22. marts 2014

Et stort delmål er nået.


Gennem mere end et år har jeg skrevet om, hvordan vi har fældet og fældet, men i dag kunne vi langt om længe sætte et stort punktum med alt det fælden - et stort delmål er hermed nået :-)
Fremover vil det kun blive i forbindelse med pleje af læhegnet og etablering af nye skovstier, der skal fældes lidt engang imellem.


Det der skal væk ved indkørslen blev nedlagt i dag. 


FØR OPRYDNINGEN.


EFTER

Det er blevet noget bart, men jeg ved, det bliver godt igen (endda bedre end det var), når vi får plantet bøgehække og renoveret bedet i indkørslen.


De sidste grene er slæbt over i bunken.


Det ser voldsomt ud, men det er småting, i forhold til alt det vi allerede har ryddet op.


Her ses træbunken fra den anden side.


Nu starter H.J. og jeg oprydningen fra hver vores side, så må vi se hvor lang tid der går, før der er ryddet helt op, og vi igen får en pæn udsigt fra vores vest vendte terrasse.

24 kommentarer:

 1. Hej Vivi
  Stort tillykke med at delmålet er nået ;)
  Det ser supergodt ud, også selv om det føles lidt tomt...... Det er jo nu det sjove skal starte ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Nu venter vi bare på, at entreprenøren får tid til at komme og trækker rødder op og få fræset, så begynder det sjove :-)
   Nu skal vi ikke "bryde ned" mere, men derimod til at bygge op, det bliver så fedt :-)
   Det er stadig hårdt arbejde, men det bliver godt at gøre jorden klar til græsplæner og planter. Der skal være græs i bunden ovre i det stykke der skal være frugthave.

   Slet
 2. Kære Vivi.

  Sikke I knokler. Respekt!:o Det er godt at vide, at det er bagefter den hårde tørn, I skal igang med alt det sjove. Hav et dejligt forår.

  Kærlige hilsner fra een, der lige kom forbi for at sige hej og god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren :-)
   Det føles godt, at vi har valgt at gøre det eneste rigtige nemlig at tage det grove først og dermed få styr på de ydre rammer i starten af vores haveprojekt, så vi kan lege videre inde bag nogle gode rammer fremover :-)
   Også god weekend til dig.

   Slet
 3. Hej Vivi.
  Hold dog op, hvor er det et stort arbejde du og Hans Jørgen har haft. Jeg har det modsatte problem her hos mig, da tidligere ejer her har fældet alt læ imod nord-nordvest. Jeg har plantet en del buske og småtræer, men det tager jo evigheder, før det giver noget. Så nu har jeg besluttet at plante nogle ammetræer, så der kan komme læ til haven noget før. Så må vi jo fælde igen senere.
  Vh. Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også lidt spøjst her. Mod syd og øst er der gode læhegn, men mod vest ikke ret meget. Buskettet vi har ryddet lå mod nord, men det var ikke bevarigsværdigt, så derfor har jeg valgt at det skulle væk, selvom det er blevet åbent.
   Lige så snart vi kan komme videre, bliver der plantet gran mod syd-vest. Det kan kun komme til at give mere læ, end det en mirabelle et par selvsåede ahorn og noget vild hindbærkrat kan give. Der mangles lidt læ mod syd, her har jeg plantet nogle prydbuske, og i resten overvejer jeg at sætte nogle aronia/surbær. Mod nord-vest skal der plantes læhegn ind mod det der skal være frugthave. Her er planen at vælge læhegnsplanter med spiselige frugter som fuglekirsebær, mirabelle, hassel, hyldebær, røn, surbær og solbær.
   Mod nord som er ud mod vejen skal der være bøgehække.
   Jeg har en forventning om, at vi om 4 år begynder at føle, vi igen bor i en lukket have, hvis vi passer og plejer hæk- og læhegnsplanterne godt.

   Det vil helt sikkert være godt med nogle ammetræer, hvis du synes, det du har plantet vokser for langsomt. Her har vi haft en opgave med at fælde ammetræer i læhegnet, som burde have været væk for mange år siden, da de var ved at kvæle de egetræer, som skal være blivende træer.

   Slet
 4. Hej Vivi.Dejligt at i nu har nået jeres delmål.............for som du skriver så kommer alt det sjove nu.
  Men der er da stadig en mængde brænde der skal kløves og skæres op.
  God arbejdslyst og weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Efter 2 år med det grove og knap så sjove, så er det sjove ved at være meget tæt på, åh hvor jeg glæder mig :-)
   Der er selvfølgelig stadig en del træ, der skal flises, saves op og kløves, men fra nu vokser bunken ikke mere, og kan kun skrumpe for hver gang vi bruger tid på det, så det skal vi nok få styr på :-)

   Slet
 5. Pyha, jeg synes godt nok også, der er blevet vist mange fældede træer her på bloggen, så det må føles skøøønt, at I nu nåede så langt. Tillykke med det!
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)
   Ja der er fældet mange træer og buske, men en del af dem var forlængst ovre deres bedste dage, og så har der også været ret så mange selvsåede ahorn imellem. Det er kun ganske få planter, jeg har haft store overvejelser omkring med for og imod.
   Nu hvor vi er færdige med at fælde, skal vi til at plante nyt, og det bliver i antal mange flere planter, end dem vi har fældet. Der vil dog komme til at gå nogle år, før de små nye planter rigtig kommer til at syne af noget, men så snart de er i jorden, er de jo på vej :-)

   Slet
 6. Sikke meget træ, det er jo meget værdifuldt. Og et kæmpe arbejde, det må være dejligt at være kommet så langt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så godt at være nået her til, selvom vi lige mangler at ordne det sidste træ :-)
   Vi bliver helt sikkert glade for det træ vi har. Vi kan jo bruge det i brændeovnen, når det er blevet tørt, og mit gæt er, at vi ikke skal ud og købe træ de næste 4-5 år :-)

   Slet
 7. Hej Vivi tillykke med det første delmål, sikke et ordentlig stykke arbejde.håber jeres lemmer og muskler har overlevet :-). God søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, vi har stadig hovedet oppe og benene nede :-)

   Slet
 8. Det må være en dejlig følelse at kunne sætte et stort hak ud for punktet 'nedbrydning'.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det helt bestemt, og nu vil vi smutte ud og "se lidt på" træstakken ;-)

   Slet
 9. Det er dejligt for jer.
  På denne årstid er man jo ikke tålmodig. Men der kunne ellers blive et flot sankthansblus, hvis det får lov at ligge.
  Forleden kunne jeg brænde alt det af på en eftermiddag, som jeg havde samlet i efteråret.
  Det ser ud som om I fråser i kvadratmeter, hvor meget har I egentlig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores træ og grene skal ikke brændes af som sankthansbål, der er til masser af brænde, og meget godt flis i det vi har liggende. Bunken af træ og grene der skal ordnes ligger vel på et areal på omkring små 100 m2, så det er heller ikke sådan lige at stakke op, det skal også langt væk fra bygninger og læhegn, hvis der skulle sættes ild til så meget, så nej !
   Vores grund er på 5043 m2, så der er pænt med plads at rumstere rundt på :-)

   Slet
 10. Pyhhh, siger som så mange andre, hvor må det være skønt at have nået dertil!
  Ha en god søndag
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det, så nu er vi gået i gang med at få bunken af træ og grene til at skrumpe ind :-)

   Slet
 11. Det er godt nok et ordentligt projekt I har haft gang i - dejligt at det snart er ovre - nu kommer alt det med at bygge op igen - og det er da meget sjovere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er meget, meget sjovere at etablere nyt :-)

   Slet
 12. Hej Vivi, jeg kan levende sætte mig ind i jeres glæde og forventning til at skulle bygge op, selv skal jeg vist lige igang med rydningsprocessen......så det kommer nok til at være et års tid før jeg melder mig på sammen hold.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu er det jer der skal i gang forfra, men husk nu at være opmærksom på, her hen over sommeren, om der er nogle bevaringsværdige planter, inden alt bliver kasseret.
   Det første år var vi meget beherskede med at fælde. Da vi havde helt styr på, hvad vi havde i haven gik vi hårdere til værks, og det bliver godt at komme til at anlægge frem for at fælde :-)

   Slet