29. marts 2014

En havedag med lidt af hvert.


Langt om længe står julerosen, som blev plantet sidste forår, med blomst.  

Dagen er blevet brugt i haven, hvor vi har nydt det fine vejr.


Der mangles ikke ret meget før dette års udvidelse af køkken- og snithaven er klaret :-)


FOR EN UGE SIDEN


I DAG
H.J. har haft gang i kompostkværnen :-)


Jeg er så småt begyndt at plante i det gul-orange bed.
Hvor er jeg glad for mine planteskolebede, hvor jeg kan hente i hundredvis af planter :-)
Det bliver godt, at få frigivet lidt plads i forbindelse med tilplantningen af det gul-orange bed, så der bliver plads til at slæbe nogle nye planter med hjem på lager fra forårets plantemarkeder ;-)


14 kommentarer:

 1. Det er genialt med dine planteskolebede, for der går mange planter til dine store bede. Men jeg er sikker på at det bliver flot. Din plan i et tidligere indlæg ser virkelig godt ud.
  Det rykker noget med sådan en kompostkværn:o)
  Holdop hvor må det være tilfredsstillinde at se ud over det store køkkenhavebed, der er noget at glæde sig til når først du skal igang med at så.
  Forsat god arbejdslyst til jer begge.
  Jeg har også nydt en dag i haven, min er jo noget mindre målestok end jeres, men som du ved så er der altid noget at flytte rundt på i selv en lille have, så jeg får da slæbt noget;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er altid noget at lave i en have, om den så er stor eller lille :-)
   Der var en god grund til, at jeg startede med at lave planteskolebedene ;-) Der går rigtig mange planter til mine bede, og jeg ville simpelthen ikke have råd til at plante haven til, hvis jeg ikke havde plads til at arbejde med at dele og opformere planter. Der skal bruges over 200 planter bare i det gul-orange bed.

   Kompostkværnen er virkelig guld værd, det er ufatteligt, hvad den lille maskine kan æde.

   Ja det bliver spændende med køkkenhaven, håber det lykkes lige så godt som sidste år. I år når den halvvejs den endelige størrelse.

   Slet
 2. Hej Vivi
  Endnu engang må jeg altså rose jer for jeres store flid, Det er helt vildt hvor meget i får fra hånden, når man tænker på at i også har arbejde der skal passes ;)
  Det bliver bare super godt med bedet, og hvor er det smart og gennemtænkt med de planteskolebede.... at der nu bliver plads til lidt nyt er jo ekstra dejligt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har kunnet bruge en del ekstra tid i haven de seneste måneder, da jeg har været uden job, men på tirsdag starter jeg heldigvis i nyt job efter kun to måneder som ledig :-)
   Planteskolebedene blev bevidst prioriteret meget højt, da vi flyttede her ud, det får jeg glæde af nu, og forhåbentlig i mange år frem :-) De er propfyldte lige nu, men selvom jeg skal bruge en masse planter nu, håber jeg på, at de er overfyldte igen til efteråret med nye planter, jeg får slæbt til huse og delt op.

   Slet
 3. Det er nogle store bede, du viser, både køkkenhaven og det gule bed. Især det gule bed kunne jeg forestille mig er svært at overskue; men mon ikke du har vist en plan for beplantningen tidligere. Nu får det vel snart en ende med alt det træ.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har lavet en planteplan for det gul-orange bed (det skaber overblik), så det er bare at gå ud og plante efter planen, efterhånden som stauderne titter frem i planteskolebedene :-)

   Slet
 4. Planteskolebede. Sikken en luksus :-). Og, en fantastisk god ide. Både til at alt det man får forærende og bytter sig til, men ikke lige ved hvor man skal plante og især til det man gerne vil have mere af. Den ide tager jeg straks til mig.

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er måske nok en luksus, men for mit vedkommende en nødvendighed, når jeg skal lave så stor en have. Jeg får også planter forærende, som jeg ikke lige umiddelbart har plads til, og de havner selvfølgelig også der. På sigt er det også fint, med et sted til overskudsplanter, så kan de stå der, til de kan få et nyt hjem.

   Slet
 5. Hej Vivi
  I har da godt nok gang i den hos jer. Det må være dejligt med sådan nogle planteskolebede, det kunne jeg nu også godt bruge, selv om jeg ikke har så store projekter i gang som jer. Jeg glæder mig til at følge projektet.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror de fleste kan bruge et planteskolebed, størrelsen bedet afhænger jo kun af havens størrelse :-)
   Det gldæer mig, du har lyst til at følge vores haveprojekt :-)

   Slet
 6. Hej Vivi.Skønt at du nu kan begynde at få plantet dit gul/orange bed til............det er jo lidt sjovere end at grave og hugge brænde.
  Og godt at du har dit planteskolebed at tage blomster fra...........for der skal d godt nok mange blomster til.Glæder mig til at se det blomstre.
  Rigtig god dag i haven Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal mange planter til for at fylde hele haven op, og ja det er sjovere at plante end hugge brænde ;-) Jeg har det helt fint med at grave have, for det betyder udvidelse :-)

   Slet
 7. Selvom du opgav mål for det gule bed tidligere, så havde jeg ikke forstået, at det var så stort. Det skal nok blive flot.
  Til lykke med det nye job. Er du blevet færdig som anlægsgartner? Eller er det noget du tager samtidig?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Jeg er ikke helt færdig som anlægsgartner endnu, men mangler kun 2 uger på skole (optakt til svendeprøven) + de 4 uger svendeprøven tager. Jeg forventer, at få svendebrevet i hus sidst september :-)

   Slet