilberede maden i morgen :-) Vi bruger altid juleplatter (arv fra H.J.´s forældre), som fisketallerkner til julefrokosten. Jeg har ikke lyst til at have dem hængende på væggen, men julemotiverne på dem er ret flotte, så jeg synes derfor, det er oplagt at bruge dem som tallerkner i julen.

10 kommentarer:

 1. Flot dækket bord til i morgen, og skøn afslappende dag i dag.
  God fornøjelse i morgen.

  SvarSlet
 2. Dejligt at have gjort klar i god tid. Mine juleplatter har også været i brug til ris a la manden, og så skal de bruges som dine til julefrokosten i morgen. God frokost ;-)

  SvarSlet
 3. Sikke et dejligt julebord. Og det må være skønt at have klaret borddækningen, så I kan bruge energien i køkkenet :-)

  Og hvor er det en god idé at bruge juleplatterne som tallerkner istedet for at have "julen" hængende året rundt.

  Rigtig god fornøjelse med familiefrokosten :-)

  SvarSlet
 4. Det er så flott å dekke med porselensplattene. Jeg bruker mine morsdagsplatter til forretter og desserter. Veldig hyggelig julebordoppdekning!

  SvarSlet
 5. God 2.juledag med julefrokost og det hele :) Vi har også flere i familien, som bruger juleplatterne til sild eller dessert i julen, det er en god skik.

  Ulla

  SvarSlet
 6. Hej Vivi
  Hvor er I bare tjekket, sådan at have borddækningen klaret i god tid.
  Det ser fint ud med juleplatterne brugt som tallerkner.
  Jeg har ligeledes arvet en hel del, men vidste ikke hvad jeg skulle stille op med dem, så jeg solgte hele stakken.
  Men man skal ikke ærgre sig over spildt mælk.
  Rigtig god fornøjelser med frokosten.
  De bedste julehilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 7. Flot pyntet julebord, og go idé med juleplatterne :o)
  Håber I får en dejlig dag med familien...

  SvarSlet
 8. Som altid smukt pyntet julebord.
  Håber i må have en god 2. juledag sammen med børn / svigerbørn & børnebørn.

  SvarSlet
 9. Sikke et smukt bord, jeg fortryder bitterligt at alle svigermors blå juleplatter "gik til" bo-rydderen, det er da en fantastisk ide at bruge dem som du har gjort her.

  SvarSlet
 10. Tak for kommentarerne :-)

  Ang. juleplatter, så kan de købes mange steder til næsten foræringspris, så der er ingen grund til de store ærgelser, over dem der gennem tiderne er blevet smidt ud.

  SvarSlet